Zajímavá a neobvyklá přirovnání nebo úsloví, i nářečná
Má vychování zmrzlé řípy a způsoby řeznického psa - říkal to můj táta - nevím, kde to vzal. Smysl dotyčného si jistě doplníte sami.
Text příspěvku byl upraven 05.04.15 v 10:46
Dneska mi dětská doktorka připomněla jedno takové jadrné (a myslím že tu ještě nezaznělo): "Držet se jak hovno košile..."
Suchý jak pepř (vzpomněla jsem si na přirovnání, když jsem viděla vyschlou hlínu.
Tohle je pěkné: Jaro je jako když se vzbudíš po mejdanu, všichni ještě spěj, ale pořád hraje hudba!
Dvě hlášky z doby osidlování Divokého západu.
1.Né bůh, ale teprve Samuel Colt učinil lidi rovnoprávnými.
2.Nesmíš naštvat sedm chlapů, když máš jenom šestiraňák!
Znie to trochu ako Limonádový Joe, ale veľmi dobré. Inak Limonádový Joe je moja srdcovka. A dobrá kniha na tému divoký západ je podľa mňa Jean Hamman: Po stopách Divokého Západu.
A zas jsem si vzpomněla:
Má velice bohaté rodiče - koupili mu dlouhé vedení...
Petr Šabach: Občanský průkaz - "tvor s neuvěřitelně přesnou pěšinkou ve vlasech, která vypadala jako jizva po úderu sekerou"
Text příspěvku byl upraven 07.05.15 v 18:45
Dnes jsem slyšela na radiu FM Plus .Slovákům se daří na mistrovství světa jako vegetariánům na jatkách.Pro útěchu posíláme čobolákům písničku!!! A když jsme u těch jatek.Když je oblečení těsné,tak v něm vypadám jako nastřelená jitrnice.
když čertina zmínila hokejové mistrovství, tak včera jsem slyšela nějakého komentátora, který chtěl říct, že zápas končí a jedno z mužstev už nebude kdy mít zvrátit výsledek. Řekl: "Do konce třetiny už zbývá HODNĚ MÁLO." To mě fakt rozesmálo.
Poslouchala jsem slovenskou televizi a tam říkala matka dospělé dceři: "Vyzeráš ako z hovna kvet."
To mi připomnělo jednoho údržbáře, který pronesl, že po něm chtějí, "aby upletl z hovna bič" :) (myšleno tak, že po něm chtějí nemožné)
"Román, to by mělo být dílo imaginativní dovednosti a ne nějaký ponurý šibolet ze zápisníku sociálního pracovníka."
(napsal svému vydavateli Maurice Seton, postava z detektivního románu Z příčin nikoliv přirozených od P. D. Jamesové)
Ptali jsme se jednou naší prababičky, koho že bude letos volit.Odpověděla takto:"Ať jdou do prdele všichni, tak jak jsou za sebou v kalendáři!"
A ještě hokej,dnes Radiožurnál - Kanaďani si hrajou na zahradníky,sází Bělorusku jeden gól za druhým !!!
Čertina, to je dobré :-) Ovšem my jim to zahradničení pěkně zatrhnem!
Text příspěvku byl upraven 15.05.15 v 08:10
Uživatel DK chtěl ve svém komentáři patrně sdělit, že autor musel být úplný pitomec, když dílo napsal jak ho napsal. Takhle charakterizoval své pocity z četby: "To jsem si říkal opravdu WTF."
Nedávno jsem zaslechl, jak můj známý popisoval jednu svou příbuznou:"Chlapi co Vám mám povídat, prostě zezadu lyceum ale zepředu muzeum."
Vložit příspěvek