Česká kuchyně za dob nedostatku hodnocení
Čeněk Zíbrt
Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír. Publikace, jejíž první vydání vyšlo v roce 1917, je zaměřena na netypické zdroje obživy, ke kterým se z větší či menší míry muselo uchylovat obyvatelstvo v českých zemích v dobách nedostatku. Autor - renomovaný kulturní historik - se zaměřil na období roku 1817, kdy téměř v celé Evropě, v důsledku tíživých hospodářských podmínek, způsobených předešlými roky neúrody, zavládl hlad.... celý text
5 |
|
14 x |
4 |
|
4 x |
3 |
|
0 x |
2 |
|
1 x |
1 |
|
0 x |
ztráta času |
|
0 x |
Hodnocení knihy Česká kuchyně za dob nedostatku: 92 %
Počet hvězdičkových hodnocení: 18
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení ve statistice nahoře, se všemi hodnotícími níže.
Štítky knihy
kuchařky česká kuchyně dějiny stravování
Autorovy další knížky
1999 | Seznam pověr a zvyklostí pohanských z VIII. věku |
2000 | Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety |
2011 | Staročeské umění kuchařské |
2006 | Veselé chvíle v životě lidu českého |
2013 | Z historie piva |