Moučný mozek hodnocení
David Perlmutter
Kniha renomovaného neurologa otevírá téma, kterým se už léta zabývají vědecké studie, ale veřejnost o něm překvapivě stále nic neví: sacharidy škodí našemu mozku. A zdaleka nejde jen o rafinovaný cukr nebo přemíru sladkostí, nýbrž i o „zdravé“ celozrnné pečivo. Perlmutter dokládá, že základním zdrojem energie pro naše tělo jsou tuky, a ne sacharidy. Změnou jídelníčku se dají odvrátit nemoci, jako je hyperaktivita, úzkost, bolesti hlavy, deprese, nebo dokonce Alzheimerova choroba, a v každém věku máme možnost popohnat růst svých mozkových buněk, ovlivnit genetické dědictví a chránit své mentální zdraví. V závěru kniha poskytuje čtenáři praktické návody, jak krok za krokem přejít na nový způsob života a stravování.... celý text
Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2014 , PasekaOriginální název:
Grain Brain, 2013
více info...
5 |
|
25 x |
4 |
|
22 x |
3 |
|
6 x |
2 |
|
2 x |
1 |
|
0 x |
ztráta času |
|
2 x |
Hodnocení knihy Moučný mozek: 82 %
Počet hvězdičkových hodnocení: 57
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení ve statistice nahoře, se všemi hodnotícími níže.
Štítky knihy
neurologie bezlepková dieta civilizační choroby mouka
Autorovy další knížky
2014 | Moučný mozek |
2011 | Posilovna pro mozek |
2016 | Mozek v kondici: Netušená síla střevních mikrobů a cesta ke svěžímu mozku |
2018 | Moučný mozek - Celoživotní plán |
2014 | Pšeničný mozog |