Moučný mozek podobné
David Perlmutter
Kniha renomovaného neurologa otevírá téma, kterým se už léta zabývají vědecké studie, ale veřejnost o něm překvapivě stále nic neví: sacharidy škodí našemu mozku. A zdaleka nejde jen o rafinovaný cukr nebo přemíru sladkostí, nýbrž i o „zdravé“ celozrnné pečivo. Perlmutter dokládá, že základním zdrojem energie pro naše tělo jsou tuky, a ne sacharidy. Změnou jídelníčku se dají odvrátit nemoci, jako je hyperaktivita, úzkost, bolesti hlavy, deprese, nebo dokonce Alzheimerova choroba, a v každém věku máme možnost popohnat růst svých mozkových buněk, ovlivnit genetické dědictví a chránit své mentální zdraví. V závěru kniha poskytuje čtenáři praktické návody, jak krok za krokem přejít na nový způsob života a stravování.... celý text
Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2014 , PasekaOriginální název:
Grain Brain, 2013
více info...
Podobné knihy (2)
Mozek v kondici: Netušená síla střevních mikrobů a cesta ke svěžímu mozku David PerlmutterPočet diagnóz autismu, ADHD či demence v posledních letech strmě stoupá, deprese trápí každého desátého, bolest hlavy každého druhého z nás. Revoluce v léčení psychoneurologických poruch je však na spadnutí. Nejnovější v... více
Tuk - velké překvapení Nina Teicholz
Proč máslo, maso a sýr patří ke zdravé stravě. Celá desetiletí nám tvrdili, že bychom měli omezovat tuk, a že pokud nehubneme a nejsme zdraví, tak se prostě jen dost nesnažíme. Co když je ale problém v samotné nízkotu... více
Štítky knihy
neurologie bezlepková dieta civilizační choroby mouka
Autorovy další knížky
2014 | Moučný mozek |
2011 | Posilovna pro mozek |
2016 | Mozek v kondici: Netušená síla střevních mikrobů a cesta ke svěžímu mozku |
2018 | Moučný mozek - Celoživotní plán |
2014 | Pšeničný mozog |