Mozek v kondici: Netušená síla střevních mikrobů a cesta ke svěžímu mozku
David Perlmutter
![Mozek v kondici: Netušená síla střevních mikrobů a cesta ke svěžímu mozku Mozek v kondici: Netušená síla střevních mikrobů a cesta ke svěžímu mozku](https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321087/mid_mozek-v-kondici-netusena-sila-strev-nfI-321087.jpg?v=1479402555)
Počet diagnóz autismu, ADHD či demence v posledních letech strmě stoupá, deprese trápí každého desátého, bolest hlavy každého druhého z nás. Revoluce v léčení psychoneurologických poruch je však na spadnutí. Nejnovější výzkum dokazuje úzkou, příčinnou souvislost mezi kondicí mozku a stavem střevního mikrobiomu, tedy zdravím nejmenších obyvatel lidských útrob, jichž je desetkrát více než tělesných buněk. Na základě souvislostí mezi zvoleným životním stylem, stavem trávicího traktu a zdravím mozku stanoví autor několik jednoduchých způsobů, jak zlepšit kondici vyšší nervové soustavy. Cesta ke zdravému mozku vede přes prostou změnu jídelníčku a zachování programu šesti postupných kroků, o nichž se v knize dočtete.... celý text
Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2016 , PasekaOriginální název:
Brain maker, 2015
více info...
Přidat komentář
![Metroušek Metroušek](https://www.databazeknih.cz/img/users/56_/5695/metrousek-Op4.jpg?v=1540887273)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Autor, neurolog, má opravdu mozek v kondici, a po skvělém Moučném mozku máme u nás další knihu, která může zlepšit zdraví leckoho z nás. Zní to dost logicky, ačkoli je to překvapivé. Vřele doporučuji každému, kdo má sám nebo v rodině nějakou autoimunitní chorobu, zejména pak cukrovku, RS, Crohnovu chorobu, Alzheimerovu nemoc nebo autismus. A pro ty ostatní, to, co je dnes v USA, u nás bývá tak za 10-15 let. Je lepší být připraven.
Štítky knihy
autismus deprese alergie bolesti hlavy, migréna poruchy pozornosti, ADD, ADHD demence (nemoc) střeva, tlusté střevo mikrobiomAutorovy další knížky
2014 | ![]() |
2011 | ![]() |
2016 | ![]() |
2018 | ![]() |
2014 | ![]() |
Pro mne nová oblast vzdělání, mikrobiom a jeho vliv na fungování těla a mozku především. Proto za mne vysoké hodnocení. Nebudu se knihou plně řídit, to bych si ten život asi tolik “nevychutnal”, ale na druhé straně se o něco více dívám na složení toho co jím a přeci jen jsem významně ovlivněn. Věřím tomu, že k dobrému.