Retrojídlo - Jak jsme jedli za socialismu hodnocení
Martin Franc
Nakoukněte pod pokličku socialistické gastronomie! Pamatujete na mléčné bary, šunku v aspiku, ruské vejce, kubánské pomeranče nebo termosky, co se tak snadno rozbily zevnitř? Na některé podoby socialistického stravování vzpomínáme rádi, u jiných se nám strachy sevře žaludek – pojďte si je připomenout všechny! Během gastrovýletu do minulosti se zastavíme v ikonických podnicích jako Čínská restaurace a Zlatá Praha, ale nevynecháme ani domácí kuchyni či školní jídelny s proslulou omáčkou UHO.... celý text
5 |
|
5 x |
4 |
|
5 x |
3 |
|
10 x |
2 |
|
1 x |
1 |
|
0 x |
|
0 x |
Hodnocení knihy Retrojídlo - Jak jsme jedli za socialismu: 73 %
Počet hvězdičkových hodnocení: 21
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení v grafu nahoře, se všemi hodnotícími níže. Ti, jejichž hodnocení se zatím nezapočítává, mají za svou přezídvkou označení (n).
Autorovy další knížky
2020 | Retrojídlo - Jak jsme jedli za socialismu |
2011 | Průvodce kulturním děním a životním stylem v českých zemích 1948–1967 (Svazek I.) |
2014 | Příběhy (ne)obyčejných profesí: Česká společnost v období tzv. normalizace a transformace |
2021 | Velké dějiny zemí Koruny české. Tematická řada, Dětství |
2013 | Volný čas v českých zemích 1957 - 1967 |