Retrojídlo - Jak jsme jedli za socialismu podobné
Martin Franc
Nakoukněte pod pokličku socialistické gastronomie! Pamatujete na mléčné bary, šunku v aspiku, ruské vejce, kubánské pomeranče nebo termosky, co se tak snadno rozbily zevnitř? Na některé podoby socialistického stravování vzpomínáme rádi, u jiných se nám strachy sevře žaludek – pojďte si je připomenout všechny! Během gastrovýletu do minulosti se zastavíme v ikonických podnicích jako Čínská restaurace a Zlatá Praha, ale nevynecháme ani domácí kuchyni či školní jídelny s proslulou omáčkou UHO.... celý text
Podobné knihy (2)
Dobrý den, soudružko učitelko: Husákovy děti ve školních lavicích aneb jak to tenkrát vážně bylo Ondřej HorákCo se během normalizace vyučovalo, jaké gastronomické kreace nabízely školní jídelny a která témata mezi žáky o přestávkách frčela? V této odlehčené publikaci najdete pořádnou várku informací o dobové módě, šikézních úče... více
Moderní kuchařka pro ženu i muže Juliana A. Fialová
Kromě nejrůznějších receptů k přípravě polévek, předkrmů, omáček, masa, moučníků atd. obsahuje příručka řadu praktických pokynů k vybavení kuchyně, nákupu a uchovávání potravin, zásady správné výživy dětí, stolování i uk... více
Autorovy další knížky
2020 | Retrojídlo - Jak jsme jedli za socialismu |
2011 | Průvodce kulturním děním a životním stylem v českých zemích 1948–1967 (Svazek I.) |
2014 | Příběhy (ne)obyčejných profesí: Česká společnost v období tzv. normalizace a transformace |
2021 | Velké dějiny zemí Koruny české. Tematická řada, Dětství |
2013 | Volný čas v českých zemích 1957 - 1967 |