Retrojídlo - Jak jsme jedli za socialismu podobné
Martin Franc

Nakoukněte pod pokličku socialistické gastronomie! Pamatujete na mléčné bary, šunku v aspiku, ruské vejce, kubánské pomeranče nebo termosky, co se tak snadno rozbily zevnitř? Na některé podoby socialistického stravování vzpomínáme rádi, u jiných se nám strachy sevře žaludek – pojďte si je připomenout všechny! Během gastrovýletu do minulosti se zastavíme v ikonických podnicích jako Čínská restaurace a Zlatá Praha, ale nevynecháme ani domácí kuchyni či školní jídelny s proslulou omáčkou UHO.... celý text
Podobné knihy (2)

Co se během normalizace vyučovalo, jaké gastronomické kreace nabízely školní jídelny a která témata mezi žáky o přestávkách frčela? V této odlehčené publikaci najdete pořádnou várku informací o dobové módě, šikézních úče... více

Kromě nejrůznějších receptů k přípravě polévek, předkrmů, omáček, masa, moučníků atd. obsahuje příručka řadu praktických pokynů k vybavení kuchyně, nákupu a uchovávání potravin, zásady správné výživy dětí, stolování i uk... více
Autorovy další knížky
2020 | ![]() |
2011 | ![]() |
2014 | ![]() |
2021 | ![]() |
2013 | ![]() |