Analfabetka, která uměla počítat

Analfabetka, která uměla počítat
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/238471/mid_analfabetka-ktera-umela-pocitat-238471.jpg 4 4313 4313

Druhý román autora Stoletého staříka, který vylezl z okna a zmizel. Nombeko začala pracovat v pěti letech jako vynašečka latrín na předměstí Johannesburgu, v deseti letech osiřela. Nic nenasvědčovalo tomu, že by neměla prožít svůj život v jedné z chatrčí největší chudinské čtvrti světa a pak tu předčasně umřít, nikým nepostrádaná. To by ale nebyla Nombeko – analfabetka, která uměla počítat. Osud i její talent ji zavedou až do mezinárodní politiky, na druhou stranu zeměkoule, ke dvěma identickým a zároveň velmi odlišným bratrům. Během jejího dobrodružného putování se jí podaří zamotat hlavu agentům nejobávanější tajné služby nebo být unesená ve špinavém náklaďáku na převoz brambor. A tím to zdaleka nekončí...... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , Panteon

Analfabeten som kunde räkna, 2013

Allys
15.03.2019 5 z 5

Super oddychová kniha. Dej je síce plný nereálnych až priam absurdných situácii, ale vzhľadom k tomu, že ide o humorný žáner a nie literatúru faktu, je to úplne ok :-) Veľmi sa mi páčil štýl písania a kniha sa čítala sama. Dúfam, že bude aj film :-)

Joannebro
13.03.2019 4 z 5

Jako většina lidí jsem si přečetla Analfabetku až po Staříkovi, a ano knihy jsou si svým humorem, troche I příběhem a stylem dost podobné. A to se mi líbilo. Rozhodně si nemyslím, že by šlo o špatnou knihu. Kniha se mi líbila. Hlavní postava Nombeko je svérázná, chytrá a opravdu mi sedla a stejně tak ostatní postavy. Rozhodně stojí za přečtení, oddechovka u které se zasmějete.

begoni
12.03.2019 1 z 5

Je málo knížek,které nedoctu (už jen duchu Cimrmana,zda druhá půlka bude stejně špatná jako ta první...),ale Analfabetku asi fakt nedám... Jak píše Gedzita, také to není můj šálek čaje (jdu si uvařit kafe a číst neco lepšího).

Gedzita
08.03.2019 2 z 5

Ještě překombinovanější slátanina než Stařík. Opět spousta politiky a prapodivných rádoby vtipných postaviček a momentů. Tohle fakt není můj šálek čaje.

š.m.i.k
08.03.2019 4 z 5

Opravdu vtipná oddechovka. Poslouchala jsem jako audioknihu a Martin Stránský byl prostě skvělý. Nejsem si jistá, jestli bych se "prokousala" přes začátek, kdybych měla číst vlastníma očima.

akrim13
06.03.2019 4 z 5

Vtipná, nenáročná oddechovka

SleepyAllDay
28.02.2019 4 z 5

Kniha mne ze začátku moc nebavila, nechápala jsem proč ji všichni tak vychvalovali. Ovšem stačilo se začíst a stálo to za to. Místy jsem se smála, byla jsem napnutá jak to celé dopadne. Teď si dávám oddych,ale chystám se na Staletého staříka :-)

dezorientovana
27.02.2019 5 z 5

Opět pecka knížka. Četla jsem po Staříkovi a musím říct, že Analfabetka se mi líbí ještě o něco více. Situace na mě působí ještě vyhrocenější, tudíž jsou komičtější. Už mám doma Stojednaletého staříka , tak jsem zvědavá.

madem
25.02.2019 5 z 5

Velmi humorná knížka se skvělou gradací děje. Moment s králem a premiérem a izraelským agentem v důchodu byl jeden z nejlepších vrcholů, co jsem četla.

Partícia
23.02.2019 5 z 5

Výborná kniha plná sviežeho humoru. :) Nepôsobí tuctovo, Jonasson je jednoducho elita.

Parwana
23.02.2019 3 z 5

Dobrá oddechovka. Sice jsem čekala, že se zasměju víc, ale i tak pobavila. Stařík mi přišel mnohem lepší. Velmi dobře napsáno a nejvíc se mi líbil konec.

Veru.Viti
19.02.2019 4 z 5

Příjemná odpočinková kniha. Stoletý stařík byl pro mě jednoznačně lepší, ale pan Jonas Jonasson si drží svůj styl humoru, takže pokud se Vám nějaká jeho kniha líbila, tak se nemusíte bát zklamání. Už teď se těším na další knihu tohoto autora.

jfialova
11.02.2019 4 z 5

Vtipná kniha, pobavila jsem se.

OldaB
10.02.2019 5 z 5

Po staříkovi jsem se opět bavil. Ke konci trochu zmatečné, ale vše vynahradily sympatické postavy. Nutno dodat, že jsem četl před staříkem. Po něm by hodnocení bylo určitě níž.

deniha
09.02.2019 3 z 5

Z této knížky mám celkem rozporuplné pocity. Na jedné straně se mi příběh Nombeko líbil a bavil, ale na druhou stranu některé pasáže byly na můj vkus moc zdlouhavé a nic neříkající. A asi moje největší výtka patří absolutní nepropracovanosti charakteru a vývoje postav. Takže když to shrnu, knížka stojí za přečtení, ale rozhodně ne k zapamatování.

yossa1
07.02.2019 4 z 5

Velmi zábavná kniha. Hlavní hrdinka se protlouká životem na pozadí reálií JAR za Apartheidu a posléze Švédska. Ona a její drahý neexistující partnerem se snaží navzdory jeho bratru, kterému se nesmí říkat idiot, a jeho přítelkyni revolucionářce, vrátit velmi nechtěný dar od tří čínských kamarádek. Skål Mannerheim :-)

JIKO74
07.02.2019 3 z 5

milé, svižné, vtipně osvěžující.

Mathiola8
06.02.2019 4 z 5

Chvílemi překvapivá. Některé pasáže mě hodně bavily, jiné méně. Někdy se mi to zdálo už překombinované. Kniha je ale čtivá a plná zvratů. Zase něco jiného.

Zuzkanka
06.02.2019 5 z 5

Skvělá knížka. Dlouho jsem se při čtení nesmalá nahlas.. Krásný humor, který autor používá je dokonalý. Moc se mi líbila. Knížku mám z knihovny, ale Staříky jsem si objednala a těším se, že budou skvostem v mě vlastní knihovně ????

MS47
05.02.2019 5 z 5

Vtipná knížka, stejně jako Stoletý stařík