Analfabetka, která uměla počítat

Analfabetka, která uměla počítat
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544186/bmid_analfabetka-ktera-umela-pocitat.jpg 4 4340 4340

Tuhle verzi historie vám určitě nikdo nevyprávěl.

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: audiokniha , Panteon

Analfabeten som kunde räkna, 2013

Interpreti: Martin Stránský

veskr
21.12.2016 2 z 5

Tato kniha mne zklamala. Měla jsem problém ji dočíst. Je sice humorná, ale chvilkama až přitažená za vlasy. Myslím, že existuje spousta lepších knih. Rozhodně mohla být kratší.

mpb1913
16.12.2016 4 z 5

Komu se líbil stařík tomu se bude líbit i analfabetka, dost podobný styl. Mě se nejvíc líbil až závěr, kdy do děje vstoupí švédský král a finská hraběnka.

Jaruš7
15.12.2016 5 z 5

Humor je pro zdraví důležitý, jestliže při jeho čtení vám v těle stoupne hladina serotoninu - hormonu štěstí, pak se uzdravujete ze všech nemocí, tahle knížka je jedna jeho účinná pilulka. Na přetřes tentokrát přišla zbrojní politika. Nepochybně taktický a skvělý trik, jak projevit akční názor.

jiri77
11.12.2016 4 z 5

Oddychová a humorná knížka u které jsem se i zasmál a párkrát i hlasitěji. Přidám se k menšině ,když řeknu že mě bavila více jak stařík ale přesto nemůžu knihu hodnotit plným počtem hvězdiček ,pořád mi tam něco chybí. Uvidím jak mě překvapí Zabiják Anders.

Jája92
04.12.2016 5 z 5

Skvělá kniha, u které jsem se pobavila

kohoutp.cz
01.12.2016 5 z 5

Oproti staříkovi mi analfabetka přijde nucenější a mnohdy topornější. Na druhou stranu je ta nucenost povedená, smál jsem dost..

aruba
28.11.2016 5 z 5

Přečetla jsem ji jako třetí v pořadí, až po staříkovi a zabijákovi, ale připadá mi ze všech tří knížek nejlepší a nejvtipnější.

Kaca24
28.11.2016 4 z 5

Kniha je napsaná skvěle. Čte se lehce, všechno zapadá, příjemná ironie a nadsázka a úžasná hlavní postava Nombeko, kterou si musí každý zamilovat. Jediné, co se mi na příběhu tak úplně nelíbilo, bylo až moc neuvěřitelných náhod , příběh pak působí nereálně.

alena67
24.11.2016 4 z 5

pěkná, ale stařík byl lepší

Lenka1386
21.11.2016 4 z 5

Přidávám se k většině a muším uznat, že Stařík byl lepší - Analfabetka působila až trochu americky, co se neuvěřitelnosti a velkoleposti situací týče. Nicméně jsem rozhodně nebyla zklamaná a na dovolenou je to podle mě úplně supr čtení.

Caine
15.11.2016 3 z 5

Po staříkovi, zklamání.

DenisePartridge
10.11.2016 3 z 5

Sice to dělám nerada a většinou se tomu snažím spíše vyhnout, ale tady si skutečně nemohu pomoct a zkrátka musím alespoň v hlavě srovnávat všechna tři díla Jonase Jonassona a musím říct, že Analfabetka je z nich zdaleka nejslabší. Nedosahuje dokonce ani kvalit Zabijáka Anderse a rozhodně nemá na Stoletého staříka. Pro mě se tedy kniha - ačkoliv mě to neuvěřitelně překvapilo - stala bohužel zklamáním.

Stephanief
09.11.2016 5 z 5

Za mě úžasná kniha plná sarkasmu a napaditeh humoru. Skvělý příběh

Sova15
09.11.2016 5 z 5

Budu mít komentář opačného rázu. Kniha se mi moc líbila, možná víc, jak Stařík. Nad neobvyklými situacemi se asi nesmí moc bádat. Já jsem se skvěle pobavila a těším se na Zabijáka.

Zdeňula
07.11.2016 3 z 5

Začátek knihy mě bavil, ale prostředek se neskutečně vlekl. Konec knihy byl nepřekvapující...Kniha mohla být určitě kratší.

anntine
06.11.2016 2 z 5

Od Analfabetky jsem zprvu čekala mnohem víc. Pravda, některé části příběhu byly vcelku nápadité, charakteristika postav dobrá, to je ale tak všechno. Asi nejhůř bych hodnotila jazyk a způsob, jakým autor píše. Za každou cenu se snaží být vtipný, ironický. Za celou knížku jsem se ale snad ani jednou upřímně nezasmála. Dalším negativem je taky přílišná šílenost toho všeho, příběh je nereálný, spisovatel mele páté přes deváté a zdaleka nenaplňuje čtenářovo očekávání. Řešení je neustále odkládáno a zdržováno a happy end, kterým je příběh zakončený, nepozbývá kýčovitosti. Kniha může být pro nenáročného čtenáře dobrým odpočinkem a pobavením, z literárního hlediska ale nepřináší nic dobrého.

Marisa
05.11.2016 4 z 5

Slabší než stařík, ale pořád napěchované skvělým humorem a situacemi, nad kterými zůstává rozum stát

limruska
04.11.2016 3 z 5

Pokud si chcete oddechnout od thrillerů a drasťáren jako já, tak dobrá volba.

Vlašule
02.11.2016 2 z 5

Jako ne e. První půlka oukej, budiž, zajímavej příběh, dooost přitaženej za vlasy, Potom ale propastný propad a motání něčeho o ničem s matematikou, kdybych to neměla jako jedinou ještě nepřečtěnou literaturu na dovolené, tak to určitě nedočtu. Humorné větičky tam jsou, ale že by to byla haha kniha a humor zachránil děj o ničem tak to vůbec. škoda. Každopádně jsem si potvrdila, že každý má na knihy jiný vkus a můj se často liší od většiny :)

boxas
01.11.2016 4 z 5

Zpočátku jsem byla nadšená, pak kniha začala ztrácet tempo, ale konec dobrý, všechno dobré... Takže jako oddechové čtení mohu klidně doporučit!