Anglická zahrada

Anglická zahrada
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542914/bmid_anglicka-zahrada.jpg 4 174 174

Takhle asi vypadá smrt. Nebo peklo. Náhlé zmizení dvou desetiletých chlapců zasáhne dramatickým způsobem do životů všech obyvatel malého městečka. Obětí bezhlavého vyšetřování se stává rodina zmizelých chlapců, stejně jako celá řada dalších místních postav. Myslíte si, že něco takového se ve skutečnosti stát nemůže? Omyl. Už se stalo. Příběh je inspirovaný skutečnými událostmi z roku 2006.... celý text

Toto vydání knihy ještě není v prodeji. Má být od 18.10.2024

Přidat komentář

Janaves
15.09.2024 3 z 5

Nebylo to špatné, ale paní Klabouchová umí lépe.

Acquenta
13.09.2024 5 z 5

Při čtení tohoto příběhu se ve mě míchaly rozporuplné pocity... hněv, smutek, nenávist... Jsem zděšená z toho, jak z matky, které se zhroutil svět mohou udělat viníka. Nepodat pomocnou ruku a ještě kopnout... jak mohou obvinit a dát za mříže nevinného člověka.. jak nemohou stále hledat a hledat, všude, bez přestávky... chlapečci by mohli žít, kdyby se lidé chovali srdečně a ne jako zrůdy... .. čtení bylo velmi, velmi těžké... svědectví těch ubohých dětí se nečetlo lehce, vždy pomohlo odvrátit se od knihy zpět do reality... moc mě to mrzí, snad je jim již dobře


pakoshka
13.09.2024 3 z 5

Možná jsem zaujatá - protože proboha, napsala to Petra Klabouchová! - ale já ke knížce až takový výhrady nemám. Ano, nějaké repetitivní pasáže byly trochu zbytečné a občas penízky dost otravné, ale tak to prostě je.

Zuzulinka
03.09.2024 5 z 5

Přečteno jedním dechem! Krásně napsaný smutný příběh.

XenasChakram
02.09.2024 1 z 5

tohle fakt ne. nikdo nebyl sympatický a i vypravěč v podobě malého chlapce, fakt na facku. myšlení čtyřletého dítěte a fakt celý divný to bylo...

Aghatte
01.09.2024 1 z 5

Nelíbilo se mi zpracování.
Nebudu opakovat, co zde už zaznělo x krát.
Vyprávění 11.letého dítěte na úrovni max čtyřletého.
A psycholožka, která ukazuje 15. leté dívce nahaté panenky, aby jí ukázala, kde se jí kdo dotýkal, to jako vážně?
Vtipná věta byla právě od této dívky: “ Nepotřebujete psychiatra? Je jich plnej barák, jsme totiž v blázinci.

Jinak mi to připadalo jako z blázince celé.
Jo, je dobré přijít s něčím novým, ale rozhodně se to nečte dobře, a emoce to ve mě nevyvolalo žádné, ač je to téma srdceryvné, a navíc inspirováno skutečnou událostí.

hanap
26.08.2024 2 z 5

Nelíbilo se mně jak to téma bylo zpracované, to infantilní vyjadřování, hrůza. Ti kluci nebyli žádní andílci a asi těžko by se vyjadřovali " penízky,. " Přitom to mohla být zajímavá kniha o lidské lhostejnosti, chamtivosti a malosti.

Fazulina
03.08.2024 2 z 5

Je to hnusná kniha!!! Plná nesrovnalostí... V anotaci je, že se jedná o dva desetileté chlapce, přitom je jim 11 a 13. Ten mladší, jedenactiletý, příběh vypráví, jako by mu bylo 5. Jsem už alergická na slovo penízky...
Jedná z kamarádek chlapců, která později vypovídá, je spolužačka staršího bratra, tedy je jí 13, je vyslychajicim policistou označená za malou holčičku, která si vymýšlí. Později v knize je řečeno, že je jí devět... Jak mohla tedy být spolužačka staršího bratra, za níž mimochodem pálili všichni místní chlapci? Byla tam i spousta chyb...
Posledni třetinu už jsem četla na sílu, abych dočetla a dozvěděla se konec... Ale chápu, že kniha měla působit odporně, což se splnilo....

saman001
18.07.2024 5 z 5

Pekelná kniha. Nevím, proč se spousta lidí rozčiluje nad zdrobnělinami a vyjadřováním chlapců vzhledem k věku - v krizi se i mnohem starší děti bezděčně vracejí do svého mladšího "já" pod ochranu rodičů. Bylo to dost přesvědčivé. Jediné, co můžu vytknout, je nepravděpodobnost závěru - lahvička od analgetik a nikdo po tom nejde? Naopak si dokážu dobře představit lidi kolem, které se chovají jako tupé stádo, a o dlouhých prstech státních orgánů už bylo taky dost řečeno... Člověku nezbývá než doufat, že na některé *** se opravdu někde vaří voda, když už na ně nedosáhne světská spravedlnost.

tonysojka
17.07.2024 3 z 5

Příběh je to srdcervoucí,téma nad kterým nemůže nikdo jen tak mávnout rukou a ještě podle skutečné události,no teda, jak se to mohlo někde někdy vůbec stát.
Jenomže já  jsem při čtení ve stylu zpracování viděl kalkul o co největší vyždímání emocí z čtenářů šokem z vyprávění z pohledu dětské oběti.Jasně,že takhle se mají thrillery psát a píšou, aby byly čtivé,dobře se prodávaly a vydělaly penízky na složenky.
Jenže na mě příběh způsobem jakým je zpracován působil dojmem braku, který si událost a její účastníci nezaslouží.
Co mě zaujalo byl popis tzv. "novinařiny"
Tomu bych i věřil.
:)

simona g.
04.06.2024 5 z 5

První dojem - no TVL... Naprosto šílená kniha, ve všech směrech. Nejšílenější je, že je postavena na skutečném příběhu. To jako fakt nechceš... Druhá šílenost je, proč má tak nízké hodnocení?!?!?!? Za mě má být v červených číslech, protože tohle se četlo neuvěřitelně, šíleně, samo, odejít od knížky se fakt nechtělo ani trochu. No a úplně největší "šílenství" a dojem z knihy je, jak debilní, zlí, odporní a sobečtí umí lidé být. To vykreslení téhle stránky lidí bylo v knize až k pozvracení dobře zpracováno. Brutální téma, strašný příběh, ale autorce klobouk dolů, vznikla z toho kniha typu "jednohubka" - prostě ji zhltnete a po dočtení si říkáte - no TVL!!!

Pavčule
27.05.2024 2 z 5

Těžko hodnotit , protože se jedná o případ podle skutečné události a vím jak kluci opravdu vypadali , chce se mi dál plný počet , ale na to tahle knížka prostě nemá . Neskutečně mě iritovaly ty dětské zdrobněliny, i když klukům bylo už "náct". Také mě zaskočilo to laxní chování obyvatel - tedy jestli to tak opravdu bylo . Celkově to bylo takové úchylné viz . policista se vyptává jejich sestřičky ( zase zdrobnělina ) na věci okolo učení se plavat a o pár stránek se dozvídáme , že je jí 15 let ! WTF ? !! Přiznám se ,že nebýt téhle knížky , tak tenhle případ neznám , možná autorka chtěla hochy uctít , ale než tohle , radši to měla nechat být .

marketa1860
16.05.2024 4 z 5

Neskutečná kniha. Petra Klabouchová je vynikající spisovatelka.
V polovině knihy mi to nedalo a zjišťovala jsem na netu víc informací o příběhu chlapečků, což jsem samozřejmě neměla dělat, protože při čtení jsem pořád nějakou jiskřičku naděje, že to nemusí dopadnou úplně špatně měla...
Moc se líbilo zpracování autorky - vyprávění očima malého chlapce, smutné.
Bylo to silné, dojemné, neuvěřitelné. Kolotoč osudových chyb, přešlapů, nezájem příslušných institucí, opovržení ostatních lidí, tolik zničených lidských životů.... neskutečné.

Ada0004
12.05.2024 5 z 5

Toto byla asi nejstrašnější, nejkrutější a nejbolestnější kniha, kterou jsem kdy přečetla ! Naprosto surová hrůza! Musela jsem přečíst najednou a knihu neodložit, abych to vůbec přežila, nemohla jsem ty chlapce opustit. Obdivuji naprosto geniální vyprávění autorky očima dítěte - k smrti vyděšeného, zoufalého, osamoceného, tak čistého a stále doufajícího. Samozřejmě jsem si při čtení vyhledávala i informace o skutečné události a člověk je zničen a nedokáže pobrat, jak se v dnešní době mohlo něco takového stát! Varování: pozor jedná se o mučivé čtení, které tak bolí!

lukas1948
05.05.2024 3 z 5

Pokud jste útlocitní, zvláště ve vztahu k dětem, vyhněte se této knize obloukem! Je to opravdu hodně drsný příběh, a nejhorší na tom je, že se to klidně může stát znovu, kdykoliv a kdekoliv. Klidně i vám! Sedne na vás úplná bezmoc...

A tak hltáte knihu, je vám naprosto jasné, jak to celé dopadne, a že to nedopadne dobře, a trpíte s každou stránkou za ten dětský vypravěčský styl, který vám napumpuje do hlavy více zdrobnělin, než kdybyste si přečetli diskuze na eMiminu. Myslím, že kluci jejich věku mluví trochu jinak, nesedělo mi to tam.

Poslední čtvrtinu knihy jsem dal skoro na jeden zátah, vlastně jen proto, abych to měl už zasebou, a mohl se vrhnout na něco méně beznadějného.

eDex
03.05.2024 4 z 5

Moje první kniha od autorky. Četla jsem ji ještě během lockdownu, a ohodnotila v dlouho budovaném účtu, který se mi ale bohužel ztratil i se ztraceným notebookem. Vzpomínky na přečtené knihy ale zůstaly a autorka se stala mojí oblíbenou.
Smutný příběh dvou chlapců, podle skutečných událostí, je výborně napsaný a i když to nebylo úplně pětihvězdičkové čtení, už dávalo tušit, že autorka umí skvěla vyprávět, výborně postavit napínavý příběh.
Nebýt Anglické zahrady, nebyly by Prameny Vltavy, ani U severní zdi.

Deni421
15.04.2024 5 z 5

Drsná kniha, ještě drsnější příběh, bohužel, pravdivý. Ano, souhlasím tady se všemi v diskusi, vyjadřování dítěte mi také moc nevyhovovalo. Ale ten pocit, co si musel prožít, ikdyž vlastně nevíme, co prožil, je strašné. Na googlu jsem našla celý příběh, jsou to italské stránky, fotky těch chlapců i jejich bot, kvůli kterým tak vlastně zemřeli. Je mi líto těch životů. Jak je vůbec možné, že to žádné dítě z té party nevyzradilo?? A jak je možné, že nikomu nebylo divné, když tam našli i vhozenou lahvičku? To moc nechápu..Nemohli na ní být třeba ještě otisky? Hrozný, tak hrozný příběh, přečtěte si.
https://notizie.virgilio.it/la-sorella-di-ciccio-e-tore-trovati-morti-a-gravina-di-puglia-in-un-pozzo-non-erano-da-soli-nuove-prove-1608500

Knihozrousenka
27.02.2024

Vážně tohle byla stejná Klabouchová, která napsala U severní zdi? Našla jsem si onu událost, kterou se inspirovala, u nás se o tom moc nepsalo. Styl, který zvolila, mi byl po chvíli opravdu protivný. Nejčastější slova? Penízky, sestřička, bráška a postýlka. Ještě teď mam osypky. Do českého prostředí to nezapadlo, hlášení z tv a novin bylo na sílu. Pochopila jsem, že je to banda debilů, ale chlapcovo vyprávění bylo pořád dokola a byť ta událost jako taková je samozřejmě šílená, bráchové v knížce ve mně emoce nevzbudili. 250 stran e-knihy mi přišlo nekonečných, ke konci jsem četla letmo. Plus, VELKÁ VÝTKA - spousta opravdu šílených chyb v textu. Už jste někdy viděli slovo "tabuly"? Ach jo. Je mi lito, ale za me fakt ne.

Marti1212
13.01.2024

Drsnější knihu jsem snad v životě nečetla, a to počítám i knihy z doby holokaustu. Toto bylo tak surové, a zároveň krutě upřímné. Hrozný příběh, ale za mě dobře napsaný.

baji42
19.11.2023 2 z 5

Tady byla snaha o napsání drastického příběhu alá severský thriller natolik zjevná, že to v konečném důsledku bylo spíš ke škodě. Přišlo mi, že autorka snad neslyšela nikdy mluvit jedenáctileté předpubertální dítě. Jinak by nepoužíval tolik zdrobnělin.