Aristokratka ve varu

Aristokratka ve varu
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525644/bmid_aristokratka-ve-varu-654635bc0860d.jpg 4 3605 3605

Aristokratka série

Aristokraté jsou v ohrožení, ale situace Marie Kostkové z Kostky je mnohem těžší, protože denně potkává členy své bláznivé rodiny a k tomu několik střelených zaměstnanců „nejchudšího zámku v Čechách“, na němž největší událostí za posledních tři sta let byla svatba Helenky Vondráčkové. Otec je skrblík, americká maminka se chce podobat princezně Dianě, kastelán Josef nenávidí lidi, hospodyně paní Tichá kleje jako dlaždič a celý den nasává ořechovku přímo z lahve a chvílemi příběh rozdrnčí i charakteristické ráčkování knížete Schwarzenberga. První pokračování Poslední aristokratky, nejúspěšnější humoristické knížky roku 2012, ověnčené Cenou Miloslava Švandrlíka, nabízí další porci komických situací, při nichž je hlasitý smích stoprocentně zaručen. Nové vydání Aristokratky ve varu vychází před očekávanou premiérou stejnojmenné filmové adaptace Jiřího Vejdělka, která bude uvedena na plátna kin v lednu 2024.... celý text

Skalara
16.01.2019 5 z 5

Nevím proč ale tento díl mě prostě bavil a dokonce více jak ten první :D

ZdeSpim
09.01.2019 4 z 5

Příjemná kniha, četla se dobře, zasmála jsem se.

Medlyn
09.01.2019 4 z 5

I druhá kniha mě velmi pobavila. :)

Vlaďkaa4
08.01.2019 3 z 5

Nejak nevin co napsat, hodnotit neco co ma pres 100 stran a prectete to za dopoledne. Obcas jsem se zasmala. Ale kdyby byl prvni a druhy dil jeden. Nic by se nestalo.

ladyka
06.01.2019 3 z 5

No, řadím se k těm, které Aristokratka pobavila jen lehce. Už u jedničky jsem v půlce knihy byla přesycená opakujícími se gagy a dočítala jsem spíše ze setrvačnosti. U dvojky jsem to měla naprosto stejně, v půlce došel dech. Na další díly si proto dopřeji pořádný odstup. PS: Začlenění Diany mě iritovalo,když je po smrti tolik let od vydání knížky.

Pavlína79
05.01.2019 4 z 5

legrace pokračuje ... :-)

Michaeles
04.01.2019 4 z 5

Skvělá oddechovka na pár hodin, sice se humor po 3 přečtených knihách začíná opakovat a prakticky je to na jedno brdo, ale jako "mezikniha" je to super.

Bookgirl
03.01.2019 5 z 5

Je pravda, že kniha je opravdu tenká a mohla být spojena s předchozím dílem, protože spíše než další díl je to pokračování příběhu z minulého dílu, ale jinak mě to pořád opravdu baví a ačkoliv se vtipy někdy opakují, celé mě to pořád nepřestává rozesmívat nahlas a objevují se nám tu nové neotřelé situace. Těším se na další díl.

Zuzaa
01.01.2019 5 z 5

Pořád mě to dost baví!

Tereziee
01.01.2019 5 z 5

Pořád dost dobré, stejně jako první díl.

elenai
31.12.2018 4 z 5

Bez rozdílu stejná jako díl první. Vůbec nechápu, proč nebyly knihy spojeny v jednu. Taky dávam hvězdu dolů za šíleně přisprostlého knížete Schwarzenberga.

skrape
27.12.2018 3 z 5

Kniha slabší oproti prvnímu dílu "Poslední aristokratka".

denniys
27.12.2018 3 z 5

kniha splnila svůj účel - odpočinula jsem si a občas se i upřímně zasmála..jinak je nemastná, neslaná, ale neurazí..k dalšímu dílu se časem určitě vrátím..

jaroiva
25.12.2018 3 z 5

Cca první půlka mi připadala, že se dokola opakují vtipy z prvního dílu, už to nebylo ono... pak se to trochu vylepšilo, druhá půlka se mi líbila už víc, bylo to přece jen trochu něco nového.
Už po prvním díle jsem ale neměla ani touhu číst další díl, a po tomto díle také nejsem nijak natěšená na nějaké pokračování... Možná bude zase nějakou chvíli trvat, než se pustím do další aristokratky.

bigbabe
18.12.2018 3 z 5

Nedělní oddychová literatura.

Poetika_slov
13.12.2018 3 z 5

Opět příjemné pokračování Poslední aristokratky. Ač už to není příliš vtipné, i tak se čte kniha s usměvem.

Falda
09.12.2018 5 z 5

Oddechovka. Četla se stejně dobře jako první díl. Bavila jsem se.

kalinka99
07.12.2018 2 z 5

U prvního dílu jsem se zasmála, ale teď mi už ten humor přijde ohraný.

pepa4081
01.12.2018 5 z 5

Četl jsem všechny Aristokratky postupně tak, jak vycházely, ale dovedu si představit nářez v podobě přečtení všech najednou. Jen se bojím, že by mi pak bylo trochu smutno, protože pokaždé po přečtení jsem měl pocit, že sranda končí a teď zpátky do všedního života. I když i ten může být veselý, jen chtít.
Mám rád všechny druhy humoru – lehký anglický, drsnější kanadský a pan Boček píše to, čemu se říká (dámy prominou) dělat si prdel. Jestli se někomu zdá, že tento humor je jen pro „jednodušší lidi“ (já si to nemyslím), pak jsem raději blbcem, který se může od srdce zasmát, než zapšklým géniem!
Další Aristokratka je možná trochu nastavovaná kaše, ale to pokračování přece bývají. Já se na další porci téhle kaše těším.
Vrcholně uspokojivé.

Tyrkysová
28.11.2018 3 z 5

Za přečtení stojí, pobaví, ale nečekejte nic moc nového - najdete v ní pár humorných situací, které vám vyloudí úsměv, ale současně už jsou pro vás jaksi matně známé a očekávané. Nemohu se proto zbavit dojmu, že Aristokratka ve varu měla být součástí Poslední aristokratky, u níž by dávala větší smysl, ale nakonec byla "odsouzena" k samostatnosti, což jí bohužel spíše uškodilo. Jsem zvědavá, co autor vymyslel v dalších dílech.