Aristokratka ve varu
Evžen Boček
Aristokratka série
Aristokraté jsou v ohrožení, ale situace Marie Kostkové z Kostky je mnohem těžší, protože denně potkává členy své bláznivé rodiny a k tomu několik střelených zaměstnanců „nejchudšího zámku v Čechách“, na němž největší událostí za posledních tři sta let byla svatba Helenky Vondráčkové. Otec je skrblík, americká maminka se chce podobat princezně Dianě, kastelán Josef nenávidí lidi, hospodyně paní Tichá kleje jako dlaždič a celý den nasává ořechovku přímo z lahve a chvílemi příběh rozdrnčí i charakteristické ráčkování knížete Schwarzenberga. První pokračování Poslední aristokratky, nejúspěšnější humoristické knížky roku 2012, ověnčené Cenou Miloslava Švandrlíka, nabízí další porci komických situací, při nichž je hlasitý smích stoprocentně zaručen. Nové vydání Aristokratky ve varu vychází před očekávanou premiérou stejnojmenné filmové adaptace Jiřího Vejdělka, která bude uvedena na plátna kin v lednu 2024.... celý text
...a jedu dál, na vlně humoru aristokratické série..
Teď seriózně; příhody aristokratky Marie mě prostě baví. A nevím co víc bych dodala, snad jen to, že další díly nenechám dlouho ležet ladem. :)
P.S. První díl, mi přišel o malilinko lepší, ale to je zanedbatelné. :)
Stejně jako první díl výborné. Reportáž z výpravy na setkání evropské aristokracie nemá chybu.
ano, můžete z výborného čaje udělat i druhý nálev, ale už nemá tu sílu, aroma a intenzivní chut toho prvního:)
Skvělé pokračování. Pokud jste četli první díl, neuděláte chybu. Opět nechybí humor a ironie. Pokud budete dobře naladěni, knihu máte za pár hodin přečtenou.
Kniha byla stejně zábavná jako první díl, ale pořád se řešila stejná věc - jak si víc vydělat z prohlídek + neskončit jako bezdomovci + prozac + ořechovka + "umírající" pan Spock + šílená Deniska + princezna Diana + Helenka Vondráčková + atd. Styl psaní mi vyhovuje - knihu jsem měla přečtenou za pár hodin. Jinak příjemná oddechovka.
Přečteno za pár hodin. Pořád je to oddechová četba, tudíž si nemám na co stěžovat. Tato kniha splnila má očekávání a byla mi skvělou společnicí. :)
Kniha mě bavila stejně jako první díl. Přečetla jsem ji během pár nocí a hned pokračuji dalším dílem.
Poslouchal jsem jako audioknihu. Trochu slabší, než první díl, ale možná jen tím, že je to vlastně úplně stejné. Příběh se trochu posune a opět se točí kolem prozaku a ořechovky na zuboženém zámku Kostka. Nic o čem by člověk mluvil v hospodě ani v knižním klubu, nic na co by si člověk za pět let vzpomněl. Čtení rozhodně není ztráta času, ale krom pár vtipných okamžiku člověku ani moc nedá. Další díl si samozřejmě přečtu/poslechnu, ale určitě bych to bez něj přežil.
Po přečtení jsem téměř okamžitě sháněla díl třetí a ještě lístky na toto divadelní představení. Vřele doporučuji, opět velká legrace, smála jsem se pořád!!!
Mary Kostka z Kostky se vrací. Neříkám, že to bylo nějak kvalitativně horší, než první díl, ovšem celé to na mě působilo dojmem, že přece když se první díl tak dobře prodával, pojďme z toho rychle vytřískat další peníze.
Tolik jsem si na základě komentářů přála přečíst Aristokratku. A teď jsem opravdu zklamaná. Možná to bylo také tím, že to byl až druhý díl a že se autor vyčerpal v díle prvním, ale podle mě to byly hlavně prvoplánové vtipy (navíc někdy opravdu trapné).
Mám ráda humor, ale příště zvolím spíš něco ve stylu Saturnina, Pan kaplan má třídu rád nebo cokoliv od Žáka.
Takže za mě opravdu ne.
Druhy dil uz neni tak zabavny, jako prvni, porad ale pobavi. Je to jen v tom, ze clovek uz vi, co muze od autora cekat.
Super !
Smála jsem se a bavila od začátku až do konce . / Cože už konec druhého dílu , toto rychle uteklo !!! / Druhý díl jsem četla jako první a tak jsem ocenila slovníček .
Když jsem o této knižce řekla mojému chlapovi, že jsem z toho napůl mrtvá , tak mi doporučil si ihned sehnat další díl. Je to psycho.
Hezký obal, takový aristokratický. Jo a taky mám tlustou kočku , které říkám Carevna
Četla jsem jen tento díl, od E.Bočka první kniha.Ze začátku jsem si pomyslela, že se mi snad humorná kniha bude líbit. Kolem strany 50-60 toho bylo až moc. Knihu jsem dočetla, ale styl mi nesedí.
Pokračování osudu hrabėcí rodiny,kdo nečetl předchozí, nemějte očekávání literatury,která vás må obohatit.Tato kniha vás pobaví .Něco přibylo,děj se rozvíjí,nicméně už asi čtenåře nic nepřekvapí.
Oproti Poslední aristokratce byla tato knížka slabší. Vlastně to čtení bylo pořád a pořád dokola. Mně to sice moc nevadilo, protože mám Bočkovu tvorbu ráda, ale pokud máte rádi jisté gradace v knihách, tak vás tato asi zklame. Za mě hezké a zábavné počtení.
2012 | Poslední aristokratka |
2013 | Aristokratka ve varu |
2016 | Aristokratka na koni |
2018 | Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka |
2020 | Aristokratka u královského dvora |
Ubírám jednu hvězdu za to, že jsem si musela proti své vůli stále broukat, že svět je nádherný, růžový, béžový... :D (a taky mám pocit, že už trochu moc tlačil na pilu, ale uvidíme, další díl)