Bravo, šéfe!
Zdeněk Pohlreich
Podtitul: Zdeněk Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni. 30 nejlepších receptů šéfkuchaře – předkrmy, saláty, polévky, hlavní jídla a dezerty. Nikdy nenosí čepici a ví se o něm, že vyžaduje v kuchyni disciplínu, která téměř hraničí s naprostou poslušností. Zkušenosti posbíral ve špičkových restauracích po celém světě a měl odvahu přijít do pražského pětihvězdičkového hotelu a podávat v něm něco tak zdánlivě prostého jako dnes již proslulá telecí líčka. A to všechno ještě předtím, než se stal televizní hvězdou. 30 nejlepších receptů mezinárodní kuchyně. Sám vaří kuře v 9 variantách na přiloženém DVD.... celý text
Přidat komentář
Šéf nenechává na české kuchyni nit suchou, ale snad je motivován touhou něco zlepšit! Líbí se mi jeho názory, že restaurační byznys nemůže dělat každý, a když už ho dělá, měl by ho dělat pořádně. Kdo sledoval jeho pořad, zná řadu podniků, které je lepší nenavštěvovat, v tom je Šéfův přínos pro zdraví českého národa nesporný. S jeho kritikou základních stavebních kamenů české kuchyně mohu často souhlasit, jsou opravdu příliš těžké, hutné, tučné a nemoderní, například vepřo knedlo zelo nebo mastné bramboráky! Ovšem jedním z největších, ryze českých kulinářských zážitků z dětství pro mě vždy zůstanou babiččiny borůvkové knedlíky s cukrem, máslem a tvarohem, těm se žádný foie gras s křepelčím vajíčkem a černým lanýžem nevyrovná. A na smažený eidam s hranolky a tatarkou mi, Pohlreichu, nesahej, to je moje oblíbený jídlo!
Autorovy další knížky
2013 | Vařte jako šéf |
2020 | Super jednoduše |
2019 | Taková normální kuchařka |
2010 | (Prostřeno) bez servítků |
2017 | Kulinárium |
Průměrná kuchařka, kterých vycházelo a stále vychází celá řada, téměř nic, co by kuchaře - amatéra až tak příliš nadchlo. K jejímu prolistování naláká píše jméno jejího autora než její obsah.