Česká kuchařka

Česká kuchařka
https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77388/ceska-kucharka-77388.jpg 5 18 18

Výběr osvědčených receptů ze studené, teplé i moučníkové české kuchyně je určen pro běžný i slavnostní jídelníček domácností. Autorka, známá odbornice v kuchařském umění, uvádí jednotlivé kapitoly zkušenými radami z praxe. Snadnou orientaci umožňují dva rejstříky.

Přidat komentář

ArwenAragorn
27.07.2024 5 z 5

80%
Zděděná kuchařka. Klasická česká kuchyně. Doporučuji!

Radka1911
25.05.2023 4 z 5

Stará klasická česká kuchyně.


1221
02.09.2020 5 z 5

Výborná kuchařka, plus ilustrace pana Zdeňka Mézla = jedinečná kniha.

konicekbily
23.04.2018 5 z 5

Při tom jak dávám palečky jsem si všiml, že hodně z uživatelů naší skvělé databáze má přečtenou "kuchařskou bibli od paní Fialové". Když jsem se "povinně-dobrovolně " ženil v roce 1971 ve svých dvaceti letech, věděli jsme s manželkou o vaření "Velký Kulový", stejně jako naši vrstevníci.V knize nejsou žádná složitá vysvětlování, ale praktické návody. Za celý život jsem pana Polreicha - a jemu podobné - nepotřeboval. Ještě jednou autorce děkuji. Zde je důkaz, že za vše, co vím, vděčím knihám!

Terva
05.04.2018 3 z 5

Tak jsem se nedávno stěhoval. Bylo to peklo. A při tom všech shonu jsem měl věci přestěhované, ale ještě jsem bydlel ve starém bytě. Problém byl v tom, že jsem si zapomněl dát stranou náhradní knihu, než tu rozečtenou dočtu. Dočetl jsem „Svůj svět si musíme zasloužit“, a zjistil, že nemám doma nic ke čtení.

Ani harlequinku na záchodě :-).

V kuchyni jsem našel tuto kuchařku. Tedy našel, já ji tam mám již leta. A vařím podle ní. Tedy snažím se podle ní vařit. Ale naštěstí je jednoduše přehledná a výtvory, které podle ní spáchám jsou jedlé. Tedy, ještě žiju a tak jsou jedlé. No, a tak jsem se dal do obsáhlejšího rozboru. Co má člověk dělat, když je blbej a nemá co číst. Tak tedy gastronomie.

Malá ochutnávka:
Houbový guláš:
Na tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené houby, česnek utřený se solí a koření. Papriky zbavíme semen a nakrájíme, rajčata krátce přidáme k houbám. Dusíme na mírném ohni bez podlévání asi ½ hodiny. Je-li třeba guláš zahustit, přidáme strouhaný chléb a krátce povaříme.
Přílohy: těstoviny, rýže nebo chléb.

Na konci kuchařky najdete nejen způsob stolování, seznam jídel, polévek a omáček, ale i tabulky energetických hodnot vhodných pro konzumaci. To, aby z vás nebyl anorektik ani Glorie (Madagaskar)

Jediným záporem by mohlo být uspořádání a zakládání jídel. Někdy potřebujete makat a připravovat, a paní Juliana A. Fialová vám napíše: Viz str: 00000. A listujte, když vaříte.

CITÁT: VEPŘOVÁ PEČENĚ PIKANTNÍ. Upravujeme jako telecí pečeni pikantní (viz str. 90)

Strašně mi to připomnělo jeden seriál, který jsem kdysi viděl (už si nepamatuji jméno). Hlavní hrdina chtěl manželce na večer připravit pošušňáníčko a tak si koupil ingredience a pustil si v televizi nějaký kuchařský pořad v přímém přenosu. Když už měl asi půlku hotovou, řekl moderátor pořadu: No a to je pro dnešek vše, naschledanou za týden......................

zuza264
31.03.2012 5 z 5

Mám ji po tátovi a je super. Včětně návodu na stolování, zařízení kuchyně (odpovídá 70 tým let)

vitavita
14.03.2012

Klasická kuchařka sedmdesátých let - opravdu dobrá ...

Autorovy další knížky

Juliana A. Fialová
česká, 1902 - 1981
1969  93%Česká kuchařka
1980  89%Mezinárodní kuchařka
1969  87%Rychlé pokrmy
1962  73%Vaříme po práci rychle a dobře
1980  93%Kuchyně labužníka