Chléb - připravený ručně nebo v domácí pekárně
Eric Treuillé , Ursula Ferrigno
Stůl není prostřený, dokud v jeho středu neleží chléb. Na celém světě hraje tento univerzální pokrm důležitou roli jak ve všední den, tak o svátcích, oslavách či bohoslužbách. Není to jen příloha, ale slouží také jako druhý příbor - kouskem chleba se vytírá talíř do posledního sousta. Exkluzivní fotografie vzbuzující chutě představují výběr nejznámějších druhů chleba z celého světa připravovaných podle místních tradic. Kniha, která změní začátečníka v mistra pekaře.... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2010 , Ikar (ČR)Originální název:
Bread - baking by hand or bread-machine, 2008
více info...
Přidat komentář
Krásná kniha vše přehledně napsáno,když vidíte ty krásné obrázky tak chcete hned všechno vyzkoušet,peču podle ní opravdu často.
Skvělý průvodce pečením chleba. Nespočet receptů a názorných fotografií. Recepty jsou propojeny s domácí pekárnou ve stylu "krok 1. až 5. viz příprava těsta v pekárně na str. ....", zbytek receptu je pak již popsán pro připravené těsto. Rozebrány jsou i jednotlivé typy mouky, náčinní, pekařských technik atd. V knize najdete chleby ze všech koutů světa. Isobně mohu doporučit jihoitalský chléb Stromboli, je to zážitek od přípravy až po samotnou konzumaci.
Vynikající kniha, podle které se navíc dá i skutečně péct vynikající chleba:-) Velmi přehledná a pro daný účel vyčerpávající, přitom relativně stručná. Jeden z pokladů v mojí knihovně!