Chléb - připravený ručně nebo v domácí pekárně přehled
Eric Treuillé , Ursula Ferrigno
Stůl není prostřený, dokud v jeho středu neleží chléb. Na celém světě hraje tento univerzální pokrm důležitou roli jak ve všední den, tak o svátcích, oslavách či bohoslužbách. Není to jen příloha, ale slouží také jako druhý příbor - kouskem chleba se vytírá talíř do posledního sousta. Exkluzivní fotografie vzbuzující chutě představují výběr nejznámějších druhů chleba z celého světa připravovaných podle místních tradic. Kniha, která změní začátečníka v mistra pekaře.... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2010 , Ikar (ČR)Originální název:
Bread - baking by hand or bread-machine, 2008
více info...
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chléb - připravený ručně nebo v domácí pekárně. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (3)
Krásná kniha vše přehledně napsáno,když vidíte ty krásné obrázky tak chcete hned všechno vyzkoušet,peču podle ní opravdu často.
Skvělý průvodce pečením chleba. Nespočet receptů a názorných fotografií. Recepty jsou propojeny s domácí pekárnou ve stylu "krok 1. až 5. viz příprava těsta v pekárně na str. ....", zbytek receptu je pak již popsán pro připravené těsto. Rozebrány jsou i jednotlivé typy mouky, náčinní, pekařských technik atd. V knize najdete chleby ze všech koutů světa. Isobně mohu doporučit jihoitalský chléb Stromboli, je to zážitek od přípravy až po samotnou konzumaci.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Chléb - připravený ručně nebo v domácí pekárně v seznamech
v Přečtených | 8x |
v Doporučených | 2x |
v Knihotéce | 9x |
v Chystám se číst | 3x |
v Chci si koupit | 4x |
Vynikající kniha, podle které se navíc dá i skutečně péct vynikající chleba:-) Velmi přehledná a pro daný účel vyčerpávající, přitom relativně stručná. Jeden z pokladů v mojí knihovně!