Culinaria: Itálie
Claudia Piras
Výpravná a bohatě ilustrovaná publikace je další z úspěšné řady kulinárních průvodců. Je to zajímavý cestopis, kde hlavní roli hraje kuchyně a jídlo viděné v historických, geografických a kulturních souvislostech. Provede nás celou Itálií, nabídne vše, co je pro italskou kuchyni podstatné a co ji činí tak vyhledávanou a inspirativní. Výběr se neomezuje jen na dobře známé pochoutky, jako je pizza, pesto, rizoto, parmezán či gorgonzola, ale je mnohem bohatší a neopomene žádnou z delikates – sýrové placky frico, pískavicové chlebánky a sladké pšeničné bochánky, ovoce z marcipánu jako živé… Kniha poslouží také jako zasvěcený rádce pro výběr potravin a slouží k poznávání jakostních výrobků od napodobenin.... celý text
Literatura naučná Cestopisy a místopisy Kuchařky
Vydáno: 2006 , Slovart (ČR)Originální název:
Culinaria Italy
více info...
Přidat komentář
Štítky knihy
místopisy kuchařky Itálie národní jídla
pokud chci autentickou italií ,šáhnu po této kuchařce