Culinaria: Itálie recenze

Culinaria: Itálie
https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62563/culinaria-italie-62563.jpg 5 20 20

Výpravná a bohatě ilustrovaná publikace je další z úspěšné řady kulinárních průvodců. Je to zajímavý cestopis, kde hlavní roli hraje kuchyně a jídlo viděné v historických, geografických a kulturních souvislostech. Provede nás celou Itálií, nabídne vše, co je pro italskou kuchyni podstatné a co ji činí tak vyhledávanou a inspirativní. Výběr se neomezuje jen na dobře známé pochoutky, jako je pizza, pesto, rizoto, parmezán či gorgonzola, ale je mnohem bohatší a neopomene žádnou z delikates – sýrové placky frico, pískavicové chlebánky a sladké pšeničné bochánky, ovoce z marcipánu jako živé… Kniha poslouží také jako zasvěcený rádce pro výběr potravin a slouží k poznávání jakostních výrobků od napodobenin.... celý text

Literatura naučná Cestopisy a místopisy Kuchařky
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Culinaria Italy


více info...

Štítky knihy

místopisy kuchařky Itálie národní jídla

Autorovy další knížky

Claudia Piras
britská, 1966
2006  94%Culinaria: Itálie
2003  69%Opravdová dáma
2011  80%Culinaria Čína