Děti z Bullerbynu
Astrid Lindgren
Kniha vypráví o šesti dětech a jejich zážitcích v malé vesničce Bullerbynu. Sestry Anna a Britta, Olle, sourozenci Lisa, Bosse a Lasse společně chodí do školy do vzdálené vesnice, hrají si spolu na Indiány, tráví spolu Vánoce, chodí spolu bruslit. Prožívají společně různá dobrodružství jako například uvíznutí ve sněhové bouři cestou ze školy, hledání ztraceného pokladu, koupání na ostrově, hledání hastrmana u mlýna. Chodí často navštěvovat dědečka Anny a Britty, kterého i ostatní děti považují za dědečka vlastního.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: 1962 , Albatros (ČR)Originální název:
Alla vi barn i Bullerbyn, Mera om oss barn i Bullerbyn, Bara roligt i Bullerbyn, 1947
Moje prvni, dobrovolne prectena kniha v "papirovem" vydani. Dcera ji jiz dostala pevnou a miluje ji jako ja.
Vzpomínám na spoustu knížek, které jsem v mládí přelouskala a byla z nich nadšená. Nyní se k nim vracím při četbě dětem na dobrou noc a konkrétně Děti z Bullerbynu pro mě neztratily nic ze svého kouzla ani po letech. Krásné čtení o partě dětí. A líbí se i nové generaci. :-)
Nádherná knížka, pro mě jedna z nejmilejších z dětství, navíc si ji ještě trochu pamatuji :- )
Oblíbená knížka mého dětství. Sice si už vůbec nepamatuju o čem je, ale vím, že je perfektní :)
Tahle kniha i audio nahrávka na kazetě mě provázela celým dětstvím. Od té doby mám vždy chuť vytrhnout bratrovi zub pomocí šňůrky a pověsit ho na lustr :-D.
Skvělá knížka, jako dítě jsem ji milovala, teď jsem ji četla dětem a furt je to krása...
Na tuto knížku strašně ráda vzpomínám. Přečetla jsem ji snad několikrát. Pro děti je přímo dokonalá a já se moc těší až jí budu číst svým dětem.
Loni jsem ji cetla dcerce, hned pojmenovala nejmensi jehnatko Pontus, ochocila ho a chtela si ho odvezt od dedecka domu k nam [600 km} aby si ho vzala do skoly.
pro děti zfilmováno švédská literatura rodinné vztahy dobrodružství dětský hrdina severská literatura rozhlasové zpracování dědeček parta dětí
1962 | Děti z Bullerbynu |
2001 | Bratři Lví srdce |
2007 | Ronja, dcera loupežníka |
1998 | My z ostrova Saltkråkan |
2007 | Karkulín ze střechy |
Mám s touto knížkou krásné vzpomínky na dětství :) já, tato knížka a zimní večery jsme tvořily skvělou harmonii :)