Deti z Bullerbynu

Deti z Bullerbynu
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155237/bmid_deti-z-bullerbynu-155237.jpg 5 4720 4720

V malej švédskej osade Bullerbyn sú len tri gazdovstvá – Severné, Stredné a Južné. Žijú tu tri rodiny, v ktorých je šesť detí, traja chlapci a tri dievčatá. Lasse, Bosse, Lisa, Olle, Anna a Britta prežívajú v krásnej prírode dni plné drobných, ale o to významnejších radostí, bezstarostných hier, detských šarvátok a hádok. Zabrať dostávajú aj skutočné priateľstvá. Príhody malých nezbedníkov už celé desaťročia patria k čitateľsky najobľúbenejším titulom zlatého fondu literatúry pre deti. A nielen pre ne.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Mladé letá

Bullerbyboken, 1947

Faustka
08.09.2017 4 z 5

V dětství mi Děti z Bullerbynu nějak unikli, tak teď to doháním. A taky je to dobrý tip do výzvy. Skandinávie už má totiž dost překriminováno.

adlenka
05.09.2017 5 z 5

Srdcová záležitost. V dětství jsem četla mnohokrát, teď čtená dětem. Musím říct, že nahlas se čte trochu hůř, než sama pro sebe, ale dětem se v mém podání líbila :-)

bekule
02.09.2017 5 z 5

Milovaná dětská kniha kterou jsem sama četla mockrát,moje nejmilejší od Astrid Lindgren

Petroff
30.08.2017 5 z 5

V dětství splnila účel a k tomu dala navrch hromadu dětských drobných dobrodružství, malebnost 3 domů na samotě a nezkažený, ničím nepoznamenaný čistý dětský pohled na svět.

85098211
26.08.2017 5 z 5

Nádherná kniha pro děti, plná zajímavých dobrodružství. Četla jsem ji - v daném věku samozřejmě ;-), opakovaně.

slimáčik
24.08.2017 5 z 5

Moja dcéra počas štúdia na Pedagogickej vysokej škole v rámci predmetu(pre ňu ako "ďalšogeneračnú" knihomoľku naobľúbeňejšom :D) prečitala mnoho kníh pre deti. To s akým zápalom a nadšením hovorila aj o tejto, ma podpichlo k činu. Prečítala som si ju a....stala som sa opäť (aspoň nakrátko) dieťaťom! ;D

Hufendy
23.08.2017 5 z 5

Knížka mého dětství :D. Pěkně napsaná, srozumitelná. Moc ráda se k ní vracím. Je to moje srdcovka :)

gnocchi
12.08.2017 5 z 5

První školní četba ve druhé třídě, úžasně napsané. Četla jsem svým holčičkám a teď se chystám s Dětmi z Bullerbynu i na svého vnuka ;-)).

petra.kind
08.08.2017 5 z 5

Srdcová záležitost z dětství. :) Doteď si vzpomínám, že poprvé jsem Děti z Bullerbynu četla o prázdninách u babičky, kdy jsem v její knihovně našla vydání, které patřilo mé mamce. Prostě nostalgie jak se patří. :) Určitě jedna z nejkrásnějších knížek pro děti.

madja
30.07.2017 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších knih, a čtu ji již poněkolikáté - dětem před spaním :o) a stále mě baví.

Ajinka126
30.07.2017 4 z 5

Kdyža na děti z Bllerbynu vzpomínám, vybaví se mi hned titulní strana a hlavní postavy. Tohle je tka krásná literatura do prvních školních let. Top výběr. Čest a slávu autorce.

karolinalet
19.07.2017 5 z 5

Snad moje úplně první knížka, kterou jsem četla sama. Stejně jako ostatní knihy od spisovatelky-milá, reálná, krásná.

Adelajda_4
18.07.2017 5 z 5

Řekla bych, že tohle byla moje první knížka, četli jsme ji na prvním stupni ZŠ. Moc hezky a mile napsaná.

Sarq
15.07.2017 5 z 5

Moje nejoblíbenější kniha v dětství. Přečetla jsem ji snad stokrát a naposledy svým dětem před spaním. Milý příběh odehrávající se tak před sto lety na švédském venkově.

Vladus9
13.07.2017 5 z 5

Toto byla jedina knizka na 1. stupni ZS, ktera se mi opravdu jako jedina libila. Vedle ni Jirasek a Petiska nemeli proste sanci.

Janag
12.07.2017 5 z 5

Moje nejoblíbenější kniha z dětství. Četla jsem snad 20x ;)

MOu598
08.07.2017 5 z 5

Četla jsem několikrát dětem.
Nejhezčí knížka pro děti.
Krásné, optimistické.
Nemám, co dodat.

Jana283
06.07.2017 5 z 5

Jak jen to Astrid Lindrenová dokázala, že tuhle knihu všichni tolik milujeme?
A že to přetrvává generace. Narozdíl od jiných knih mého dětství, které už mé děti neoslovily, jsme si Děti z Bullerbynu moc užili a četli je stále znovu.

Saphire
04.07.2017 5 z 5

Knížka spolu s ilustracemi Heleny Zmatlíkové je opravdu moc pěkná :-), ještě i v dospělosti, když jsem si ji po objevení v knihovně přečetla znovu, se mi zpětně vybavily všechny ty příhody, které jsem hltala jako malá...

Kerberos
01.07.2017 5 z 5

Kniha ného dětství,která mě dost ovlivnila.