Dokonalé ticho

Dokonalé ticho
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531470/bmid_dokonale-ticho-65c1e8bdc65f4.png 5 999 999

Audiokniha Dokonalé ticho obsahuje čtvrtý případ inspektora Callanacha a šéfinspektorky Turnerové. Autor Helen Fieldsová, čte Jan Šťastný. Luc Callanach #4 KDYŽ VŠECHNO ZTICHNE, KDO JE USLYŠÍ KŘIČET? Na okraji Edinburghu je nalezeno pohozené dívčí tělo s vyřezanými kusy kůže. Když později inspektor Luc Callanach objeví vedle opuštěného kojence strašidelnou postavičku, pochopí princip zvrácené hry: vrah bere materiál na panenky z těla svých obětí. Navíc někdo drogově závislým v bezvědomí vyřezává do tváře písmeno Z. Jde o stejného pachatele? Luc a jeho kolegyně Ava musí vypátrat zabijáka dřív, než udeří znovu – stihnou to, nebo už je příliš pozdě?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , Voxi

Perfect Silence, 2018

Interpreti: Jan Šťastný

namornice
30.07.2022 5 z 5

Další skvělý přírůstek do série s Lucem Callanachem.
Vyšetřování smrti mladých žen, kterým vrah odstranil z těla kusy kůže není vůbec lehké a dává celému týmu policistů zabrat.
Zápletka příběhu houstne stránku za stránkou, tempo je svižné a konec strhující.
Na knihách Fieldsové se mi líbí, jak dokáže nakombinovat dvě různé dějové linie a vytvořit jeden koncipovaný celek.
Její styl psaní mi skvěle sedí a tuto sérii mohu jen doporučit.

Kubajzz
08.06.2022 4 z 5

Poslechnuto jako audiokniha a bylo to super, sem zvědavý, jestli se vražedkyně objeví v dalším díle :-) Rozhodně doporučuji

Jirulka
30.05.2022 5 z 5

Podle mě zatím nejlepší díl. Uvidíme jestli to překoná nějaký další?!

sassenkka
27.05.2022 5 z 5

Po předchozím slabším díle přichází nadšení, a to veliké! Dokonalé ticho bylo tak dokonalé, že jsem celou dobu poslechu málem nedýchala, netušila jsem ani v nejmenším, odkud vírt vane, a v závěru knihy jsem jen nevěřícně kroutila hlavou. Uf. Tohle jsem si fakt užila.
Knihu jsem dala v audio verzi. A na Jana Šťastného a jeho interpretaci pěji chvály pořád. Takže už se nebudu opakovat.
A nebo ne, budu. Ten chlap je prostě boží. Díky němu byl celý příběh ještě víc úžasný, neuvěřitelný, napínavý a místy i trochu nechutný. Díky za to.

Monkas1
27.05.2022 5 z 5

Doporučuji

hana4834
14.05.2022 5 z 5

Naprosto ztěžující příběh nemohla jsem se odtrhnout. A konečně i inspektoři vyrazili správným směrem jsem zvědavá na pokračování

Kortez
12.05.2022 5 z 5

Audiokniha. Dokonalé ticho je dokonale napsáno a v případě audia dokonale namluveno. Téma, děj, napětí i rozuzlení, všechno tam kde to má být. Žádné hluché místo, žádná nuda. Konečně detektivka která mě držela pod krkem až do konce.

MarkétaI.
06.05.2022 5 z 5

Třetí díl mě trochu zklamal a tak jsem si dala od této série malý oddych. A teď trošku lituju :-) Tento díl byl výborný. Kniha mě vtáhla do děje hned od začátku a celou dobu jsem byla zvědavá jak to dopadne.

Arwen777
29.04.2022 5 z 5

Tuto sérii od začátku poslouchám jako audio knihy a vždy se velmi těším na hlas a podání Jana Šťastného.
A i tento příběh byl skvělý. Autorka sice zase trochu přitvrdila, co se brutality týče. Na druhou stranu ale přidala více humorných scén a hlášek, takže asi vyrovnáno. Nosné téma se mi moc líbilo a ačkoliv není originální, je rozhodně vděčné. Autorka zde zabrousila i do sociální a morální roviny a zvládla to dobře.
Vztah Luca a Avy se vyvíjí a jsem zvědavá, co nás čeká v dalších dílech.
Mám tuhle sérii moc ráda a tak se těším na další díl. A vám ji také doporučuji.

uzivatel6305
26.04.2022 5 z 5

Tak to byla zase jízda! Uf! Sice nechutné, ale má to spád, napětí a úžasný humor. Úplně jsem se do Fieldsové zamilovala. Jděte do toho!

Anahk1
23.04.2022 5 z 5

Dokonalé!! Stejně jako všechny předchozí díly.. doporučuji!!

Jani23
22.04.2022 5 z 5

Opět nezklamala! Doporučuji.

Pavlína2019
19.04.2022 5 z 5

Říkala jsem si, že už jsem spíš na něco jiného než klasické detektivky /trochu mě nudily dlouhé popisy vyšetřování a policejních stanic/. Ale tahle paní autorka píše fakt výborně.
Opět nápaditý děj, sympatičtí vyšetřovatelé, odporní pachatelé.
Napětí a výborné popisy.
Všem doporučuji.

munka
05.04.2022 5 z 5

Drsný, napínavý príbeh so zaujímavou zápletkou. Teším sa na ďalší diel.

Pine
03.04.2022 5 z 5

Do třetího dílu jsem nebyla moc zažraná, tedy čtvrtý jsem záměrně odkládala. Už po pár kapitolách jsem litovala a Fieldsové se musela v duchu omluvit.
Dvě souběžná vyšetřování, ale v ději se nelze ztratit ani na minutu. Tempo tak akorát. Líbí se mi popis prostředí i to, jak autorka vykreslí postavy, u detektivů zachytí lidskost, u pachatelů zrůdnost. Prošpikované vtipnými momenty. Je mi jedno, že jsou příběhy sotva uvěřitelné, vždyť kolikrát v reálném životě musíme řešit něco, s čím jsme v hloubi duše nepočítali. Byla to pecka! Miluju vás, Avo a Lucu, strašně ráda bych s vámi koukla na černobílý film a chroupala popcorn.

Makůvka
16.03.2022 5 z 5

Mě se to opět moc líbilo. Tenhle vyšetřovací tým já fakt můžu, je sympatický, dobře sehraný a občas je s nima i sranda. Jelikož se k této sérii vracím po delší době, jsem ráda, že mi autorka osvěžila paměť a připomněla mi, jak se vyvíjel i osobní život hlavních hrdinů v předchozích dílech.

P3_tis
14.03.2022 5 z 5

Přestože se jedná již o 4.díl série, četla jsem tuto knihu jako první, protože jsem ji objevila v knihovně.
Postavy inspektorů mi byly velmi sympatické a od první stránky jsem tušila, že to bude přesně můj šálek kávy.
Skvěle napsané a místy skutečně děsivé. Těším se na další díly a už teď vím, že mi tato série nesmí chybět v knihovně.

IHT
24.02.2022 5 z 5

poslouchano - moc pekny zazitek. Pribeh desivy, zapletka detektivky tezko uveritelna (spise se zdraham uverit), ale to je u Helen celkem bezne. Vysetrovani bylo popsano skvele a moc jsem ocenil, ze Ava a Luc se opet chovaji normalne - to neprijemne napeti v minulem dilu bylo depresivni

Timkim
18.02.2022 5 z 5

Po předešlém slabšímu dílu musím uznat, zase jízda. Grady tomu dává jak příběh, tak i Jan Šťastný, který dokáže perfekt vytvořit atmosféru. Své místo tam má i humor a několikrát jsem se i zasmál, hlavně když měl nějaké průpovídky Lively. V tomto dílu Luc, moc prostoru nedostal, ale i tak to bylo více než zajímavé a mělo to spád. Konec byl, jak to napsat jinak, divný, ale třeba se o tom dočteme / poslechneme v dalším dílu. PS: Nejvíc jsem se smál větě " kdy tomu dojdou baterky"

Covenant
11.02.2022 4 z 5

Na úvod chci poznamenat, že knihy od Fieldsové nečtu, ale prachsprostě poslouchám. Kdybych měl čas na čtení, nevybral bych si knihu, která kopíruje mechanismy předchozích, protože už by se mi zajídala. Také v rozporu s mým hodnocením, souhlasím s komentářem od "worka" a pobavil mě. S Avou bych jel také na letní tábor a nechal se její úžasností inspirovat. Je pravda, že tady Helen Fieldsová, už popustila uzdu svojí fantazii a oblékla Mirku Dušínovi šaty. Ale mně to nevadí. Je přeci krásné, mít DOKONALÉ a vzorové představitele zákona v tak prohnilém světě, ne? A Luc v tomto díle opravdu hrál druhé housle a Avy bylo příliš. Chyběl mi tu Lens a Ben tu moc prostoru taky zrovna nedostal. O ději se moc rozepisovat nechci, abych neprozradil vše, jako jeden zdejší komentář, který jsem si blbec přečetl před poslechem, jelikož jsem uvažoval, má-li smysl pokračovat. Určitě si chcete číst detektivku s tím, že už víte od začátku z komentáře, kdo vraždí. Je tam tlačítko "spoiler" ujiro! Teď už se, ale dostávám k jádru věci a tím je přednes Jana Šťastného. Jsem pak trochu neobjektivní, co se příběhu týče a číst bych to vlastně ani nechtěl. Jenomže ten člověk to celé táhne od začátku do konce a já nemůžu jinak.