Handrová bábika

Handrová bábika
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351257/bmid_handrova-babika-vEk-351257.jpg 4 3129 3129

Williama Fawkesa, známeho pod prezývkou Wolf, pred štyrmi rokmi postavili mimo služby pre zúrivý útok na podozrivého, ktorého súd zbavil viny, a práve ho rehabilitovali. Prchký detektív, ktorý ešte vždy musí navštevovať psychiatra, sa vracia do práce a nevie sa dočkať, kedy ho poveria vyšetrovaním veľkého prípadu. Keď ho bývalá partnerka, detektívka Emily Baxterová, zavolá na miesto činu, Wolf je presvedčený, že ho má pred sebou: mŕtvola sa skladá z častí tiel šiestich obetí, ktoré vrah zošil dohromady ako bábku. Prípad, o ktorý sa okamžite zaujímajú médiá, dostane ozna¬čenie Handrová bábika. Fawkesa poveria identifikáciou obetí. Situácia sa vyhrotí, keď jeho bývalá manželka a reportérka dostane od anonyma fotografie z miesta činu spolu so zoznamom ďalších šiestich mien a dní, kedy páchateľ plánuje vraždiť. Posledné meno na zozname je Fawkesovo. Baxterová a jej mladý partner Alex Edmunds sa snažia vypátrať, čo spája všetky obete, skôr ako vrah udrie znovu. Keď však Fawkes uvidí na zozname svoje meno, ozve sa v ňom temná spomienka a obáva sa, že prípad nejako súvisí s jeho minulosťou. Neľútostné preteky medzi políciou a vraždiacim monštrom sa začínajú!... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

Ragdoll, 2017

vera4669
08.05.2019 1 z 5

Zdlouhavý děj, kniha nemastná, neslaná, asi jsem namlsaná lepšími autory jako Kepler, Carter, Weaver, Bryndza, takže tohle bylo pro mě doslova mučení.

Veronika33
07.05.2019 4 z 5

Ďalší zaručený bestseller, ktorý u mňa nejako neuspel, ja vážne nejdem s davom :P. Neviem či to bolo slovenským prekladom, ale začiatok knihy sa mi zdal veľmi krkolomne napísaný. Keď sme sa dostali hlbšie do príbehu, dej celkom dobre odsýpal, najmä kvôli mojím obľúbeným krátkym kapitolkám a striedaní postáv. Koniec resp posledných cca 70 strán, zrazu zvrat som nechápala prečo čo ako...totálne nastal chaos v celku pútavom príbehu (ako keby ju dopísal niekto iný) a koniec otvorený. Nie som si úplne istá či ma kniha natoľko upútala, aby som uvažovala o prečítaní autorovej druhej knihy. Fakt neviem..

Irena77
04.05.2019 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Za mě prostě super kniha

Janisss
01.05.2019 4 z 5

Místy sice malinko zamotaný děj, ale jinak výborný příběh, přečetla jsem jedním dechem!

Allys
29.04.2019 4 z 5

Kniha bola od začiatku napínavá a zaujímavá. Prečitala som ju v podstate za deň a je pravda, že je tam zopár až prekombinovaných alebo nereálnych častí, ale tak skutočné reálne detektívne príbehy vidíme každý deň aj v správach. Tieto časti knihe pridali na zaujímavosti a určite odporúčam ďalej :-)

makke
28.04.2019 4 z 5

K zakoupení této knihy mě vedla skutečnost, že pojedu 2,5 hodiny vlakem z Prahy a nemám co číst, protože knihu, kterou jsem si s sebou vzala, jsem přečetla už na cestě do Prahy. K dispozici jsem měla cca 15 minut a knihkupectví na hlavním nádraží. Otázka výběru byla zásadním problémem, protože knihy mých oblíbených autorů jsem měla buď přečtené nebo již doma zakoupené. Náhodně jsem zkusila pár knih "prověřit" zde, ale pro nepříliš šťastnou volbu jsem je odložila s obavou, že zůstanu ve vlaku s knihou, co se mi nebude líbit. Nakonec jsem zvolila tuto, protože jsem si matně vybavila, že se mi o ní někdo zmínil a že se mu líbila. Mě se též líbila, ale... první polovina byla skvělá, od půlky už mi mnoho věcí přislo překombinovaných, mnoho nesmyslných a nepochopitelných. První polovina by si zasloužila 4 hvězdy, druhá už jen 3, summa summarum tedy 3,5 což by bylo spravedlivé, ale není to možné. S ohledem na to, že jsem knihu ve vlaku opravdu přečetla nechávám hodnocení lepší.

Vatter83
25.04.2019 2 z 5

Začátek byl napínavý, ale postupně začal být děj zdlouhavý, liknavý a nezáživný. Oživily ho pouze některé pasáže... Znovu bych se ke knize nevrátila, nicméně se zvědavosti si přečtu Loutkaře.

LuCc1211
22.04.2019 5 z 5

Přečteno jedním dechem :))

JiříM
18.04.2019 2 z 5

Úplně mě děj neohromil.

kinee
16.04.2019 3 z 5

Rekla bych, ze tohle je docela oddychova detektivka. Nemusi se nad ni nijak premyslet a vnimat. Nenadchne, neunudi. Ale jako knihu do metra doporucuji.

Ivka14
14.04.2019 4 z 5

Celkový námět byl originální. Ze začátku to bylo i napínavé, ale pak to začalo napětí klesat a konec mě zklamal. Ale jinak to bylo čtivé a zajímavé a určitě se pustím do Loutkáře.

Estrela
13.04.2019 4 z 5

Relativně pěkné odpočinkové čtení. Zajímavý námět, překvapivý závěr, některé pasáže byly komplikovanější a zdlouhavé. Nezklame, mohu doporučit, ale nepatří mezi knihy, které bych si znovu ráda přečetla.

kklepkaa
12.04.2019 3 z 5

Začátek byl skvělý, pak to jde mírně dolů a konec mě taky trochu zklamal. Musím uznat ale, že Cole dokáže vytvořit tu pravou atmosféru. Reálně tak 3,5 hvězdy.

Zumina
10.04.2019 2 z 5

Kniha byla ze začátku celkem napínavá, ale postupně se to začalo táhnout. Nejhorší byl asi konec. To byla pěkná nuda a čekala jsem od toho víc. Pokračování už číst nebudu.

Dalimila12
10.04.2019 2 z 5

Nebavila mě

Dandulka
09.04.2019 5 z 5

Tak konečně jsem přečetla i první díl. Strhující konec! Pro pochopení Loutkáře moc důležitý konec. To je tak, když někdo čte nejprve druhý díl a až pak ten první. V každém případě mohu jen doporučit oba dva díly.

Vlak7
08.04.2019 4 z 5

První kniha a za mě teda hodně dobrý, určitě si něco přečtu ještě. 5* má zatím jen Nesbo a Kepler :-)

brijana
06.04.2019 5 z 5

Překvapivý závěr, moc dobře se četla a těším se na další knihu Loutkář!

ivca84
03.04.2019 5 z 5

zajimeve pojaty příběh a zajimavé rozuzlení . nalezena mrtvola slozena ze 6 lidskych ostatku a dalsí obeti s tim související kniha je čtiva a napinavá doposlední stranky
uzse tesim na dalsí pokracovaní

esterkucerova
30.03.2019

Námět dobrý, zpracování jedna velká katastrofa od začátku do konce.