Harry Potter a vězeň z Azkabanu

Harry Potter a vězeň z Azkabanu
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371740/bmid_harry-potter-a-vezen-z-azkabanu-B8p-371740.jpeg 5 13641 13641

Harry Potter série

„Vítejte na palubě Záchranného autobusu, nouzového dopravního prostředku pro čarodějnice a kouzelníky v nesnázích. Stačí natáhnout ruku s hůlkou, nastoupit a odvezeme vás, kamkoli si budete přát.“ Když se k Harrymu Potterovi přiřítí temnotou Záchranný autobus a se skřípěním pneumatik zastaví přímo před ním, začíná v Bradavicích další školní rok, který ani zdaleka nebude obyčejný. Sirius Black, uprchlý masový vrah a následovník lorda Voldemorta, je na útěku a šíří se zvěsti, že má spadeno na Harryho. Profesorka Trelawneyová vidí na první hodině jasnovidectví v čajových lístcích na dně Harryho šálku předzvěst smrti. Dost možná nejděsivější ze všeho jsou ale mozkomoři, kteří stráží školní pozemky a hledají, z koho by svým polibkem vysáli duši…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Pottermore

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, 1999

Mitculka
29.01.2018 5 z 5

Můj nejoblíbenější díl Harryho Pottera. A taky je vidět proč - knížka je chytlavá, člověk se od ní nemůže odtrhnout. Oproti filmu je zde mnohem více věcí vysvětleno a člověk odhaluje víc z kouzelnického světa.

Nikolla
28.01.2018 5 z 5

Naprostá dokonalost nemám slov. Můj bezpochyby nejoblíbenější díl jak v knižní, tak i ve filmové podobě.

Ver-ča
23.01.2018 5 z 5

Opět nemám slov :) V tomhle díle jsem si oblíbila postavu Severus black a Klofana.Líbí se mi ,jak se na konci knížky dozvíme odpovědi na otázky ,které jsme si po celou dobu čtení kladli :-) A mnoho dalšího...Už se těším na další díl co mě překvápí a čeká nového:)

Týnka31
21.01.2018 5 z 5

Naprosto báječné čtení, které člověka hned pohltí! :)

HanzWayne
15.01.2018 5 z 5

Ani 3 dil nesklamal a daleko lepsi nez film... :)

Fanda321
08.01.2018 5 z 5

Můj nejoblíbenější díl, asi kvůli Lupinovi...

Konycek
06.01.2018 5 z 5

Tento díl byl pro mě asi nejnapínavější a ve filmové verzi jsem viděla nejvíce krát. Více netřeba komentovat. HP je úžasný od prvního dílu až po poslední.

b2z
02.01.2018 5 z 5

Sirius, mozkomorové, Klofan, Lupin, Vrba mlátička, patron ... fantasy detektivní příběh ... nemá chybu

Knižní střípky
29.12.2017

Co říci a neopakovat se? Asi již vše bylo řečeno. Nebudu psát již nic konkrétního ke každému dílu, bylo by to zbytečné, všichni víme.....Knihy o Harrym jsem četla úplně poprvé kdysi svému synovi, když byl malý a pamatuji se, že jsem vůbec nevěděla, co od nich očekávat a s dalším a dalším dílem jsem zjišťovala, že to nejsou knihy pro děti, ale knihy pro všechny. Miluji je, i když jsem u nich probrečela spoustu slz. Poznala jsem díky knihám o Harrym jednu ze svých nejoblíbenějších literárních postav a to je Severus Snape. Tímto chci poděkovat paní Rowlingové, že vymyslela tento kouzelný svět a dala nám tyto úžasné hrdiny.

4laras
28.12.2017 5 z 5

Nejlepší díl série - jak knižní, tak i filmové.

heyitsronnie
27.12.2017 5 z 5

Obecně považován za nejlepší díl jak knih, tak filmů. A já mohu jen souhlasit. Třetí díl jsem viděla i četla nejvíc krát. Zvrat na konci v Chroptící chýši a obraceče času mě dostanou pokaždé. Naprostá bomba naprosté klasiky.

Carra
18.12.2017 5 z 5

Nostalgie, v dětství jsem Harrym Potterem doslova žila, několikrát přečteno a stále patří Potterovská sága k mým oblíbeným.

B4LU
13.12.2017 3 z 5

Potter se nám přesouvá do trochu, ale zatím opravdu jen trochu temnějších vod. Na rozdíl od většiny přítomných na mě ale závěrečná rozprava o okolnostech smrti Harryho rodičů nějak zvlášť nepůsobila, takže tenhle díl beru víceméně jen jako oslí můstek k dílům následujícím.

pepa4081
07.12.2017 5 z 5

Po několika letech znovu přečteno. A zase mám ten příjemný pocit, že ve mně něco hezkého zůstalo. Když popravovali Klofana nebo když měla potíže Hermiona, málem jsem brečel s nimi, i když jsem věděl, jak to dopadne. Už se těším na čtení dalších dílů.
Vrcholně uspokojivé.

85098211
26.11.2017 5 z 5

Knihy s Harry Potterem jsem četla všechny už dvakrát a zamilovala jsem se do nich hned na první dobrou :-). Tentokrát se Harry Potter vrací již potřetí i se svými přáteli. Opět čtenáře vtáhne do svého světa takovou silou, že se nedá odolat. Příběh je zase poutavý a čtivý a věk čtenáře vůbec nerozhoduje - knihy jsou doslova geniální!

hoblinabodlina
24.11.2017 5 z 5

skutečné čtenářské potěšení! Ať si jí kritici cupují jak chtějí, čtenáři všech generací si zde přijdou na své.

mmmisulka.r
23.11.2017 5 z 5

Stále bych se jen opakovala. Prostě nejvíc!
Recenze v záložkách - Knižní deníček

Disinka
20.11.2017 5 z 5

je pravda že než jsem se dostala ke knize tak jsem viděla film... až jsem knihu přečetla tak jsem vůbec nebyla zklamaná - líbilo se mi oboje :)

ReziEngli
10.11.2017 5 z 5

Skvělé jako předchozí díly. Lituji, že jsem viděla filmy dřív :(

Chytuš
03.11.2017 4 z 5

Čteno dětem, takže spíš jde o jejich hodnocení :-) Na každé předčítání se moc těšily, nicméně za sebe musím říct, že mně osobně se místy předčítalo špatně - překlad a slovosled byl takový krkolomný... Ale to je jen malá výtka, určitě je to kniha, která děti dokázala upoutat.