Historky z Tinderu
Lucie Macháčková
Nejlepší rande vedou k oltáři, ta nejbláznivější ke skvělým historkám. Populární standup komička Lucie Macháčková líčí s humorem a nadsázkou milostné trapasy a karamboly. Zábavná audiokniha plná optimismu vám zlepší den a zahřeje vás na duši, ať už jste single, zadaní, nebo něco mezi. Plácáte se občas ve vztazích? Nejste sami!... celý text
Fejetony, eseje Pro ženy Literatura česká
Vydáno:Interpreti: Lucie Macháčková

Kdybych nevěděla, kdo Lucie Macháčková je, mohla bych při čtení nabít dojmu, že je jí buď 80 a nebo na Tinderu randí už od 7 let! To množství individují, se kterýma byla buď na jednom rande nebo strávila několik měsíců (v některých případech i několik let), je pořádný zástup. Všechny historky jsou ale nesmírně zábavné a stejně jako u autorčiných stand-upů jsem se bavila i u knížky. Slovní přesmyčky a dvojsmysly se jí povedly.

Vtipná, oddechová knížka u které jsem se několikrát smála nahlas. Jelikož jsem fanouškem "příšerných historek z randění" a sama jich pár mám, tak jsem se při čtení dobře bavila.

Od knihy jsem čekala, že bude zábavná a že se u ní zasměju. Pár vtipných momentů tam bylo, některé historky byly povedené, ale některé mi přišly dost nudné a klidně bych je do knížky nedávala. Škoda no, přitom autorku jako stand-up komičku mám docela ráda :-)

První přečtená knížka, kterou jsem zařadila do letošní čtenářské výzvy a bohužel výběr se tentokrát nezadařil. Nudila jsem se a těšila se, až se dostanu na poslední stránku. Párkrát jsem se zasmála, ale na vyšší hodnocení to prostě nedá.
Ve zkratce: není to můj šálek kávy.

Povedená kniha. Jako uživatelku těchto prokletých aplikací mě opravdu pobavila a ve spoustě věcí jsem dala autorce za pravdu.

Zábavná kniha napsaná tak lehce jako by to byl samotný stand-up :) Často jsem se i hlasitě smála, což se mi u knih nestává. Ráda doporučuji!

Ja jsem se skvele bavila. To se mi stava malokdy. Rozhodne by stalo za to, mit knizku ve vlastni knihovne a cas od casu si ji precist.

Je to taková jednohubka na jedno odpoledne a večer. Mě to bavilo, líbíla se mi práce s jazykem a slovní hříčky.

Čekala jsem historky z Tindru, ale dostala jsem spíše milostné příběhy samotné spisovatelky. Nebylo to špatné, vyprávění bylo i místy vtipné, ale nějak mi to nesedlo do noty. Jen tak pro oddech a odpočinek to bylo fajn.

Nazdarárek, co vy a seznamky? Co se týče Tinderu, tak miluji film Podvodník z Tinderu (The Tinder Swindler), to jsem se fakt nasmála naivitě a hlouposti. Každopádně na Historky z Tinderu jsem se moc těšila a první stránky mě pobavily. Bohužel s každou další stránkou se mi palce na nohou kroutily víc a víc.
Co se knize rozhodně nedá upřít, je čtivost a svižnost, kapitolky jsou maximálně na pár stránek. Je to vlastně psaná stand-up comedy, ale naroubovaná na život autorky. To pro mě byl první kámen úrazu - použila všechny známé vtipy a historky ze seznamování a popsala je, jako by je sama zažila. Zaráží mě, jaká spousta lidí v hodnocení autorku obdivuje za to, kolik si toho prožila. A přijde mi to trochu jako podraz, neupozornit na to.
Možná by historky fungovaly jednotlivě, ale čím více jsem jich přečetla, tím více jsem byla zpruzelá, otrávená a proti srsti mi byl humor dělaný na sílu. Ono VÍCE vždy neznamená LÉPE, možná kdyby autorka ubrala nohu z plynu, dopadlo by to jinak... Stand-up comedy příliš nefandím především proto, že málokdo umí být přirozeně vtipný jako třeba Kozub. Autorku jsem si po přečtení knihy našla na IG a její "humor" mě opravdu neoslovil.
Věřím, že kniha se bude spoustě dalších lidí líbit, ale za mě je to podprůměrná sbírka často zastaralých vtipů. Hodnotím 1,5/5 a další knihy si určitě nepřečtu.

Osobně nejsem fanynkou stand-upu. Můj muž je má ale docela rád a právě Lucku se mi snažel i několikrát pouštět. Ve stand-upu mě neoslovila, ale když jsem zjistila, že vydala i knihu, tak jsem si říkala, že tohle by možná mohlo být pro mě. Koupila jsem si knihu v audiu, že si jí poslechneme společně s manželem cestou na dovolenou. A poslouchali jsme spolu, ale ani jeden z nás z toho nebyl dvakrát unešen. Muž nakonec poslech vzdal úplně a já si knihu sama doposlechla až při návratu z dovolené. Něco bylo docela vtipné, ale něco na mě bylo spíš moc vyumělkované a humor přemrštěný. V knize se navíc objevilo dost věcí i z jejích stand-up show. Musím říct, že tohle bohužel nebyla moje krevní skupina a Svatební historky raději vynechám.

S Tinderem nemám žádné osobní zkušenosti, po přečtení knížky doufám, že tuto aplikaci nebudu ani v budoucnu potřebovat.
Česká stand-up komička dala dohromady několik fejetonů o vztazích a seznamování, a to nejen z prostředí této seznamovací aplikace. Čtení se bude líbit zejména fanouškům stand-up komedie, protože právě na nadsázce, trapasech a bláznivých historkách, které jdou až do krajností, to celé stojí a běží. Krátké příběhy jsou čtivé, vtipné, ale místy se snahou za každou cenu rozesmát. Autorce to však vůbec nemám za zlé, obdivuji ji za hrátky se slovy, do textu zasazené dvojsmysly a přesmyčky i použité slovní obraty a využití (možná až zneužití) stereotypů.
Kniha splnila avizované, pobavila. A to stačí.

Historky, kterým víc sluší forma stand-upu nebo ig postů. Zábavné a vtipné, ale pro celou knížku už únavné a ten opakující se sloh... Dávkovat po troškách, jednu historku pro den.

Neurazí, nenadchne. Čekala jsem trochu něco jiného a ne vystřílené vtipy ze sociálních sítí. 3*

Humoru v literatuře je jako šafránu. Vážná témata v současné beletrii převažují, proto jsem moc ráda za tuto knihu, která mě opravdu pobavila, autorka si umí dělat legraci především sama za sebe, musím se podívat i na nějaké její výstupy. Těším se!

Skvělá kniha u které jsem se dost bavila. Ne vážně, historkama z Tinderu mě vždycky zásobovala přítelova sestra a mě to tak bavilo, a pak najednou šup, a je tu kniha historek z Tinderu! I když teda né od přítelovo sestry. :)
Moc se mi to líbilo, každá z historek byla vtipná, několik jsem jich právě přítelovi musela přečíst. Bylo to dobré a mě se moc líbí, jak je autorka pohotová a zábavná. A na rande sama se sebou půjdu taky! :D
Rozhodně si jí přečtěte, pokud váháte. :)

Na odreagování příjemné, sem tam jsem se zasmála, ale jinak mě nijak zvlášť kniha neoslovila. Fejetony byly sice krátké, tudíž se rychle četly. Osobně jsem však měla knihu rozečtenou dost dlouho - jelikož jsem s ní prokládala jiné čtené knihy, hlavně před spaním a na nějakou dobu jsem knihu i na čas odložila. Mě tahle “sbírka fejetonů bohužel neoslovila - zřejmě nebudu správná “krevní skupina.
sex láska humor česká literatura ze života romantika vztahy milostné vztahy trapasy příběhyAutorovy další knížky
2022 | ![]() |
2023 | ![]() |
2023 | ![]() |
2024 | ![]() |
2025 | ![]() |
Knihu o podivínech z Tinderu jsem chtěla napsat už několik let, Lucie mě ale předběhla :D Knihu jsem měla přečtenou raz dva, jednotlivé příběhy ubíhaly, některé mě zaujaly více, některé méně. Sem tam jsem se zasmála a jako bych se opět viděla na jednom z mých bizarních Tinder setkání. Jsem ráda, že jsem si knihu přečetla, přemýšlím i o Svatebních historkách. Kniha však není z těch, kvůli kterým nebudete spát a o kterých přemýšlíte ještě dlouho po přečtení. To však není chybou autorky, fejetony zkrátka na duši stopu spíše neudělají.