Hotýlek na Islandu

Hotýlek na Islandu
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531461/bmid_hotylek-na-islandu-65c1e27d449c4.png 4 2202 2202

Zachumlejte se do hřejivé deky a vychutnejte si panenskou přírodu Islandu a útulnou atmosféru ve stylu hygge. Lucy nic nechybí, má dobrou práci v hotelu a přítele. Jenže stačí jedna nehoda a dostane padáka i kopačky. Její život je náhle v troskách, takže když jí personální agentura nabídne místo manažerky hotýlku Polární záře na Islandu, okamžitě přijme i přes to, že nesnáší zimu. Po příjezdu se nemůže zbavit dojmu, že to byla chyba. Lucy dělá, co může, ale má pocit, že se jí někdo snaží škodit. Jsou k ní kolegové upřímní? Navíc ji začíná zneklidňovat barman Alex. Mezi ním a Lucy to sice jiskří, ale záhy se ukáže, že skrývá nějaké tajemství... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: audiokniha , Cosmopolis

The Northern Lights Lodge, 2019

Interpreti: Veronika Lazorčáková

JáŠárka
22.10.2021 5 z 5

Lehká, nenáročná a čtivá romantika. Dej ubíhá pod rukama a když jste na konci, ani nevíte, jak jste se tam tak rychle dostali.

Knižnítoulky
16.10.2021 5 z 5

Autorka neobyčejně lehce a přesvědčivě popisuje prostředí, události, hygge styl. Nechybí lehké drama, zklamání, zamilování, záškodnictví, odhodlání, pochopení, profesionalita, přátelství atd. Uchvacující jsou vkládaná islandská slova, jako huggulegt, huldufólk, jólabókaflód a další. Knihu je možné bez pocitu studu či lačnosti po dalších událostech odložit, vrátit se k ní později a bez potíží pokračovat. Vyprávění je poklidné a až posledních málo stran čtenáře žene k dočtení knihy, aby zjistil, jaký konec příběh vykouzlí.

Worbitka89
05.10.2021 5 z 5

Takhle si představuju nenáročné romantarny, zatím nejlepší kniha od autorky ze série. Stejny vzorec, slovni obraty, ale zapletka s tajemmymi elfy a priroda byla super, kdo by nechtěl vest takhle hotel - nereálné, ale milé.

rumova_kulicka
22.09.2021 5 z 5

Island je láska, ráda jsem se tam prostřednictvím knihy vrátila. Autorka sice ve všech knihách opakuje stejný vzorec, ale která žena si občas nepotřebuje přečíst trochu romantiky? :-) Na knihách mě baví vřelost, lidskost a nápomocnost kolektivu kolem hlavní hrdinky, zahřeje to u srdce. No a popisy krajiny jsou velký bonus.

Lofda
21.09.2021 5 z 5

Pohlazení po duši.. Krásné odpočinkové čtení, žádné velké drama, příjemně překvapivý konec. A opět jsem "cestovala" s knihou, pomocí Google map jsem si prošla všechna zmíněná místa. Budu snít o tom, že se na Island jednou také podívám a třeba i zahlédnu Aurora Borealis..

misatrix
13.09.2021 4 z 5

Ma prvni kniha ze serie a s odstupem casu jsem z ni takova rozpacita. Popis Islandu se mi libil, vedeni hotelu a urcite zmeny mi prisly naivni, ale budiz. Co se mi ale opravdu nelibi, je hlavni romanticka zapletka, ktera mi s odstupem nepripada romanticka. Lhat se nema.

irskádívka
10.09.2021 3 z 5

Nějak si říkám, kdy se ze mě, čtenářky velkých románů, knižní klasiky a literárního snoba stal čtenář červené knihovny? Protože, buďme k sobě upřímní, o moc víc zde nejde.
Příběh je postaven na schématu “ona: nešťastná, se špatným vztahem za sebou, on: dokonalý, hezký, vtipný, úspěšný muž s pochopením pro ženskou mysl a pocity (jako, teda, nechci se mužů dotknout, ale to je, podle mě, druh vyhynulý v třetihorách) s tajemstvím, které ale čtenář celou dobu zná. Příběh hodně pozvedá popis islandské přírody, podnebí a lidí.
Knihu jsem našla při brouzdání v rámci čtenářské výzvy a nalákala mě. Ne, není nejhorší, dokonce ani úplně špatná, jen když chci dobrý romantický příběh, v kterém jsou postavy opravdu různorodé a zajímavé charaktery a kde vše neskončí ve sladkorůžové bublině, pak se musím vrátit k literárnímu snobismu a sáhnout po klasice (sláva Scarlett O’Harové a Elisabeth Benettové).

evask
06.09.2021 3 z 5

Půjčila jsem si na základě zdejších pochvalných komentářů. Lákalo mě dozvědět se něco o Islandu. Byl to omyl.
Četla jsem bezprostředně po Šikmém kostelu. Ve srovnáni s tím jsou tři hvězdičky až dost.

Ešína
04.09.2021 5 z 5

Musím se přiznat, že ze začátku mi trochu trvalo se do knihy začíst ale poté mě vtáhla absolutně do děje. Krásná, romantická a milá. Ústřední dvojce má skvělou chemii. Prostředí Islandu není v knižním světe moc často prozkoumáváno a mile mě překvapilo. Už se těším jaké místo s autorkou navštívím příště. Doporučuji všema deseti.

janyska13
02.09.2021 4 z 5

Hlavní postava této knihy je Lucy Smartová. Manažerka hotelu, která začíná pracovat v novém hotelu na Islandu. Během zkušební doby musí dokázat, že tuto práci zvládá a také ukázat, co všechno dokáže udělat nejen s hotelem a personálem, ale také s problémy, které se během toho naskytnou. Žádná romantická linka se neobejde bez nějakého problému.
V knize bych uvítala trochu více romantické linky, jak už jsem od autorky zvyklá. Byla tam, ale na mě míň než bych chtěla. Konec bych také klidně prodloužila o pár stran.

Bell@
28.08.2021 4 z 5

Skvělá romantická knížka, která vás vtáhne do děje. Pro milovníky romantiky a šťastných konců je to ideální volba!

Dagmar58
25.08.2021 4 z 5

Cestování, romantika, předvídatelnost, ale hezký oddechový příběh - proč ne...

pch1976
25.08.2021 4 z 5

Dobrá odpočinková kniha. Občas zbytečně moc natahované, kousky jsem přeskakovala, aby se děj trochu posunul. Jak kniha dopadne se dá předvídat po přečtení první čtvrtiny...

Markett
24.08.2021 5 z 5

Další nádherný díl ze série, četl se jedním dechem. A teď už vím i to, že Island musím přidat na seznam míst, které musím vidět, protože mě výlety Lucy a Alexe inspirovaly.
Ačkoliv mě čekají další díly, přiznávám, že se mi zatím z celé série nejvíce líbil tento (všechny díly jsou perfektní, ale tenhle mě okouzlil zatím nejvíce). Lucy byla moc prima, a Alex se mi líbil už v knize z Paříže. Ale nejvíce tady za mě asi vedla "vikingská princezna" Hekla.
Takže já se jdu podívat na další díl, a milovníkům romantiky a cestování doporučuji začít se čtením, protože čtení téhle série je opravdu návykové. :)

Nikusha
22.08.2021 3 z 5

Popis Islandu moc hezký. Vodopády i gejzíry v první polovině knihy se mi moc líbily. Taky zmínka o Trollech. Jako plus beru i tajemství okolo videa Lucy. Pak to zase pro mně nabralo až moc sentimentální ráz, nakonec to ale v každém díle. Takže žádné překvapení.

Kristy.Seb
19.08.2021 5 z 5

Opět skvělý příběh, zasazený do skvělého prostředí. Krásné vykreslený Irsko a jejich zvyky.

Taj-ka
16.08.2021 3 z 5

Velmi oddychové, trochu mě rozčilovala zbytečná lovestory a hlavně "pan Dokonalý". Originál jsem nečetla, ale přišlo mi, že i překlad trochu uškodil. Jinak moc milý příběh, neobvyklé prostředí a vcelku zajímavá zápletka.

akšuram37
13.08.2021 5 z 5

Další kniha od Julie Caplin! Opět paráda. Její knihy se čtou jedna báseň. Jak jsem psala u u dřívějších knih, tak nikdy jsem neuvažovala, že bych se chtěla jet podívat na Island, ale jak Julie popisuje krajinu, polární záři a vše kolem, toužím se na Island podívat.

U mně ale stále vede Pekárna v Brooklynu, přečetla jsem ji jako první, a až pak zjistila, že je to druhý díl, ale u mně stále top! :)

Mám téměř všechny knihy od Jojo Moyesové a chtěla bych i všechny knihy od Julie Caplinové, protože tyto dvě autorky musím ve své knihovně mít! :)

pinkstrom
11.08.2021 3 z 5

Ke knize jsem se dostala náhodou. Popis krásného Islandu, hotelu a jeho vedení ale zněl moc hezky, tak jsem se rozhodla knihu přečíst. Čekala jsem více popis krásných míst, prostředí a vedení hotelu, než béčkovou červenou knihovnu. Jako bych četla vypublikovaný příběh z Wattpadu. Kniha často balancuje na tenké hraně romantiky a lehké trapnosti. Ale jako úplná oddychovka fajn. Doporučuji při čtení googlit zmíněná místa Islandu:)

mekkejla
05.08.2021 4 z 5

Hezký romantický příběh okořeněný atmosférou pro mě neokoukaného Islandu. Několikrát jsem při názvu některé přírodní zajímavosti googlila, abych se pokochala.