Houby v přírodě a v kuchyni
Miroslav Smotlacha , Josef Novák
Příručka seznamuje zevrubným způsobem houbaře-začátečníky se všemi houbami, které u nás rostou a které je možno bez obav sbírat. Po úvodních slovech, která hovoří všeobecně o houbách, a po stručném popisu jednotlivých typických znaků hub seznamuje přesný popis (vzhled, výskyt, možnost záměny) a barevný obrázek houbaře s každou houbou. U každé je také uveden vhodný předpis na kuchyňskou úpravu. Obdobným způsobem upozorňuje příručka na nejčastější jedovaté houby. V další části knížky je několik předpisů na konzervování hub a na jídla z hub. Závěr tvoří rady, jak se chovat při otravě houbami.... celý text
Přidat komentář
Kapesní atlas hub nemůže chybět v knihovně houbaře..
Ovšem je dobré se ještě poradit - mne učil před 40 lety tchán a dosud si nejsem na 100 % jistá...