Hypotéza lásky

Hypotéza lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496097/bmid_hypoteza-lasky-gAn-496097.jpg 4 1852 1852

Keď falošný vzťah medzi vedcami narazí na nezadržateľnú silu príťažlivosti, starostlivo vypočítané teórie zachváti chaos… Olive Smithová, tretiačka na doktorandskom štúdiu, neverí na dlhotrvajúce romantické vzťahy. Ale jej najlepšia priateľka áno – a práve vďaka tomu sa dostane do tejto šlamastiky. Presvedčiť Anh, že skutočne randí, však nebude také jednoduché – vedci totiž potrebujú dôkaz. Preto, rovnako ako každá biologička s trochou sebaúcty, spanikári a pobozká prvého muža, ktorého zbadá. Ten muž nie je nikto iný ako Adam Carlsen, ich mladý a nadaný vyučujúci – a všeobecne známy kretén. Olive preto nedokáže uveriť vlastným ušiam, keď pristane na jej pretvárku a súhlasí, že bude vystupovať ako jej falošný priateľ. A keď sa veľká vedecká konferencia uberie nečakaným smerom a Olivina kariéra sa ocitne v ohrození, Adam ju prekvapí znova – pevnou podporou a ešte pevnejšou… vypracovanou hruďou! Ich malému experimentu odrazu hrozí poriadny výbuch. Olive si uvedomí, že jediná vec, ktorá je komplikovanejšia ako hypotéza lásky, je položiť vlastné srdce pod mikroskop.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Lindeni

The Love Hypothesis, 2021

zuzikis
20.11.2024 5 z 5

Tak to byla moje první kniha od Ali po dlouhé pauze a jsem opravdu nadšená. To je opravdu tak milé, zábavné, vtipné a pohodové, jak se tváří obálka knihy :-) navíc jsem si zamilovala vědecké prostředí, kde se právě příběh odehrává a to byla třešničkou na dortu, kdy mě i zajímalo, kam se kariérně posunou oba hlavní protagonisté..

Příběh je předvídatelný, i když to většinou hlavní hrdince trvá dlouho než jí některé souvislosti dojdou, ale musím přiznat, že mi to opravdu nevadilo a od tohoto typu romance ani nečekám a nechci, kdovíjaké složité zvraty, já jen chci milou, odpočinkovou knihu a to jsem dostala v moc krásném balíčku :-))

baru_lienka
12.11.2024 5 z 5

Kniha hypotéza lásky brnkla na strunu v mém mozku, o které jsem ani nevěděla. Vážně, do 11. října 2024 jsem se považovala za zapřisáhlého nevyznavače knih, jejichž zápletka je postavena primárně na romantice.

A vidíte, touhle knihou jsem byla obrácena na správnou víru. I když si stále nemůžu odpustit, jak jsem absolutně nečekala, že se pod cute obálkou skrývá žhavý obsah - typická začátečnická chyba, na příště jsem se už ale ponaučila, haha!

Každopádně - klasický fake dating příběh mezi Olive a Adamem se četl jedná báseň, bylo to svižné, plné emocí a přihlouplých konverzací s kamarádkami, prostoupené beznadějí akademického života a vtipné. Oba hrdiny jsem si naprosto zamilovala.

Bonusový bodík si autorka navíc získala za to, že vrhla světlo na trable, které Olive čekaly při hledání spolupráce s jinou univerzitou, věděla jsem, že tenhle příběh dobře dopadne, ale tohle je náročné téma, takže jsem i tak byla ve stresu :D

Lsouska
09.11.2024

Trápila jsem se trochu se slovenštinou, ale i tak se mi kniha moc libila.

Always a reader
14.10.2024 5 z 5

Příjemná romantika, z nezvyklého akademického prostředí.

tra-my5156
11.10.2024 3 z 5

To bylo úplně sladký, jak dortík.

Iva B.
07.10.2024 5 z 5

Tak toto!!!! Jestli tohle není ten nejvíce ňuňu příběh, tak fakt nevim!!!! Dočetla jsem a nejradši bych si to přečetla znovu. Fakt se mi to líbilo. Sympatické postavy, prostředí.. no ta bonusová kapitola tam nemusela být, ale co už.. už se těším na další knížku od autorky!!

mignon
05.10.2024 5 z 5

Nojo, tohle jo. Sympatické postavy, četlo se samo, až se člověk musel držet, aby to nepřečetl hned najednou. Jen ta sexuální scéna už na mě byla moc.. člověk na to celou dobu čeká a pak je to takové až přepálené. Ale jinak bezva, rozhodně jedna z lepsích milostnych romanci. Jen bych měla výtky k překladu - vzhledem k tomu, že se jedná o specifické prostředí, chtělo by to pak nějakého korektura, ktery se ve vědě pohybuje a dokáže tedy vychytat nepřesný překlad.. Ale to bude vadit asi jen vědcům ;-)

KajinaH722
29.09.2024 5 z 5

Knihu jsem měla delší dobu na seznamu a jsem ráda,že jsem se k ní konečně pustila. Je to příjemná oddechovka u které jsem měla úsměv na tváři. Vtipné, svižné, humorné, přátelské a lásky plné. Doporučuji a těším se na další knihy od autorky.

Pája699
24.09.2024 4 z 5

(SPOILER) Anotaci jsem si přečetla jen zběžně a z rychlíku a tak nějak jsem si v hlavně udělala představu o čem ta kniha asi bude. To jejich vědění a bádání, jsem si myslela, že bude úplně o něčem jiném :-D tak jsem dostala trochu šok, když to bylo zase takové to samé klišé….budeme si hrát na to, že spolu chodíme a máme se rádi a oni se nakonec opravdu do sebe zamilují.

No nic, i tak jsem četla dál a musím říct, že mě kniha nakonec moc bavila a užila jsem ji :-)
Svěží, vtipné, děj naplněný energií obou hrdinů a jejich přátel.
Vědecké prostředí bylo super a dokonale vykreslené.

petrafecY
23.09.2024 4 z 5

Líbilo se mi to moc. Čte se to samo, je to vtipné, je to chytré, erotická scéna na konci byla waaau, já jsem spokojená. Knihu doporučuji.

Dreisii
17.09.2024 5 z 5

Wau to byla jízda, přečteno jedním dechem, po delší době, svěží, vtipná, milá romantická záležitost.

Lucijáš276
15.09.2024 4 z 5

Kniha se četla sama a bylo to takové milé, zábavné, romantické, odpočinkové čtení, u kterého se budete prostě usmívat. Přiznám se ale, že jsem od knihy čekala trochu víc po tom hypu na sociálních sítích.

Bety093
14.09.2024 4 z 5

Od téhle knížky jsem měla velké očekávání, protože jsem ji měla po celém instagramu. Měla obrovský hype a vlastně to docela chápu. Knížka je fakt super a i když jsem ji četla v angličtině, tak se četla fakt rychle. Kapitoly utíkaly a bylo vidět jak se postavy vyvíjí. Tohle je první kniha autorky, no ale určitě není poslední, protože její styl mi fakt sednul. Doporučuji.

Saturnia
12.09.2024 5 z 5

Tento žánr vůbec nečtu. Udělala jsem výjimku, protože mě lákalo odborné prostředí vysoké školy a velmi dobré recenze.
Děj se mi moc líbil a kniha se četla jedním dechem.
Už se těším na další knihy autorky!

Lady Greystoke
09.09.2024 3 z 5

Obávám se, že tomuto typu literatury asi moc času věnovat nebudu. Ale tak zkusila jsem to.

Elion
08.09.2024 5 z 5

Tak i já už jsem se konečně dostala k tomu, abych si přečetla tuhle jednohubku od Ali Hazelwood. Po tom, jaké jsem na ní slyšela ohlasy, jsem se neskutečně bála, jestli se mi bude líbit. Nebylo by to poprvé, co bych se spálila. Ale jak moc jsem se pletla.
Hlavní hrdinku Olive jsem si neskutečně zamilovala, tím stylem, že bych ji za její naivitu občas praštila její vlastní knihou po hlavě =D Kolikrát jsem si řekla: „Holka no táááák, to přeci musíš vidět“. A když už to viděla, tak si řekla, že vidí blbě. No nemilujte ji za to. =D
A Adam… co k němu říct. Vysoký, krásný, svalnatý a ještě takový „drsňák“, který pod tvrdou slupkou schovává nádhernou a citlivou duši.
Celá kniha tak byla plná slow-burn romantiky, zároveň ale předstírané romantiky, parádního humoru, sarkasmu a klišé. A všechno to do sebe skvěle zapadalo a ladilo. Chemii mezi hlavními hrdiny jste viděli na první pohled a jen jste se bavili nad tím, jak jsou oba úplně praštění.
Zasazení do vysokoškolského prostředí se tady hodně osvědčilo. Konečně nám nějaký autor ukázal, že krásná romantika se dá psát i pro postavy, kterým není max dvacet. Tím, že jsou postavy starší, vyspělejší, si s nimi autorka mohla více pohrát a dodat tak celé knize nádech reálnosti.
Za mě to byla skvěle napsaná romantická kniha a myslím, že jsem dlouho takovou nečetla. Určitě brzy sáhnu po další knize od této autorky. Jestli jsou i její další knihy takovéhle, tak není na co čekat.

EliBeatrice
05.09.2024 5 z 5

mělo by to tak 4,8 hvězdičky za klišoidní konec posledních kapitol, ale jinak to nebylo tak extrémně předvídatelné, jako jiné knihy tohoto žánru. Originální, čtivé, pravdivě vykreslené, výjimečné!!! alespoň tedy pro mě.

Maki229
02.09.2024 5 z 5

Začátek a uvedení do děje je zde vskutku originální. Bavila jsem se od začátku do konce. Olive je mi sympatická a Adam je pod svojí slupkou nepřístupnosti a protivnosti bezva chlap. Děj plyne všelijak a končí tak jak má.

LexiS
30.08.2024 5 z 5

Před nějakou dobou jsem byla s kamarádkou v knihkupectví a poměrně znechuceně jsem se ošívala nad čistě romantickými knihami. Moje nechuť k nim pramení z prostého: "vždyť všichni víme, jak to dopadne."
Proto by mě rozhodně nenapadlo, že by se mi tahle kniha mohla tolik líbit, abych ji dala opravdu pět hvězdiček.
A ono se to vážně stalo!
Hodně udělalo i prostředí, které je mi momentálně hodně blízké, ve kterém se kniha odehrává. A nejen to.
Ztotožňovala jsem se totiž hodně i s Olive (pokud teda vynecháme ty kávové fujtajbly - to bych byla na straně Adama), opravdu toho máme spolu hodně společného, a o to víc jsem si knihu užívala.
Sedly mi i všechny postavy. Humor zde je naprosto dokonalý - opravdu smích, téměř na každé straně. Ale i spoustu protáčení očí, protože jsou obě hlavní postavy naprosto natvrdlé, co se týče jejich vztahu. Hypotézy na začátku každé kapitoly jsou originální zpestření.
U postelových scén jsem byla docela překvapená, jak moc podrobné byly. Ale za mě je to ok, jen teda před mladší generací, bych to na nějakou dobu asi schovala.
No prostě jsem spokojená a nadšená. Teď si nejspíš knihu budu muset koupit, jelikož ji mám jen zapůjčenou, a přidat ji k ostatním do knihovny (Ehm, další trofej do sbírky - určitě mě spoustu lidí pochopí).
Takže ještě jednou, krásných pět hvězdiček z pěti. A nejspíš i zařazení do mých komfortních knih.
Čistě romantické knihy se asi nestanou mým nejčtenějším žánrem, ale raz za čas bych je měla zařadit. Především si brousím zuby na další knihy této autorky.

monikasbookclub
28.08.2024 2 z 5

Možná budu asi jediná na planetě, které se takhle knížka nelíbila, ale bohužel je to tak. Nedokázala jsem si najít zalíbení v žádné z hlavních postav a upřímně tak 90% knížky jsem se nudila. Přišlo mi, že v ději byla nedostatečná chemie mezi Adamem a Olive. Změnilo se to sice na konci, který byl skvělý! Ale po většinu knížky jsem mezi nimi nic necítila a ty jejich setkání mi přišla trapná. Taky vůbec nebylo těžké odhadnout, co se v knize bude odehrávat a jak to skončí...
Abych nebyla jenom negativní. Líbilo se mi, jak tam byl zmíněný podzim a pumpkin pití, které já naprosto miluji a už se na něj těším! Oblíbila jsem si hodně dvojku Malcolma a Holdena. Ti byli opravdu krásným zpestřením v knížce. Stejně tak jako kamarádka Olive, která neustále bojovala za postavení žen ve vědě.
Hodně mě mrzí, že se mi kniha nelíbila, ale oceňuji, že jsem na chvíli mohla nahlédnout do nemilosrdného vědeckého prostředí.