Hypotéza lásky přehled

Hypotéza lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496097/bmid_hypoteza-lasky-gAn-496097.jpg 4 2011 2011

Keď falošný vzťah medzi vedcami narazí na nezadržateľnú silu príťažlivosti, starostlivo vypočítané teórie zachváti chaos… Olive Smithová, tretiačka na doktorandskom štúdiu, neverí na dlhotrvajúce romantické vzťahy. Ale jej najlepšia priateľka áno – a práve vďaka tomu sa dostane do tejto šlamastiky. Presvedčiť Anh, že skutočne randí, však nebude také jednoduché – vedci totiž potrebujú dôkaz. Preto, rovnako ako každá biologička s trochou sebaúcty, spanikári a pobozká prvého muža, ktorého zbadá. Ten muž nie je nikto iný ako Adam Carlsen, ich mladý a nadaný vyučujúci – a všeobecne známy kretén. Olive preto nedokáže uveriť vlastným ušiam, keď pristane na jej pretvárku a súhlasí, že bude vystupovať ako jej falošný priateľ. A keď sa veľká vedecká konferencia uberie nečakaným smerom a Olivina kariéra sa ocitne v ohrození, Adam ju prekvapí znova – pevnou podporou a ešte pevnejšou… vypracovanou hruďou! Ich malému experimentu odrazu hrozí poriadny výbuch. Olive si uvedomí, že jediná vec, ktorá je komplikovanejšia ako hypotéza lásky, je položiť vlastné srdce pod mikroskop.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Lindeni

The Love Hypothesis, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hypotéza lásky. Přihlašte se a napište ho.

Zupote
25.01.2025 5 z 5

Velmi čtivé, tradičně romantické, vtipné, živé.
Nadchla mě chemie mezi postavami a hlavní hrdina. Málomluvný Adam nechává mnoho prostoru pro fantazie. Je popsaný jako empatický krutovládce s božským tělem.
Většinou mi vadí, když hlavním postavám (mužům) nemůžeme číst myšlenky, ale zde to umocnilo tajemství/napětí.
V naprostém kontrastu s ním je hlavní hrdinka, která je velice spontánní, akční generátor náhodných slov. Schopné ADHD v dospělosti.
Mně osobně tyto živé a akční bytosti přijdou výborně nakopávací a inspirativní. Umí tu energii předat dál...
Dále je v knize moc pěkně popsaný dívčí ideál "být pro někoho jedinečná", který jde trochu do extrému.
Nenarazila jsem na nic, co by mi vyloženě vadilo nebo nesedlo. Od čtení jsem se nemohla odtrhnout, vše příjemně navazovalo.
Popis sexuálních scén je náročnou disciplínou, je velmi těžké najít univerzální výběr slov, který by sedl každému.
Těším se na další knihy od autorky.

meredith6677
23.01.2025 4.5 z 5

Tahle kniha byla mou první knihou autorky a zlákal mě na ní humbuk na instagramu, kde jsou knihy autorky opěvovány. A když jsem na knihu narazila v knihovně, nemohla jsem jí tam prostě tam nechat.
A dobře jsem udělala.
Jak je u mě poslední dobou zvykem, byla jsem krapet skeptická k tomu, jak kniha může být romantickou komedii, a zda se mi téma vědců bude líbit. A víte co? Pro obě odpovědi je odpověď ANO.
Prvních pár stran se krapet vleklo, ale s každou další stránkou bylo těžší knihu odložit.
Postavy i prostředí byly uvěřitelné, lidské... Až na to, že mě chování Olive někdy štvalo. Jako vážně dospělá žena brečí kvůli každé blbině a chová se tak naivně a dětinsky? A to říkám, jako velká citlivka.
Nicméně dialogy mezi hlavními hrdiny fungovaly a byly občas vtipné, že jsem se přistihla, že se u toho culím.
Takže ve výsledku to byla příjemná oddychovka s romantickým podtextem a za poslední dobu nejlepší z knih, co jsem zatím četla.
Už mám doma knihu Šach a mat, tak jsem zvědavá a hned se na ní vrhám. Snad si autorka udrží vysokou laťku a originalitu.

katerina3633
23.01.2025 5 z 5

První jsem od autorky četla Nevěstu a hned si musela pořídit další knihu, abych si ověřila, že autorka tu chemii mezi hlavními postavami umí fakt tak dobře vykreslit a hlavně zda je tak vtipná jako v knize s upíry. A ano, zábavnosti sarkasmu Misery z nevěsty to sice nedosahuje, ale vtip tu rozhodně také nechyběl a sakra ta chemie mezi hrdiny jí opravdu jde. Každopádně děj zasazený do vědeckého prostředí mě moc bavil, charaktery postav byly krásně vykresleny a Adam je jeden z mála hrdinů romantických příběhů, který mi fakt dostal. Oceňuji u autorky to, jak nenásilně a přitom výstižně zdůrazňuje ve svých knihách konsenzus v sexu, doufám, že ačkoliv hrdinové byli v mém věku si knihy čtou i dospívající holky. Oddechová a velmi vtipná (ne trapně) romanťárna. Určitě budu s autorkou pokračovat.

100 nejčtenějších knih roku 2024

27.12.2024

Strhující upíří romance od autorky Hypotézy lásky

28.11.2024

Je těžší porozumět fyzice, nebo lásce...?

31.08.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Musel ses objevit a přimět mě, abych se do tebe zamilovala, pomyslela si a zamrkala proti jeho pokožce, ty zatracený zmetku.

Hypotéza: Když si budu myslet, že jsem na dně, někdo mi hodí lopatu.

Kniha Hypotéza lásky v seznamech

v Přečtených2 523x