Jáma a kyvadlo a jiné fantastické povídky
Edgar Allan Poe
![Jáma a kyvadlo a jiné fantastické povídky Jáma a kyvadlo a jiné fantastické povídky](https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72802/mid_jama-a-kyvadlo-a-jine-fantasticke-p-lBB-72802.png?v=1620303478)
Výbor těchto čtrnácti povídek: - SUD VÍNA AMONTILLADSKÉHO - SKOKAN - DÉMON ZVRÁCENOSTI - ZRÁDNÉ SRDCE - MORELLA - ELEONORA - BERENICE - MEDAILON - MASKA ČERVENÉ SMRTI - KRÁL MOR - OHNIVÝ KŮŇ - ZÁNIK DOMU USHERŮ - JÁMA A KYVADLO - ČERNÝ KOCOUR
![Radek H. Radek H.](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Zakladatel žánru, tam nelze kritizovat. Berenice je nej! Horory mu šly nejlépe. Detektivky ujdou, sci-fi palec dolů. Jáma a kyvadlo mě vyděsila. Skvělý je i Černý kocour.
![Komnenos Komnenos](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
E. A. Poe patrí do mojej top 3 autorov a jeho poviedky sú to najlepšie, čo v tomto žánri vzniklo: Jama a Kyvadlo, Čierny kocúr, Skaza domu Usherovského...
povídky zfilmováno psychologie mezilidské vztahy hororové povídky světová literatura Edgar Allan Poe, 1809-1849 napětí a spádČást díla
Berenice 1835 |
2011 | ![]() |
2009 | ![]() |
2013 | ![]() |
1964 | ![]() |
Očekával jsem pohodové čtení před spaním. Zaujala mne ale tak max. polovička povídek. Asi je to hodnotnější literatura, než jsem potřeboval:) Ovšem samotná Jáma a kyvadlo je dechberoucí dílko.