Jeden z nás

Jeden z nás
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534527/bmid_jeden-z-nas-65f829cf311d9.jpg 4 2804 2804

Udržet tajemství mezi sousedy, kde každý každého zná, může být těžké. Vražedně těžké... Ovzduší na poklidném newyorském předměstí, kde jsou k sobě všichni milí a vstřícní, rozvíří anonymní dopis zanechaný v jednom z domů. „Omlouvám se. Můj syn se k vám nedávno vloupal. A nejen k vám.“ Čí je to syn? A co mohl odhalit? Dohady a podezření na sebe nenechají dlouho čekat. Pak je však jedna z místních žen nalezena mrtvá – a tento objev strhne lavinu napětí. Kdo ji zabil? Kdo ví víc, než říká? A mohl to být opravdu jeden z nás?... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: audiokniha , Témbr

Someone We Know, 2019

Interpreti: Martina Hudečková , Libor Hruška

sweeneytodd
11.01.2021 3 z 5

Kniha čtivá, ale dost brzy jsem zjistila, kdo je vrah, což se mi často nestává.

AlenkaH
10.01.2021 5 z 5

Opět nezklamala. Pro mě úplně super čtení.

kofola33
09.01.2021 4 z 5

Kazda rodina ma sva tajemstvi a ne kazdy se zda byt tim, jak se jevi...dobra detektivka a i kdyz jsem pachatele odhadla asi v polovine, stoji za precteni.

monte
07.01.2021 4 z 5

kvalitní čtení s překvapivým rozuzlením

Daenerys
05.01.2021 5 z 5

Autorka s každým kouskem zraje, těším se na další!

1alena1
05.01.2021 3 z 5

Čtivá detektivka, postav tak akorát, žádný literární skvost pro vypisování citátů, ale čtení pro volný čas moc fajn.

sandratea
04.01.2021 5 z 5

Skvěle napsaná detektivka, kterou neodložíte.

Ondra_P
03.01.2021 5 z 5

Knihy Shari Lapeny jsou pro mě zárukou, že si čtení užiji. Nejinak tomu bylo u knížky Jeden z nás, příběh mě zaujal hned od začátku a napnutý jsem byl až do konce. Doporučuji.

Lupo005
03.01.2021

Kniha ctiva, ale bez jiskry. Brzy se vytrácí napětí. Od této spisovatelky jsem čekala vic.

Mateo67
01.01.2021 3 z 5

Plytké, ale napínavé. Nebo spíš napínavé, ale plytké. V této knize není nic navíc než v soustředných kruzích stále stejné vyšetřování jednotlivých podezřelých, opakující se scény, stále stejné slovní obraty. Trošku málo i na tento žánr. Ale čtivá kniha každopádně byla, o tom žádná.

Mirin1349
31.12.2020 4 z 5

I když si myslíte, že víte, tak jste stejně na velkém omylu. Shari Lapena umí psát napínavě, zamotaně a tak, že vás to nutí hodit do sebe další kafe a pročíst se celou nocí. Jedna z nejlepších knih, co jsem od autorky četla.

klarence
31.12.2020 4 z 5

příjemná detektivka plná zvratů, která se velmi dobře čte

annatenta
30.12.2020 4 z 5

Skvělá zápletka, napětí, dopodrobna vykreslené postavy i prostředí, pěkné.

Miro67
29.12.2020 5 z 5

Americké předměstí je jak moravská dědina - všichni se znají a všichni se pomlouvají.
Kniha má spád, detaily zápletky jsou dobře promyšlené, napětí stoupá každou kapitolou. Když jsem začala tušit, kdo je vrah, upřímně jsem doufala, že se pletu.

vandalindakova
29.12.2020 4 z 5

Tohle je první kniha od Lapeny, která se mi dostává do rukou. A byla jsem více než spokojená. Většinou mi u thrillerů vždycky něco chybí nebo je to naopak tak přeplácaný, že to přestává dávat smysl. Tady ale nic takového nebylo.
Děj mě od začátku vtáhl do sebe a nepustil. Mělo to správnou napínavou atmosféru, že jsem potřebovala pořád číst dál a dál. Hrozně moc se mi líbilo prostředí městečka, kde se odehrávají všechny ty tajemné věci. Každý skrýval nějaké tajemství a autorka je skvěle postupně odkrývala.
Zároveň s odkrýváním tajemství a zápletek se naopak vše zase více zamotávalo. Vždy jsem si řekla, že ta linka dává smysl a má logiku a najednou zase bylo vše jinak.
Konec jsem vůbec neodhadla. Chvílemi jsem se bála, kdo to nakonec bude, aby to nebylo příliš průhledné, ale nakonec jsem byla opravdu překvapená.

Verunka045
28.12.2020 5 z 5

Opět jsem spokojená. Napínavé od začátku do konce. V hlavě mi běželo milion myšlenek, jak to vlastně bude. Proč nebyla matka raději ticho? Knížka nešla odložit. Za mě, nejlepší díl od autorky.

Martina166
27.12.2020 4 z 5

Shari Lapena umí prostě napsat napínavou, čtivou detektivku. O tom žádná. Možná už těch manželů, kteří neodolali kouzlu Amandy, bylo moc. Hodně se mi líbila ta linie s vloupáním do bytů, do počítačů sousedů, s omluvnými dopisy, které napsala nešťastná matka...

KatyM.
26.12.2020 5 z 5

Napínavá kniha od začátku do konce.

dencazrnu
26.12.2020 4 z 5

Knihu hodnotím jako příjemnou oddechovku. Autorku čtu velmi ráda a každá z knih mě bavila. Líbilo se mi, že příběh byl propletený, ale na druhou stranu jednoduchý a snadno pochopitelný. Velmi mne bavilo, že na začátku knihy si myslíte, že ten to určitě byl, ale ve skutečnosti je pravda úplně jinde. Za mě super a těším se na další knihy :-)

Ophelie
25.12.2020 3 z 5

Knize nelze upřít jisté napětí a čtivost. Vadila mi ale veliká překombinovanost příběhu ke konci a až neuvěřitelný počet nevěr mezi několika málo sousedy... Kniha není vůbec špatná, ale za mě není ani také ničím extra výjimečným ve svém žánru.