Klekánice

Klekánice
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509313/bmid_klekanice-645eb128b524c.jpg 4 589 589

V malé středočeské vesnici se ztratilo děvčátko. Rozbíhá se zběsilé pátrání a boj s časem. Utekla? Stala se obětí krutého zločinu? Nebo si pro ni sáhla kostnatá ruka Klekánice z minulosti?

Dumicek
dnes 3 z 5

Je to poprvé co jsem vzala do ruky českou detektivku. Do téhle doby jsem se tomu vyhýbala, ale musim říct, že obavy, že to bude děs se nevyplnily. Kniha se čte moc pěkně, je to taková jednohubka..Jen za mě to vyústění, prostě nee. Jako já bych to asi akceptovala u zahraničních autorů, ale tady bohužel ne, protože ať se snažím sebevíc, tak srovnaní česká a zahraniční detektivka je za mě sakra velký rozdíl. Ta česká má za mě spoustu nedotaženého a je tam hodně na čem zapracovat. Nemohu říci, že to bylo špatné, za mě milé překvapení, které kdyby mělo jiný konec, tak jsem si jista, že bych hodnotila i více. Rozhodně stojí za přečtení a ráda si přečtu i další díly ať mohu posoudit, kam se to ubírá.

Zuzunda
26.11.2024 3 z 5

Nakonec to nebylo špatné, četlo se to hezky, druhá půlka měla i spád a rozuzlení celého příběhu bylo opravdu děsivé. Další díl asi zkusím.

Mirek3012
25.11.2024 2 z 5

Souhlasím, téma knihy bylo děsivé- což je vždy, když jde o dítě, ale ani to ostatní mi nepřišlo moc dobré. Něco jako román pro ženy s pokusem o detektivní zápletku. Jelikož to byla autorčina prvotina, vydaná v jiném nakladatelství ještě před ostatními, lépe hodnocenými knihami, dám tomu ještě šanci. Oceňuji dobře popsané české prostředí.

99jana99
24.11.2024 4 z 5

(SPOILER) Nečetlo se to špatně, ale něco tomu chybělo. Policie byla v knížce zbytečná, vše odhalila Kateřina, na základě nevím čeho, a to mi asi vadilo. Jinak děsivé téma.

Galadwen
22.11.2024 3 z 5

Útlá kniha, jeden z nejohavnějších myslitelných zločinů vůbec. Čte se dobře, byť občas z textu vyčnívají neodchytané pravopisné a stylistické chyby, pátrání je dostatečně napínavé a má atmosféru. Nicméně závěr mě trochu zklamal, připadalo mi, že jsem - podobně jako policie - neměla všechny informace, abych mohla dát dohromady logické řešení. Není divu, že to nejsou detektivové, kdo odhalí vraha.

konicekbily
19.11.2024 4 z 5

Autorka je lékařka a příběh je kromě jiného z lékařského prostředí. Zvolila formu novely, promyslela dobrou zápletku, avšak jejímu zpracování podle mne nedala dostatek prostoru a tak některé části mi připadají nedotažené. Hodnotím kladně - jdu na Vodníka!

KLHannah
18.11.2024 3 z 5

(SPOILER) Mám ráda české autory, obzvlášť u detektivek. Bonusem jsou čeká jména a známé lokace (představím si spíš Příbram než švédskou Fjällbaccu). Zaujala mě jak obálka, tak název knihy, otírající se o knihu balad od Erbena. Začátek super. Čekala jsem téma odložených případů se současnou kriminální zápletkou. Odložené případy se bohužel vyřešily na pár stránkách a současná krimi zápletka byla ve výsledku tak absurdní a ničím nepodložená (Proč? Kdo? Koho vydíral?). Velká část knihy byla dost psycho. Překvapilo mě, že se o nešťastnou matku oběti nezajímala její matka, která byla zmíněná na začátku příběhu. Bylo tam spoustu nedotažených linek. A popravdě bych byla radši, kdyby vrahem bylo rodinné pedofilní prokletí, než mafie. Navíc se mi asi 3x stalo, že jsem si musela přečíst souvětí vícekrát, ale stejně nedávalo smysl. O pár korekturních chybách nemluvě. Přesto mě "knižní jednohubka" neodradila od dalších knih autorky. Vyšetřovatelé jsou příjemní, tempo tak akorát. Tak snad promyšlenost textu bude míst stoupavou tendenci.

smou
13.11.2024 4 z 5

Úžasné autorka píše detektivní příběhy z okolí, které osobně znám a ráda si představuji místa, která se v knihách vyskytují. Detektivky, které se čtou samy na jeden záběr.

ivousekk
05.11.2024 5 z 5

Tak tohle bylo super. Takova detektivni jednohubka. Napinava, svizna, zadne zbytecne odbocky a kudrlinky, ze jsem ji zhltla skoro na jeden zatah. Urcite sahnu i po dalsich dilech.

wooloong
29.10.2024 2 z 5

(SPOILER) Začátek se mi líbil, pak přišla scéna, kdy se paní doktorka vrhla na svého manžela pana doktora a zlomila mu nos. Zase ta přepjatost až za hranici snesitelnosti, uvěřitelnosti a logiky postav a děje jako v Andělech. Tak jsem začala části kapitol s paní doktorkou přeskakovat, abych si užila alespoň detektivní práci a rozuzlení. Už už jsem chtěla dát poctivé tři hvězdičky, a pak přišel těžko uvěřitelný a překombinovaný konec. Takže za dvě za detektivní linku a celkem zdařilý úvod.

dadlínak
27.10.2024

Autorka rozhodně nevládne krásnou češtinou a text je pro mě kvůli obrovskému množství všemožných chyb v podstatě nečitelný.

Maky1771
24.10.2024 4 z 5

Je to takové poměrně mdlé čtení, ale rozuzlení nečekané! Do přečtení jsem o tomto tématu vlastně nic nevěděla, nebo ne v tomto směru.

Hella
21.10.2024 3 z 5

Nóóó, to néé. Ten konec se nepovedl. Jinak přiměřeně uvěřitelná a čtivá kniha, ale konec to vážně pokazil.
Na DK aktuálně 82% od 552 hodnotících.

Canniosh
18.10.2024 5 z 5

No ty kráso, to byla jízda, od začátku do konce! Téma to bylo těžké, přece jen zmizení malé holčičky je příšerné samo o sobě. Rozuzlení je pochopitelné a ten hutný, hustý, drsný, závěr, ten to skvěle završil, ani jsem nedýchal.

pandem
17.10.2024 4 z 5

Polovina knihy velmi dobře čtivá, děj pěkně ubíhá, skvělé dialogy. Konec už trošku zadrhával v uvěřitelnosti, ale pokračování si rád přečtu.

book74worm
15.10.2024 2 z 5

Zpočátku čtivé, s uvěřitelnými dialogy, bohužel pak to nějak ztratí švih - rozuzlení mi přišlo překombinované a málo uvěřitelné.

princesse
08.10.2024 4 z 5

Další z českých autorek detektivek, která mě mile překvapila. Děj ubíhal, velmi dobře se kniha četla a napadlo mě více pachatelů, spojení s otcem, manželem a jeho současné partnerky také. Nakonec trefa jen napůl. Každopádně hrůzný scénář. Určitě se poohlédnu po pokračování.

Monuschka
06.10.2024 5 z 5

Tato kniha se mi dostala do rukou díky štafetě a je to pro mě první od této české autorky. V poslední době čtu převážně české a slovenské autory a jsem knihami velmi potěšena. Jsem ráda, že i díky štafetám se SK a CZ autoři dostanou do povědomí čtenářů.
Kniha mě zaujala hlavně díky názvu a ač autorčina prvotina, tak se mi líbila. Knížečka je to malá a milá a rychle přečtená, každopádně zajímavá.
Je zde cítit tajemno a nadpřirozeno. Zkoušela jsem uhodnout, kdo za tím stojí, ale mýlila jsem se.
Děkuji za štafetu Lucince Svobodové a i paní autorce a těším se na pokračování...

cucik14
06.10.2024 4 z 5

První půlka velice čtivý příběh, propojený s minulostí a poverama, který se pak stočí (pro mě bohuzel) jiným směrem. Každopádně styl psaní je moc povedený, určitě se pustím i do dalších dílů.

Knihomolkapaja4
30.09.2024 5 z 5

Kytici miluju a toto je úplně něco nového. Kniha se četla sama, rychle mě vtáhla do děje a já chtěla číst dál a dál. Nějaké tušení v průběhu děje jsem měla, ale konec jsem vůbec nečekala. I když viníka jsem ke konci správně podezřívala. České autory moc nevyhledávám, ale poslední dobou jich začínám číst čím dál více a nestačím se divit, jak skvěle píšou. Od autorky jsem ještě četla Dceřinu kletbu a ta byla taky skvělá! Rozhodně doporučuji přečíst si její knihy. :-)