Krajové speciality: Krkonošská kuchyně

Krajové speciality: Krkonošská kuchyně
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130451/krkonosska-kuchyne-130451.jpg 3 3 3

Už v 19. století do hor vstoupili první turisté a rekreanti, ale Krkonoše a Podkrkonoší si dodnes i přes celoroční cestovní ruch zachovaly leccos ze svého koloritu i kuchyně. Poznejte bohatý receptář tradičních, typických i oblíbených pokrmů, nejvíce z brambor, luštěnin, hub, lesních plodů, švestek a zvěřiny, a začtěte se do krkonošského gastronomického slovníčku. Historický úvod vás nenechá na pochybách, že je co nového z naší kultury poznávat.... celý text

Přidat komentář

Medunkavera
07.09.2021 3 z 5

Tuto knihu mi věnovala jedna moje známá.
Občas z této knihy něco udělám, ale spíše v zimě. Ty recepty jsou velice dobré, ale spíše takové zahřívací. Brambory, slanina, uzené, česnek, majoránka...