Krajové speciality: Krkonošská kuchyně podobné
Jaroslav Vašák
Už v 19. století do hor vstoupili první turisté a rekreanti, ale Krkonoše a Podkrkonoší si dodnes i přes celoroční cestovní ruch zachovaly leccos ze svého koloritu i kuchyně. Poznejte bohatý receptář tradičních, typických i oblíbených pokrmů, nejvíce z brambor, luštěnin, hub, lesních plodů, švestek a zvěřiny, a začtěte se do krkonošského gastronomického slovníčku. Historický úvod vás nenechá na pochybách, že je co nového z naší kultury poznávat.... celý text
Podobné knihy (4)
Krkonošská kuchařka Jiří MarholdKrkonošská kuchařka krajových receptů z Krkonoš začala vycházet v 80. letech 20. století v časopisu Krkonoše, a v roce 1991 byla poprvé vydána knižně. 3. vydání. více
Krkonošská kuchařka aneb Hory dávají chléb Miloš Gerstner
Tato knížka čtenáře provádí ročními obdobími a měsíci v Krkonoších a popisuje tradiční jídla a zvyky. Připojený recept nabízí vyzkoušet si, jak se dříve na horách vařilo, a oživit si někdy již zapomenuté chutě. Dozvíte s... více
Krkonošská kuchařka Danka Šárková
Autorka shromáždila recepty od krkonošských hospodyněk, které nazývá kouzelnicemi, jelikož ze základních potravin jako jsou brambory, mouka, zelí, mléko, vejce, houby, jablka apod. dokázaly zasytit celou rodinu včetně če... více
Krajové pokrmy z Krkonoš a podhůří Hana Sedláčková - Pačová
Hana Sedláčková: Krajové pokrmy z Krkonoš a podhůří. Obsah: - Polévky - Brambory - Tvaroh - Luštěniny - Krupky, těstoviny - Houby - Zelenina - Sladké pokrmy z obilnin a pečiva - Kynutá těsta - Moučníky z lit... více
Štítky knihy
Krkonoše krajové, regionální recepty
Autorovy další knížky
2006 | Ottova Kuchařka velká hrníčková |
2008 | Česká domácí kuchařka |
1993 | Kniha kuchařských zajímavostí 1. |
2007 | Velká česká kuchařka. 3333 receptů |
2011 | Nejlepší recepty z české kuchyně od A do Z |