Krajové speciality: Krkonošská kuchyně podobné
Jaroslav Vašák
![Krajové speciality: Krkonošská kuchyně Krajové speciality: Krkonošská kuchyně](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130451/krkonosska-kuchyne-130451.jpg?v=1345110358)
Už v 19. století do hor vstoupili první turisté a rekreanti, ale Krkonoše a Podkrkonoší si dodnes i přes celoroční cestovní ruch zachovaly leccos ze svého koloritu i kuchyně. Poznejte bohatý receptář tradičních, typických i oblíbených pokrmů, nejvíce z brambor, luštěnin, hub, lesních plodů, švestek a zvěřiny, a začtěte se do krkonošského gastronomického slovníčku. Historický úvod vás nenechá na pochybách, že je co nového z naší kultury poznávat.... celý text
Podobné knihy (4)
![Krkonošská kuchařka Krkonošská kuchařka](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/149581/krkonosska-kucharka-149581.jpg?v=1360403660)
Krkonošská kuchařka krajových receptů z Krkonoš začala vycházet v 80. letech 20. století v časopisu Krkonoše, a v roce 1991 byla poprvé vydána knižně. 3. vydání. více
![Krkonošská kuchařka aneb Hory dávají chléb Krkonošská kuchařka aneb Hory dávají chléb](https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90782/krkonosska-kucharka-aneb-hory-davaj-CvW-90782.jpg?v=1513236320)
Tato knížka čtenáře provádí ročními obdobími a měsíci v Krkonoších a popisuje tradiční jídla a zvyky. Připojený recept nabízí vyzkoušet si, jak se dříve na horách vařilo, a oživit si někdy již zapomenuté chutě. Dozvíte s... více
![Krkonošská kuchařka Krkonošská kuchařka](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464862/krkonosska-kucharka-iRM-464862.jpg?v=1612368929)
Autorka shromáždila recepty od krkonošských hospodyněk, které nazývá kouzelnicemi, jelikož ze základních potravin jako jsou brambory, mouka, zelí, mléko, vejce, houby, jablka apod. dokázaly zasytit celou rodinu včetně če... více
![Krajové pokrmy z Krkonoš a podhůří Krajové pokrmy z Krkonoš a podhůří](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378697/krajove-pokrmy-z-krkonos-a-podhuri-HGE-378697.png?v=1525123337)
Hana Sedláčková: Krajové pokrmy z Krkonoš a podhůří. Obsah: - Polévky - Brambory - Tvaroh - Luštěniny - Krupky, těstoviny - Houby - Zelenina - Sladké pokrmy z obilnin a pečiva - Kynutá těsta - Moučníky z lit... více
Štítky knihy
Krkonoše krajové, regionální recepty
Autorovy další knížky
2006 | ![]() |
2008 | ![]() |
1993 | ![]() |
2007 | ![]() |
2011 | ![]() |