Krajové speciality: Krkonošská kuchyně podobné

Krajové speciality: Krkonošská kuchyně
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130451/krkonosska-kuchyne-130451.jpg 3 3 3

Už v 19. století do hor vstoupili první turisté a rekreanti, ale Krkonoše a Podkrkonoší si dodnes i přes celoroční cestovní ruch zachovaly leccos ze svého koloritu i kuchyně. Poznejte bohatý receptář tradičních, typických i oblíbených pokrmů, nejvíce z brambor, luštěnin, hub, lesních plodů, švestek a zvěřiny, a začtěte se do krkonošského gastronomického slovníčku. Historický úvod vás nenechá na pochybách, že je co nového z naší kultury poznávat.... celý text

Podobné knihy (4)

Krkonošská kuchařka Krkonošská kuchařka Jiří Marhold

Krkonošská kuchařka krajových receptů z Krkonoš začala vycházet v 80. letech 20. století v časopisu Krkonoše, a v roce 1991 byla poprvé vydána knižně. 3. vydání. více


Krkonošská kuchařka aneb Hory dávají chléb Krkonošská kuchařka aneb Hory dávají chléb Miloš Gerstner

Tato knížka čtenáře provádí ročními obdobími a měsíci v Krkonoších a popisuje tradiční jídla a zvyky. Připojený recept nabízí vyzkoušet si, jak se dříve na horách vařilo, a oživit si někdy již zapomenuté chutě. Dozvíte s... více


Krkonošská kuchařka Krkonošská kuchařka Danka Šárková

Autorka shromáždila recepty od krkonošských hospodyněk, které nazývá kouzelnicemi, jelikož ze základních potravin jako jsou brambory, mouka, zelí, mléko, vejce, houby, jablka apod. dokázaly zasytit celou rodinu včetně če... více


Krajové pokrmy z Krkonoš a podhůří Krajové pokrmy z Krkonoš a podhůří Hana Sedláčková - Pačová

Hana Sedláčková: Krajové pokrmy z Krkonoš a podhůří. Obsah: - Polévky - Brambory - Tvaroh - Luštěniny - Krupky, těstoviny - Houby - Zelenina - Sladké pokrmy z obilnin a pečiva - Kynutá těsta - Moučníky z lit... více