Krajové speciality: Valašská kuchyně
Jaroslav Vašák

Beskydy, Vsetín, Rožnov pod Radhoštěm se skanzenem. Nabízíme vám další krajové speciality. Charakteristickou složku výživy na Valašsku představovaly produkty salašnictví. Na horských salaších se pásla stáda ovcí a koz a jejich mléko se zpracovávalo na ovčí sýr, brynzu, žinčici. Dnes už doznal jídelníček mnoha změn. Ochutnejte z bohatého receptáře tradičních, typických i oblíbených pokrmů a obohaťte svou slovní zásobu o valašský gastronomický slovníček.... celý text
Přidat komentář
Autorovy další knížky
2006 | ![]() |
2008 | ![]() |
1993 | ![]() |
2007 | ![]() |
2011 | ![]() |
Vítejte na Valašsku!-úvod knihy. V knize najdeme spoustu zajímavých a nejoblíbenějších krajových receptů. A také se dozvíme ,jak se na Valašsku hospodařilo, co se jídávalo, jak se vařilo a stolovalo, ve dny všední i sváteční. Zajímavá kniha.