Krutý měsíc

Krutý měsíc
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/551730/bmid_kruty-mesic.jpg 4 363 363

Druhé covidové Velikonoce. Zemi svírají nejpřísnější epidemická pravidla včetně zákazu nočního vycházení. Přesto se Tamara uprostřed noci probudí v autě na lesní cestě. Je celá od krve a z posledních hodin si nic nepamatuje. Netuší, čí je ta krev, ani kam zmizel její čtrnáctiletý syn Ben. Vesnici v Lužických horách, kde trávila matka se synem sváteční víkend, posedne paranoia. Kam až vedou kořeny spletitého případu? A podaří se chlapce najít, než se po něm nadobro slehne zem? Jana Jašová si svou thrillerovou prvotinou Znič to jméno získala přízeň čtenářů i literární kritiky – byla nominována na ocenění Magnesia Litera za detektivku. V žánru pokračuje psychologicky propracovaným detektivním příběhem s prvky thrilleru.... celý text

borupet
20.11.2023 5 z 5

Výborná detektivka z českého prostředí, stejně jako předchozí Znič to jméno. Střídání dvou vypravěček se skvěle doplňovalo. Skutečnost, že se poměrně brzy dala odhalit hlavní zápletka, vůbec nic neubírala na umění autorky držet čtenáře v napětí až do konce. Výborné, uvěřitelné. Těším se na další autorčinu knihu.

MarBra
20.11.2023 5 z 5

Výborné!

KočkomilkaJana
13.11.2023 5 z 5

Tak to koukám, tohle byla jízda! Autorka nás napínala do poslední chvíle - člověk si sice mohl domyslet, kdo, co kdy, kde a jak. Ale stejně si musel počkat na potvrzení paní Jášové. Těšte se na recenzi, již brzy!

ivousekk
30.10.2023 5 z 5

Skvele to bylo. Druha prectena kniha autorky a opet musim rict, ze se povedla. Co umi, tak vyvolat pocit napeti a drzet jej. Sice ne porad na 100 %, trochu to kolisalo, ale porad dost na to, aby se neslo odthnout. A jako bonus navic mi to cele prislo naprosto uveritelne.