Možná jednou
Colleen Hoover
Maybe Someday série
1. díl >
Sydney žila v dokonalém světě – dobrá škola, práce, skvělá kámoška i úžasný přítel. Jenže pak zjistí, že její přítel ji podvádí a nádherná bublina perfektní idylky praskne. Naštěstí je tu záhadný soused a jeho hudba, který dá Sydney novou naději. Ale psát písně, stejně jako žít vlastní život, není nikdy snadné…
Literatura světová Dívčí romány
Vydáno: 2017 , Yoli (ČR)Originální název:
Maybe Someday, 2014
(SPOILER) Holka Sydney byla podvedena klukem se svojí nejkou. Nastěhuje se ke klukovi, kterému začala skládat písničky. Zjistí, že je neslyšící. Což není největší problém, ani to že má svérázné spolubydlící, on má prostě báječnou holku, se kterou by chtěl chodit každý a navíc jí děsně miluje. Tedy to jsme si shrnuli prvních cca 50 str a zbytek knihy se skládají lovesongy a brečí.
Nádherný průběh. Byla jsem rozpolcená stejně jako Ridge, Maggie nebo Sydney? Byla jsem zničena v obou případech a říkala jsem si, jak je hlavní hrdinka děsně ubrečená, než ni došlo, že v momentě "a do háje, Maggie ne", brečím taky. Takový zvrat, fuuu, mazec! Colleen to prostě umí podat, ve všech svých knížkách prostě pokaždé vyrazí dech, donutí člověka brečet nebo donutí nadávat :) Líbilo se mi, že je kniha obohacena o skutečné písničky, které teď zdobí můj playlist na Spotify :)
Prvních 200 stran se četlo samo, kniha se mi velmi líbila. Poté mi to přišlo natahování děje a konec až moc sladky. Ale přesto doporučuji. Co oceňuji je skvěle popsané pocity postav.
Začátek knihy mi přišel jako klasické sladké YA a moc mě nebavil. Nakonec se vše zamotalo a druhá polovina knihy byla velká emoční jízda přesně tak, jak to umí Colleen a nemohla jsem přestat číst. Líbily se mi texty písniček, jen bohužel soundtrack jsem už nikde nedohledala. A také možná jednou by Colleen mohla zvolit reálnější konec.
Má druhá přečtená kniha od autorky. I když už dávno nespadám do kategorie young adult, příběh se mi líbil. Jedná se o takovou pohádku a kdo z nás nemá rád šťastné konce?
Knihu jsem ani nedočetla. Asi ji ocení mladé čtenářky, ale pro mě 30+ je to kniha nezajímavá , nezáživná a i způsob jakým to autorka napsala mi vadí. Po několika stranách jsem ji musela odložit, což běžně nedělám.
Colleen to vážně umí. U této knížky budu ale hodnotit pouze čtivost a její popis myšlenkových pochodů. Líbí se mi, že se nesnaží popsat situace, aby to bylo "líbivé do románu", ale tak, jak skutečně člověk přemýšlí. I za cenu toho, že z hrdiny/hrdinky udělá hospodářské zvíře.
Příběh této knihy byl velmi naivní, až nereálný. Možná už jsem toho už Colleen četla moc a měla bych si dát od ní pauzu. Přesto za tu hloubku, za popisy situací a myšlenek opět nemůžu jinak než za plný.
Možná jedou jsem četla už po třetí naplnila mě tak intenzivními pocity, že jsem ji nedokázala odložit a přečetla ji rovnou znovu (takže jsem ji vlastně četla 4x : )). Styl a jazyk, kterým je kniha napsaná se mě neskutečně dotýká. Miluju a oceňuji zapojení hudby a hlubších témat. Hlavní postavy (a vlastně ty vedlejší) jsem si hned oblíbila. Jejich humor, komunikaci, upřímnost i chyby.
Zkrátka pokud máte chuť na sladkou knihu se špetkou hořkosti a plnou emocí, je to něco pro vás...
Tato kniha se mi moc líbila. Dokonce tak, že jsem si ji přečetla dvakrát za sebou.
Moc se mi líbil vztah mezi Sydney a Ridgem. Oba byli sympatičtí, líbily se mi i ostatní postavy, celý příběh krásně plynul. Doporučuji!
Zase ta moje oblíbená young adult četba. Děj je psaný podle klasické šablony těchto teenage knih ale mne to prostě neomrzí. Je tam všechno co jsem od toho očekávala: láska, hudba, nemoc, spletité vztahy a šťastný konec. Co si víc přát....
Tak s touhle knížkou jsme se asi minuly. Číst jí v 17 letech, asi by se mi líbila, ale teď mě už nezaujala. Hlavní problém byl, že mi byla Sydney prostě nesympatická. Ridge je hotový klaďas a chyběl mu jen ten bílý kůň. Taková sladká pohádka, plná romantických gest.
Kladně hodnotím soundtrack ke knížce, příjemná pohodová hudba.
U tohoto příběhu jsem se přesvědčila, že YA pro mě už není tím pravým. Číst jej před deseti, dvanácti lety, byla bych z něj unešená jistě mnohem víc. Začnu tím, co na mě bylo trochu moc, a to hlavně přeslazenost, naivnost a idealizovanost. Jak už tady bylo řečeno, hrdinové se všechny konflikty snaží vykomunikovat, jednají prostě "správně". Nevím, jak jinak to vyjádřit. To ale knížce vůbec nevyčítám, protože v rámci žánru to naprosto chápu. Za co strhávám hvězdičku, bylo pro mě zbytečné protahování a opakování. Mít kniha o 100 stránek míň, bylo by to spíš k dobru, než aby něco ztratila. A z té sladkosti se člověku musí dramaticky zvýšit hladina cukru :D Teď ale k pozitivům, kterých Možná jednou má hodně. Je napsaná velice čtivě, jak jsem už Colleenin styl poznala v Nelituju ničeho. Emoce z ní přímo srší a člověk má chvíli na krajíčku slzy, za chvíli zase na tváři přihlouplý úsměv. Knížka popisuje komplikovanou situaci milostného trojúhelníku, která je "obohacena" o další komplikace. Není pochyb, že autorka romantické knihy psát umí bravurně. Proto si myslím, že jde opravdu o krásný příběh s úžasnými postavami, které si nejde nezamilovat. Colleen nám navíc k poslechu nabízí originální soundtrack Ridgových a Sydneyiných písní. To četbě přináší další emoce. Možná jednou mě zkrátka pohladila na duši a ukázala jednu čistou, hlubokou a opravdovou lásku. Je to moje druhá kniha od Colleen a tu druhou jsem hodnotila výše z jediného důvodu - že tam probíhala vedle YA linky také linka "dospělácká", která je mi bližší. Rozhodně však tuto nechci zatracovat a kohokoli od ní odrazovat, naopak! Vyždímá z Vás celou škálu pocitů a dovolí Vám aspoň na chvíli uvěřit v pravou lásku. Jen já jako člověk stojící nohama pevně na zemi tohle už nedokážu plně ocenit.
Já jsem z knihy nadšená. Strašně moc mě bavil vývoj vztahu mezi hlavními postavami, ačkoli to spolu neměli jednoduché. Příběh rychle utíkal a já uvažuji o přečtení i dalších dílů z této "série", přestože jsou vydané pouze v originále.
Pokusila jsem se to přečíst, ale tak hrozně mě to nebavilo, že jsem to vzdala....cca ve čtvrtině...ne, že by to bylo nějak strašný, jenom mě to prostě ani trochu nebavilo.
Po dlouhé době taková oddychovka a jako bonus navíc písničky. Ridge byl vtipný, zásadový, férový i přes svůj handicap,v knize jsem si ho oblíbila. Chápu Sydney, že se do něj zamilovala. Jen by mne zajímalo jestli takové postavy můžou být vůbec reálné, jelikož všechny vlastnosti, které jim byly připisovány, byly samá ctnost. Pro mne v tomto směru trochu pohádka. :-D
Tak tomu říkám romanťárna. Začetla jsem se a nemohla se odtrhnout. Polovina knihy, jak se Sydney seznámí s Ridgem, tvoří spolu písníčky (i když on je hluchý) a postupně se do sebe zamilují, to bylo moc hezké. Potom už to začalo být zdlouhavé. Co bych trošku vytkla, tak byla ta Ridgeova nerozhodnost, kterou dívku si vybrat a Sydneyna "nepřipravenost" pro další vztah, toto se tam omílalo pořád dokola a potom už mě to nebavilo. Každopádně to dobře dopadlo a celkový dojem z knihy je pozitivní
láska pro ženy hudba kytara střední školy sluchové postižení sousedské vztahy pro dospívající mládež (young adult) sousedé písňové texty
2018 | Námi to končí |
2016 | Odvrácená tvář lásky |
2014 | Bez naděje |
2020 | Pravda, nebo lež |
2014 | Život jedna báseň |
Moje první seznámení s CoHo.Není to moje nejoblíbenější kniha od autorky, ale rozhodně je skvělá. Je vtipná, bolavá, pravdivá. A má skvělej soundtrack :) Ridge má fakt skvělý kámoše a Sydney má fakt štěstí.