Modlitba za mlčení

Modlitba za mlčení
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540305/bmid_modlitba-za-mlceni.png 4 752 752

Děsivý nález na farmě amišskou komunitu doslova šokuje. Kdo mohl spáchat tak hrůzný čin? A jsou v ohrožení i další členové komunity? V městečku Painters Mill v Ohiu tvoří třetinu obyvatel amišové, pro něž je typický prostý a mírumilovný životní styl bez vymožeností moderní civilizace. Když se na farmě amišské rodiny Plankových najde sedm mrtvých těl, připadají si místní jako ve zlém snu. Kdosi vyvraždil celou rodinu, dcery Annie a Mary byly navíc surově mučeny a pohlavně zneužity. Případu se ujímá náčelnice místní policie Kate Burkholderová...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: audiokniha , Audioteka , MOBA (Moravská bastei)

Pray for Silence, 2010

Interpreti: Barbora Goldmannová

Kočičáci
21.11.2020 5 z 5

V druhém příběhu Kate Burkholderové Modlitba za mlčení se autorka drží osvědčeného scénáře z prvního dílu. Brutální vražda v amišské komunitě, tentokrát dokonce sedminásobná, kdy o své životy přijde jedna celá rodina, až na jednoho... Vyšetřování je napínavé a akční, čtenář se určitě nudit nebude. Dočkáme se opět i vývoje osobní linky Kate, kdy se do městečka vrátí s pomocnou rukou policista John Tomasetti. Já jsem si čtení užila a můžu doporučit. Jsem zvědavá na další díl, jestli se autorka bude opět držet zažitého konceptu, nebo se posune dál.

wooloong
10.11.2020 3 z 5

Opět hodně brutální příběh, pro mě dost přes čáru. Další totálně zvrácený pachatel. A zase na to doplatili Amiši. Asi si dám od autorky na čas oddych. A co ta flaška od vína?

ERIK 2
24.10.2020 5 z 5

Další kniha od Lindy Castillo je za mnou. Zatím super, čtivé a napínavé. Opět se setkáváme s kapitánkou policie městečka Painters Mill v Ohiu s Kate Burkholderovou. Tentokrát řeší případ sedminásobné vraždy rodiny Plankových.Děj plyne pomalu a srozumitelně není to jako"Skákal pes přes oves"

kyssling
12.10.2020 4 z 5

Začal jsem druhým dílem série a myslím, že jsem našel další zajímavou detektivní sérii.

Avila
27.09.2020 4 z 5

I druhý díl série z prostředí malého městečka Painters Mill a komunity Amišů byl velmi čtivý a zajímavý ale ten předchozí byl za mě o něco lepší. A v tomto díle mě občas štvala Kate...
Ale každopádně 4* si zaslouží.

martousek
09.09.2020 4 z 5

První dvě knihy, které jsem si mohla půjčit v knihovně jsem četla s nadšením, pro mě tato již třetí kniha mě nějak přestala bavit. Na nějakou dobu knihy této autorky opouštím.

GYROTOURBILLON
27.08.2020 5 z 5

Velice čtivá autorka se zajímavou tématikou amišů..Nádherné obálky i originální + dobré počtení , splní určitě očekávání čtenářů.

Ivana11
21.08.2020 4 z 5

Moje první kniha autorky, přestože se mi kniha líbila, měla jsem trochu větší očekávání. Ale četla se hezky, i amišské prostředí bylo zajímavé.

patricia8137
12.08.2020 5 z 5

Opäť skvelé čítanie. Napínavý thriller z amišského prostredia. Druhý diel knihy zo série s hlavnou hrdinkou Kate Buckholderovou je veľmi napínavý a dobre čitateľný. Páči sa mi postupné odokrývanie minulosti postáv a vývoj ich vzťahov. Kladne hodnotím aj to, ako autorka opisuje pocity postáv, ktoré prežívajú počas vyšetrovania vrážd.

rimar
14.07.2020 5 z 5

Oproti prvnímu dílu tenhle byl mnohem čtivější a pro mne zajímavější. Popis vražd není tak hrozný když vezme člověk v potaz co se stalo asi díky tomu že autor je žena takže určitě to půjde číst i jemnějším povaham ikdyz pravda někomu by to mohlo u oběda vadit. Není to můj případ nijak mne to nerozhodilo a na chuti neubralo :-)). Celkově po druhém díle dobrý dojem a určitě budu pokračovat. Jen člověk se musí pousmát že pokud s tempem vražd autorka trochu nepribrzdi tak to město asi brzy vylidní :-)). Ale tak detektivka o špatném parkování by asi moc nefrčela :-) .

Awča
13.07.2020 5 z 5

Četla jsem bezprostředně po prvním díle, autorka si drží úroveň, kniha se čte snadno, hlavní vyšetřovatelku mám ráda, i její kolegy. Tentokrát to na mě bylo možná až moc brutální, ale naštěstí se paní spisovatelka nevyžívá v líčení ukrutností. Prostředí amišů je stále velmi zajímavé, jdu hned na další díl, i když mi po čase ase budou trochu splývat.

Alizon
01.06.2020 5 z 5

Koupila jsem v akci balicek sesti dilu (e-kniha) a rozhodne nelituji. Omylem jsem (diky podobnym nazvum dvou prvnich dilu) zacala dilem druhym ... a zjistila to az nekde ve treti kapitole, ale uz se mi kniha nechtele odkladat - tak byla napinava. Pribehy jsou samostatne, takze to nastesti moc nevadilo a pri naslednem docteni prvniho dilu jsem mela o to zajimavejsi odkryvani toho, co se vlastne Kate ve 14 letech stalo. Detaily ze zivota amisu jsou zajimave, Kate spravnacka, ktere fandite a romanticke duse tu maji Johna Tomasettiho. Jen aby to mezi tema dvemu nesklouzlo do prilis ruzove sladarny. Nebo naopak neskoncilo hodne spatne. Za me spokojenost a dalsi oblibena serie.

gigi77
16.05.2020 4 z 5

Amišské prostředí je dost zajímavé už samo o sobě a v rukou této spisovatelky dostává další rozměr, který nezklame. První díl Slib mlčení mi svíral útroby bez ustání, oproti němu zde autorka malinko zvolnila, proto dávám 4 *. Thrillerová série je však skvělá, určitě stojí za přečtení, jedu si pro další díl. Hlavní postava Kate mě prostě baví ...

moudivlacek
16.04.2020 5 z 5

Velice dramatický a hlavně drastický příběh o neopětované zakázané jednostranné nevinné lásce a na druhé straně o zneužití prostého ale upřímného citu a neúctě člověka k člověku a zneužití nevinnosti mladé dívky.
Je tu také díky případu zase poodhalení soukromí Kate i Johna, ani jeden není v lehké situaci a oba dva si prožijí své.
Jsem zvědavá na další díly.

kasavubu
15.04.2020 4 z 5

Velmi zdařilé pokračování série. Bylo to čtivé, zápletka dobře vystavěná, jen jsem asi čekala trochu jiné rozuzlení i vraha.

ZuK1
13.04.2020 5 z 5

Moje první knížka z amišské série, objevené díky Databázi knih a pozitivním komentářům uživatelů. A nemohu s nimi nesouhlasit, velmi čtivé, napínavé a už se těším na další pokračování ... (to úplně první se mi bohužel sehnat nepovedlo).

Nikkaa
05.04.2020 5 z 5

Jako vždy super počtení, už se těším na další knihu jelikož čtu tak nějak napreskáčku, alespoň ty starší díly...

bezzink
31.03.2020 3 z 5

Druhy dil jsem precetla za 2 dny, takze ano, knizka je hodne ctiva, ma to spad, opet zajimavy dej. Kazdopadne ty vrazdy byly otresne a motiv mi prisel fakt az skoro nerealny. Nedobre se mi cetlo ohledani mista cinu a prubeh pitvy. Myslim, ze snesu hodne, ale tohle uz je pro me za limitem. Plus co ten alkohol? To je jako bezny, ze poldove takhle nasavaj? Tak asi proto vsechno ty 3 hvezdy, jednicka se mi libila vic.

Knihomol2108
18.03.2020 5 z 5

Skvělá, číhá. Doporučuji.

iška
17.03.2020 4 z 5

Ano, i druhý příběh série se četl dobře. A já určitě již tuto sérii neopustím.