Modlitba za mlčení
Linda Castillo
Případy Kate Burkholderové série
Děsivý nález na farmě amišskou komunitu doslova šokuje. Kdo mohl spáchat tak hrůzný čin? A jsou v ohrožení i další členové komunity? V městečku Painters Mill v Ohiu tvoří třetinu obyvatel amišové, pro něž je typický prostý a mírumilovný životní styl bez vymožeností moderní civilizace. Když se na farmě amišské rodiny Plankových najde sedm mrtvých těl, připadají si místní jako ve zlém snu. Kdosi vyvraždil celou rodinu, dcery Annie a Mary byly navíc surově mučeny a pohlavně zneužity. Případu se ujímá náčelnice místní policie Kate Burkholderová...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2024 , Audioteka , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Pray for Silence, 2010
Interpreti: Barbora Goldmannová
Do tohoto dílu jsem se pustila téměř hned po dočtení prvního, byla jsem zvědavá, jak bude série pokračovat a zda autorka udrží tempo. Doufala jsem v nějakou přidanou hodnotu a dočkala se spíše solidní obdoby prvního dílu - opět značně zvrhlé vraždy a opět se sexuálním prvkem. Přišlo mi, že Kate tak trochu stagnovala a autorka nevyužila prostoru jít víc do hloubky, spíše tak omílala již dříve uvedené. Za to v hodnocení ubírám jednu hvězdu a doufám, že další případ už bude zcela jiný, ráda se do něj někdy pustím. A pro ty "nepolíbené" sérií o policistce Lacey od S. Bolton-zkuste i tuto řadu, přijde mi v něčem podobná (sice ne z amišského prostředí) a dokonce ještě o hvězdu lepší.
Bylo čtivé, poutavé, ale přesto mě závěr trochu zklamal. Čekal jsem trochu jiné rozuzlení a hlavně, jiný přístup místních šefirů...
Druhý díl je stejně výborný jako první. Přečteno jedním dechem, co víc dodat.... Prostě super kniha.
Tento druhý díl jsem přečetl za jeden den. Líbí se mi, že policisté se věnují především klasickému vyšetřování a vedlejší linie příběh jen stručně doplňují. Není zde nic navíc, co by nudilo a stránky ze života Amišů děj příjemně zpestřují. Policisté jsou sympatičtí, jen Kate a John by mohli omezit přísun vodky (v práci a za volantem!!!). Zločin a jeho pohnutky zde jsou obzvlášť odporné. Kdo to snese, může se opět těšit na výbornou detektivku. Autorku si přidávám do oblíbených a doporučuji.
Velmi uspokojivé.
Případ jako takový je dobrý. Začátek navnadí neotřelou a brutální vraždou. Jenže později se tam začne objevovat řada klišé, která se opakují až do poslední stránky. Nevyřešené tajemství vyšetřovatelky, psychické trauma a jak by rozsápala pachatele, který je ztělesněné a nejčerjěnšjí zlo. To se tam opakuje neustále a snad každá druhá stránka obsahuje připomínku "Vím to, protože jsem byla amiška". Víc mi ale vadila naivita vyšetřování. Jako čtenář, který už má pár thrillerů za sebou, jsem nechápala, proč některé kroky a prověření neudělali hned na začátku a trvalo to X kapitol, než se k tomu vůbec propracovali. Řada věcí mě jako čtenáře napadla hned, takže výsledek pro mě vůbec nebyl žádným překvapením. Nakonec samotná brutalita a mučení obětí nemělo pro děj smysl. To v průběhu pátrání ztratilo význam. Za mě průměr. Čtivé ano, ale iritujících věcí tam bylo dost.
Další kniha od této autorky a zase pecka - opravdu nesmírně čtivé a až do poslední stránky napínavé - všem milovníkům napětí vřele doporučuji.
Opět perfektní thriller. Krásně se čte , je to napínavé a dojemné zároveň.. Sympatičtí vyšetřovatelé.
První díl série se mi líbil a druhý není výjimkou! Splnilo to moje očekávání. Prostředí amišu je zajímavé, i když bych čekala, zese o nich bude vice psát.. Třeba v dalším díle, který si urcite prectu.
Přečteno za necelých 24 hodin. Modlitba za mlčení je druhým dílem série s Kate Burkholder a zcela určitě ne mou poslední knihou od této autorky. I přesto, že se příběh nese na hodně podobné vlně jako první díl, neztrácí dech ani tempo až do poslední stránky.
Nemám slov... Za mě super. Preskakovala jsem stránky s detailním popisem těch hrůz, na mě docela silné kafe. Ale jinak úžasný. Nebylo to zdlouhavé, ale jasné. Prostě super!!!
Ještě lepší než první díl. perfektně psané, čtivé do začátku do konce, žádná hluchá místa. Drsné, syrové, hluboké a určitě vás to místy zasáhne. Miluju celý vyšetřovatelský tým. Tahle série je prostě skvělá.
Další skvělá kniha. Opět jsem se nemohla od knihy odtrhnout. A taky držím palce Kate a Johnovi. Jdu na další díl.
Styl psaní této autorky mi sedl. Hrdinové mě nenudí. Výlet do prostředí amišské kultury taky není k zahození. Ach jo, další série, kterou prostě musím přečíst :-). No co, zima je před námi .......
Kniha si své čtenáře určitě najde, jak o tom svědčí vysoké hodnocení. Moje hodnocení je tentokráte opravdu osobní. S paní spisovatelkou jsme se nevyladily na stejnou vlnu. To se stává, neznamená to, že je to špatná kniha. Příběh začíná brutální hromadnou vraždou a rámec prostředí života Amišů byl přínosem již v prvním díle. Nedokáži se napojit na krátké věty a jakoby strohý styl vyprávění. Je pravda, že to umocňuje dojem z osoby hlavní vyšetřovatelky, jež se také zdá stroze objektivní. Možná je to záměr. Knihu jsem četla neobvykle dlouho, nedařilo se mi proniknout k postavám. Také některé nelogické kroky ve vyšetřování, například nedostatečné jištění, mě udivovaly. Nejrušivější byly opakující se myšlenky Kate. Přesto si po čase určitě přečtu další díl. Detektivní případ je vystavěný dobře.
Čtyři hvězdičky za zklamání z celkového rozuzlení. Asi jsem čekala větší překvapení, nečekané obraty a ono to vlastně dopadlo tak, jak předpokládáte. Ale nevadí, jinak je to zase kniha, od které se nemůžete odtrhnout.
detektivní a krimi romány zneužívání tajemství brutalita plánovití, inteligentní vrazi amišovéAutorovy další knížky
2014 | Slib mlčení |
2015 | Modlitba za mlčení |
2017 | Ztracené děti |
2016 | Střípky ticha |
2018 | Do posledního dechu |
Tento díl byl drsný a také smutný. Ale líbil se mi a určitě si přečtu další příběhy o Amiších.