Nebezpečná místa

Nebezpečná místa
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476103/bmid_nebezpecna-mista-Vhd-476103.png 5 489 489

Když se v otevřeném hrobě najde tělo mladé ženy, je k němu přivolána inspektorka Lottie Parkerová, která si klade otázku, zda to není nedávno zmizelá Elizabeth Byrneová. Jenže to není jediná žena, která se pohřešuje. V Ragmullinu nejspíš řádí sériový vrah a nedávné skutečnosti vzbuzují podezření, zda vše nesouvisí s jedním dávným případem. Může se historie opakovat? Lottie svádí boj s časem, ale vrah je nejspíš blíže, než by se nadála. Mohla by i ona být jeho dalším cílem? Další případ oblíbené inspektorky Lottie Parkerové od bestsellerové autorky Patricie Gibneyové opět potěší i fanoušky Angely Marsonsové či Roberta Bryndzy a bude vás napínat až do poslední stránky.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

No Safe Place, 2019


více info...

Přidat komentář

Awča
včera 5 z 5

Sérii čtu na přeskáčku, jak se ke mě knihy dostanou, což mi někdy přinese lehké překvapení ohledně soukromého života Lottie.
Případ je zajímavý, trochu moc jmen a trochu pomalejší vyšetřování.
Ale všechno do sebe nakonec dobře zapadne.

anavi2009
09.09.2024 5 z 5

(SPOILER) Jako rozhodně to bylo napínavé a příběh byl - pro mě- ne úplně předvídatelný. Musím teda přiznat, že když se objevilo to ženské tělo a já si uvědomila, že je to 10 let postrádaná Lynn, udělalo se mi trochu špatně. Konec jsem nečekala, za mě plný počet.

Bohužel, co mi na této sérii začíná vadit, je sama inspektorka Lottie. Závislá na prášcích a alkoholu a při tom tak dobrá v tom co dělá? A co na ní vidí Boyd proboha?
Taky mi vadí, že je v tom vždycky nějak zapleten někdo z rodiny, když došli členové rodiny Parkerových, přišla na scénu nikdy nezmíněná Boydova sestra.

Chápu, že Lottie má být asi alkoholička, aby bylo vidět, jak to má těžké, ale už mě to otravuje. Mohla by se pomalu dát do kupy.


PaníLenka
07.09.2024 4 z 5

Mé druhé setkání s Lottie, a i na přeskáčku to funguje. Rozhodně vyhledám další knihy z této série. Bezva detektivka.

INCOGNITOREADER
18.08.2024 3 z 5

Za mě se nejedná o tu úplně top detektivní sérii. Je to takový průměr. Tento případ je zajímavý, ale není tak takový wow efekt. Autorka vám v průběhu toho všeho docela dost odhalí, takže na konci chybí takové jako větší finále. Celé vyšetřování se tak nějak plácá na místě. Navíc se vůbec neřeší a neposouvá to, že naše hlavní hrdinka je závislá na prašcích a částečně i na alkoholu což ji na sympatiích nepřidá. Přidejme k tomu konec, který za mě nebyl tak úplně dořešený vzhledem k tomu co se v průběhu na pracovišti dělo tak to není nijak zakončeno.

Ada0004
19.07.2024 4 z 5

Povedený díl, svižné, napínavé čtení opět až do konce. U prvních dvou dílů se mi nelíbilo tolik násilí a krutostí. Jenom mne netěší ta závislost na alkoholu a lécích… snad se z toho vymaní…těším se na další díl!

simona1542
27.06.2024 1 z 5

Já to vzdávám. Už tři dny se s tím peru. Nejde to!!! Nechápu ty kladné recenze . Je to moje první kniha od této autorky.... Nemám v plánu pokoušet další. Je to celé roztahané. Spoustu postav, ztrácím se v nich

hanap
22.05.2024 5 z 5

Výborná detektivka, svérázná Lottie Parkerová, kdy už dá Bodymu šanci.

Bla80
09.04.2024 5 z 5

no to zas bylo teda. napinavy jak ksandy, tentokrat se ke konci dalo uz trochu tusit, kdo je vrah. mam rada tuto serii, jdu na dalsi knizku

tami1
28.03.2024 4 z 5

Perfektní detektivka. Svižná, čtivá a orginální.

Ale, já si jí musím dávkovat opravdu po doušcích.
Hrozně mi vadí inspektorka Lottie Parkerová. Tahle ženská má naprosto nesnesitelnou povahu. Chytrá je, jen v sobě nemá žádnou empatii. Mnohdy se chová jako slon v porcelánu. Je naprosto netaktní, vztahovačná a zbytečné žárlivá. Nechápu Boydovo okouzlení.

Simmminek
08.02.2024 5 z 5

Kniha mě bavila, přečtena rychle. Super styl psaní, kdy autorka píše v krátkých kapitolách a tak má děj spád. Na můj vkus už moc drastické. To jediné mě celkem odpuzuje od čtení dalších dílů.

simona g.
29.01.2024 5 z 5

Čtvrtý díl zhltnut a opět spokojenost. A jelikož se už teď těším na pátý, vezmu to hodnocení stručně - hej faaakt dobrá aurorka a knížka, doporučujiiiii!!!!! A pádluju číst pětku.

ElizPetrova
15.01.2024 4 z 5

Dle minulých dílů ze série jsem upřímně knize moc šancí nedávala. Byla jsem příjemně překvapená. Lottie mi kupodivu nepřišla tolik nesnesitelná jako v předešlých případech. Příběh byl napínavý a pořád se něco dělo. Zpočátku jsem se sice trochu ztrácela, ale jakmile jsem se do děje dostala, tak jsem nemohla přestat. Velmi zdařilá kniha.

Lupis
11.01.2024 4 z 5

Minuly dil me tolik nenadchl, ale tohle bylo opet super! Tesim se na pokracovani!

85098211
05.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Inspektorka Lottie Parkerová je mi sympatická stále víc, i když zde se už zase poměrně často vrací ke své staré neřesti, tj. konzumaci alkoholu. Případ jako takový je ale zase výborný, to se musí autorce nechat ;-). Před nedávnem totiž zmizela Elizabeth Byrneová a brzy poté je v mělkém hrobě nalezena mrtvola ženy, která ovšem musí být nejdříve identifikována a také provedena pitva. To (samozřejmě) chvíli trvá, ale to, co vyjde najevo, je překvapivé a doslova šokující. No a tak má Lottie spolu s Boydem zase plné ruce práce, aby vyšetřila nejen tento případ, ale také zmizení dalších dívek. Mezi tím řeší i svoje soukromé problémy, bojuje nejen se svou závislostí, ale také s dcerou Chloe, která právě prochází nelehkým obdobím. A navíc se komplikuje její vztah s Boydem.... Jak tohle všechno dopadne? Tak to už samozřejmě prozrazovat nebudu ;-). Ve finále hodnotím opět plným počtem, protože si to nejen tato kniha, ale celá série zaslouží. No a časem se budu těšit na další setkání s Lottie, její rodinou a jejím týmem...

Martule44
29.11.2023 5 z 5

Tahle série s Lottie se mi začala skutečně líbit a tak jsem se pustila do dalšího pokračování... Opět skvělá zápletka, při které nás autorka nenechá oddychnout, až do samého závěru, kdy odkryje karty.
Parádní čtení!

VerczaV
22.10.2023 5 z 5

Tak s touhle knihou jsem se nenudila. Opravdu skvělé.

Belanna
02.09.2023 5 z 5

Nebezpečná místa se mi z celé série líbily zatím nejvíce.
Částečně to je tím, že jsem si na Lottie a její postoj už zvykla a chvílemi mi už začínala být i sympatická.
Částečně tím, že knížka byla opravdu hodně napínavá. Autorka s námi manipuluje, abychom pachatele nemohli lehce odhalit. Všechno je ještě znásobeno krátkými kapitolami. Doufám, že u dalších dílů nebudu zklamaná.

Timkim
30.08.2023 5 z 5

Panečku to byl zase díl. Akce pěkně od začátku, tempo nám udržují krátké kapitoly, žádná velká červená knihovna, spousta zvratů..... dobré to bylo. Tak jak jsem v knize první nemohl Lottie přijít na chuť, už jsem se s ní takřka sžil. I když její osobní život není stále procházka růžovou zahradou, začíná se jí pomalu zlepšovat. Bylo by dobré, kdyby to s Boydem dali dohromady. Každopádně pachatele jsem opět netrefil. Mé hodnocení 90%.

bumble
24.08.2023 4 z 5

Asi to chtělo čas. Zvyknout si na Lottie a její zlozvyky není snadné, ale tentokrát jsem tak nějak stál na její straně. Asi mi připadala lidštější než v předchozích dílech. A i tým začal pracovat sehraněji a držel víc při sobě (snad i z důvodu zastupujícího superintendanta, kterého nikdo moc nemusí).
Samotný případ měl spád a byl dobře propletený. Odhadnout, kdo může za únosy a vraždy, stojí Lottie a její tým nemalé úsilí.
Docela se těším na další případy této "svérázné" inspektorky a věřím, že se nudit nebudu.

lucisek5056
16.08.2023 5 z 5

Za mně tento díl super,můžu jenom doporučit