Němý křik

Němý křik
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532613/bmid_nemy-krik-65d5df396187e.png 4 3082 3082

Případy Kim Stoneové #1 Pět postav stojí u mělkého hrobu. Jeden po druhém se vystřídali při jeho kopání. Jáma pro dospělého by zabrala víc času. Zmařili nevinný život, ale uzavřeli smlouvu a zpečetili ji krví Po letech se středoanglické Black Country ocitá v šoku – nejprve je nalezena brutálně zabitá ředitelka místní chlapecké školy, následuje objev lidských ostatků u bývalého dětského domova. A další hrůzné zločiny Inspektorka Kim Stoneová si záhy uvědomí, že hledá někoho, jehož vražedná pouť trvá už desetiletí. Že ho musí dopadnout, než znovu udeří. A že se musí vyrovnat s vlastními démony z minulosti, protože jinak už může být pozdě. Protože ani ta nejtemnější tajemství nezůstanou pohřbená navždy... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: audiokniha , Témbr

Silent Scream, 2015

Interpreti: Jitka Ježková

ckamusa
09.03.2020 5 z 5

Výborná kniha, skvělý napadá, skvělé zpracování, napětí od začátku až do konce, nemám nic, co bych vytkla a těším se na další díly s Kim, Bryantem, Stacey, Cerys, Kevem a ostatními.

careras.c
06.03.2020 5 z 5

dobře napsaná, mírně lehká literatura..

ziiza
05.03.2020 4 z 5

Konec mě překvapil.

Dalamanek831
04.03.2020 5 z 5

Pěkný thriller,kniha se četla dobře místy jsem se od knihy nemohl odtrhnout a už jsem chtěl vědět jak to skončí.Za mě pět hvězdiček.Doufam že další knížky z téhle série o Kim Stone a jejich parťácích budou stejně dobre jako tenhle první díl ze série.

mol378
03.03.2020 4 z 5

Dobrý standardní thriller z britského prostředí, jen trošku brzo naznačený pachatel, vlastně oba. Ale nevadí, aspoň si čtenář s uspokojením potvrdí svůj detektivní talent. Míra brutality přiměřená, nic, co by jednoho budilo děsem ze snů. Závěr spletitý. A člověk se zamyslí nad osudy dětí, které nemají to štěstí být svými rodiči milovány a chráněny.

Arwen777
28.02.2020 4 z 5

Angelu Marsons jsem měla v hledáčku už poměrně dlouho a nelituji, že se konečně dostala na řadu.
Pro mě pěkná odpočinková detektivka, nic výjimečného, ale rozhodně v dobré kvalitě. Styl psaní mi vyhovoval, příběh se mi líbil, napětí dostatečné a v závěru přiměřeně vygradované.
Hlavní postava Kim je trochu svérázná vyšetřovatelka, zpočátku mírně nesympatická, ale postupem času si ji člověk oblíbí pro její neústupnost, smysl pro spravedlnost a schopnost se vcítit.
Příběh ničím nešokuje, mrtvol je tam sice požehnaně, ale vraždy nejsou vylíčeny brutálně. 2 linky - minulost a přítomnost, jak je v současnosti moderní, se na konci propojí.
Zkrátka pěkná anglická detektivka, která vás pobaví. Další díly si nenechám ujít.

mirka71
23.02.2020 5 z 5

Poměrně dobrý kriminální příběh, který ale nijak výrazně nevybočuje z řady detektivek, které jsou teď v kursu. Začalo to kdysi dávno, a jen zapátráním v minulosti se dobereme nějakého výsledku.Nález zbytků těl dívek z dětského domova, teď po letech několik dalších zavražděných lidí, které spojuje právě ten dětský domov...

Lkomrska
23.02.2020 4 z 5

Dobrý kniha, kterou jsem přečetla jako několikátou od autorky. Musím říci, že novější knihy jsou čím dál lepší :) Tahle byla čtivá, ale úplně mě nenutila se ke knize stále vracet.

poki1982
21.02.2020 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila a byla jsem spokojená jak s vyšetřovatelkou, tak i hlavním motivem případu. Za mě fajn čtení a těším se na další díly.

Ver1982
14.02.2020 5 z 5

Povedený thriller. Má první kniha od této autorky. Jsem zvědavá na další díly.

Alcamar
11.02.2020 3 z 5

Celé je to vyprávění, musela jsem si zvykat. Jinak moc zajímavý děj ale některé části se mi zdáli už moc přehnané a zamotané.

MistrCZ
10.02.2020 2 z 5

Vůbec nechápu zdejší hodnocení...průměrná detektivka s extrémně otravnou hlavní hrdinkou..

zandu
08.02.2020 5 z 5

Výborná kniha, hned jsem se začetla.. Těším se i na ostatní.

Lena081
07.02.2020 2 z 5

Vůbec jsem autorku neznala a hned jsem si od ní koupila 4 knihy najednou...a nelituji,začátek série s detektivkou Kim čtenáře chytne a nepustí.????

Kamilajznik
07.02.2020 5 z 5

Já si pořád říkala, co všichni na té Angele mají? No asi stačí, když řeknu, že 5* je prostě málo :-)
Úžasný, napínavý, čtivý. Naprosto jsem nedokázala odhadnout, co přijde, jak to dopadne, kdo to udělal a kdo ne... Paráda! Za mě jedno velké ANO :-)

FishTailTea6
06.02.2020 4 z 5

Poslední dobou zkouším různé autory detektivek a mj. se mi dostala do rukou i A. Marsons. Protože čtení sérií upřednostňuji chronologické, tak jsem začala Němým křikem a můžu klidně říct, že jen u něho nezůstane.
Tento žánr beru, jako takové "odpočinkové" čtení, a zdá se, že tato autorka píše podle mého gusta.
Líbí se mi nejen styl vyprávění, ale ani hlavní postava Kim mi není vůbec nesympatická, spíše naopak. A příběh samotný byl vypracován také dobře.
Jsem zvědavá, jestli autorka udrží docela vysoko nasazenou laťku.

veselaa
04.02.2020 3 z 5

Četla jsem na doporučení, ale bohužel nesdílím názor, že je kniha skvělá.Chvilemi jsem se nudila a nemohla se začíst,pro mě je slabší než třeba Otevřený Hrob.Ale určitě si ráda přečtu jiné díly.

swixl
01.02.2020 5 z 5

Knížku jsem přečetla jedním dechem, opravdu mne vtáhla do děje a po dlouhé době jsem si čtení s napětím užívala.

Mrňous1
29.01.2020 5 z 5

Tak na případy Kim Stoneové jsem narazila v komentářích, když jsem četla případy Eriky Fosterové od Bryndzy. nějaká paní se tam zmínila o tom, že Kim je lepší. no musím s ní souhlasit:-). Jsem opravdu nadšená z postav, celý vyšetřovací tým mi sedl, Kim je mi mnohem bližší než Erika. Přestože jsem vraha správně tipla už asi v polovině knihy (občas se mi to povede, nemám pocit, že by autorka na něj nějak ukazovala) a i druhé tajemství jsem tušila, na čtivosti to vůbec nic neubralo. Samozřejmě nějaké drobné chyby knížka má, mi třeba nijak nevadilo obracení očí v sloup či oslovení šéfko, spíš jsem měla pocit, že si tam v některých momentech děje informace jaksi protiřečí. Ale byly to drobnosti, které mi zážitek nijak výrazně neovlivnily. Doufám, že další díly budou stejně dobré, ne-li lepší.

verca0794
26.01.2020 4 z 5

Moje první setkání s autorkou a jsem nadšená. Dobře se kniha četla a moc mě bavila. Těším se na další díly :)