Omáčky - Bylinky a koření
Christian Teubner
V lexikonových částech této rozsáhlé publikace najdete všechny základní informace o koření a bylinkách používaných v kuchyni, od anýzu a anděliky přes majoránku, petržel a řeřichu až po Wasabi a zlatobýl, stejně jako pestrý výběr omáček ze zeleniny, masa i ovoce v těch nejrozmanitějších obměnách. Praktickými otázkami týkajícími se způsobu zpracování a tepelné úpravy včetně rad k nákupu, uskladnění a přípravě se zabývají kapitoly s názvem Rady pro kuchaře, Postup při zvlášť náročných úkonech je zde názorně vysvětlen krok za krokem. Bohatý obrazový materiál, zajímavé odborné informace a poutavé reportáže a celá řada návodů probudí v každém kuchaři chuť na lahodnou a náročnou kuchyni, v níž prokáže své mistrovství.... celý text
Přidat komentář
Sice jsem od knihy čekal něco jiného, ale i tak nelituji, že jsem si ji pořídil. Nádherné fotografie, návody a popisy surovin.
Autorovy další knížky
2011 | Omáčky - Bylinky a koření |
1994 | Pečeme s potěšením |
2006 | Bible šéfkuchaře FOOD |
2008 | Ovoce a zelenina |
1993 | Vaříme s potěšením |
Kniha má ještě několik pokračování - ovoce a zelenina, maso a zvěřina, ryby a mořské plody a všechny tytto enckylopedie vycházejí z původní bible šéfkuchaře Food kde je úplně vše a v těchto dalších jsou ty které suroviny brány více do hloubky .. pro ty kdo jsou profi kuchaři anebo mají kuchařinu jako koníček nepostradatelné příručky.