Osm
Radka Třeštíková
Nový román Radky Třeštíkové, nejčtenější české autorky součastnosti! Příběh o několika láskách s jednou detektivní zápletkou. Začíná nečekaně skoro koncem a končí začátkem. Hlavní hrdinka Míša je následkem střelného poranění v bezvědomí. Kdo jí chtěl ublížit a proč, když ji všichni měli rádi? A co se stane, až se Míša probudí a ze svého života si bude pamatovat jenom něco?... celý text
Kniha mne ze začátku moc nezaujala, ale od poloviny se četla sama.
Odpočinkový příběh s detektivním pozadím.
Začátek vypadal slibně, ale docela rychle se kniha proměnila ve zdlouhavou nudu o ničem...
Knihu sem četla před pár lety. Za mě velmi dobře napsaná kniha s detektivním pozadím. Četla se úplně sama.
Tuhle knihu jsem si vybrala hlavně díky čtenářské výzvě ... a nevěděla jsem, co mám od ní čekat ... to, že kniha začala skoro koncem a pak se děj posouval a prakticky vysvětloval ... mě docela i bavilo ... a nedokázala jsem se od něj odtrhnout, abych zjistila tu pointu ... prostě a jednoduše, kniha mě bavila a jsem ráda, že jsem na ní narazila ...
Detektivní zápletka v knize od Radky Třeštíkové? To jsem si nemohla nechat ujít! Autorka píše svým osobitým stylem, a ten mi prostě sedí. Opět mě o tom přesvědčila i kniha Osm, která čekala pár let na přečtení. Autorka knihu rozdělila na několik částí – začátek se překvapivě věnuje skoro konci, kde se dozvíme, co se stalo, a poté až zpětně se vracíme na začátek, abychom se dozvěděli, jak k tomu došlo. Setkáme se zde se zajímavými postavami, které působí reálně, pomalu odhalujeme jejich touhy a přání, jednotlivé osobní příběhy se proplétají, až zjistíme, že prakticky každý měl motiv Míšu zabít. Zápletka je dobře promyšlená i vystavěná, přesně tak, aby udržela vaši pozornost a vy jste se chtěli dozvědět konečné rozuzlení. Úplný závěr je snad jediné, co mě malinko zklamalo, konec byl spíše otevřený, i když o důležité odpovědi jste ochuzeni nebyli. Dozvíte se tedy, kdo, proč a jak, ale jestli s tímto nakonec budete spokojeni, je jen na vás.
Příjemné nenáročné čtivo s detektivní zápletkou a dobře zpracovaným, protože nikoli polopatickým závěrem. Takový film, který si pustíte, aby vám šlo žehlení lépe od ruky, a na který by se s vámi manžel nikdy nepodíval. Mně se to líbilo, takže dávám plný počet bodů.
Z knihy jsem zklamaná. Zezačátku mi nesedl styl psaní a i ke konci knihy jsem s ním měla trochu problém. Uprostřed knihy jsem přemýšlela, jestli ji chci vlastně dočíst. Příběh byl čtivý, ale konec mě nijak nepřekvapil. Nejsem asi cílová skupina a od knihy jsem očekávala více.
Opěvovaná kniha, moc nezaujala. Je to snad tím, že je tak vysoko hodnocená, že mám na ni tak vysoké nároky? Za mě 2* a to jsem mírná. Kniha se chvílema zbytečně táhla, retrospektivní chvíle knihy nemám zrovna v oblibě. A nad některými pasážemi, ohledně vztahů a zamotanosti jsem zůstávala v nevíře. Není to zrovna oddechová kniha. Vztahy postav se mi zdály překombinované. Oceňuji, že do poslední chvíle, nebyl znát útočník.
Druha kniha od autorky a musim rict, ze me take bavila. Odpocinkova kniha, ve ktere nechybi zajimava zápletka. Bavilo me poznavat vic a vic jednotlive postavy.
Nejvice jsem si oblibila Bruna.
Ve chvíli čtení nápaditá, zábavná knížka.Nemohla jsem se odtrhnout. Závěr knihy: Jak to vlastně tedy osudného dne bylo?...Irituje mě, že to je nedovysvětlené, jen trochu naznačené, můžeme se domýšlet, ale ujištění o “správném” pochopení se nám nedostane...,škoda....Bavily mě psychologické vhledy do jednotlivých postav, bylo to místy dost extrémní, absurdní, drsné, ale současně uvěřitelné. Cizojazyčné vsuvky jsem si vychutnala,chápu,že kdo zrovna tyhle řeči nezná,mohlo mu to být nepříjemné. Ale ono to bylo spíš pro dokreslení nálady, zásadní info tam v podstatě nebyly.
S odstupem času je zajímavé,že knížka ve mně nic moc nezanechala,možná jen pocit,že to bylo celé takové trochu přitažené za vlasy...., a vracet se k ní určitě nehodlám.
Zajímavý "detektivně-romantický" román s humornými i psychologickými prvky, ale také zjištěním, co všechno může přinést láska. Čtivě napsáno, zajímavě poskládaná chronologie děje. Jen ten konec mi přišel trochu nedotažený.
Knihy od paní Třeštíkové jsou hezky popisné,ale postrádám v nich nějaké vyustění,konec.......
Druhá kniha od autorky (první Bábovky) a tahle byla lepší. Začátek se mi moc nelíbil, protože většina postav byla velmi nesympatická - hlavně policejní vyšetřovatelé. Naštěstí jsem vydržela a knihu přečetla celou. Moc se mi líbily malé náznaky, kdo by mohl být pachatelem, a to i přesto že to mělo čtenáře zmást. Tipovala jsem úplně někoho jiného. Jak psala RadkaV., tak postav bylo tak akorát a všechny byly dobře vykreslené. Určitě zkusím i další knihy autorky.
Po Bábovkách moje druhá knížka od Radky Třeštíkové, líbila se mi o trochu víc. Postav je tak akorát, aby si je člověk mohl zapamatovat, každá je detailně prokreslena, většina postav prochází dost zásadním vývojem a motivace je vždy dobře vystavěná. Všechno do sebe na konci zapadlo, všechno dávalo smysl. Líbilo se mi i střídání příběhů zpočátku, než se oba propojily. Tohle se hodí ke zfilmování víc, než Bábovky!
pro ženy partnerské vztahy rodina rodinné vztahy domácí násilí české detektivky a krimi
2016 | Bábovky |
2017 | Osm |
2018 | Veselí |
2020 | Foukneš do pěny |
2023 | Kde jsi, když nejsi |
Do půlky to šlo, pak nuda.