Ovocné a zeleninové nápoje
Vladimír Kott
![Ovocné a zeleninové nápoje Ovocné a zeleninové nápoje](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/53697/ovocne-a-zeleninove-napoje-53697.jpg?v=1290002984)
Domácí výroba nápojů z ovoce a zeleniny. Šťávy, mošty, sirupy, džusy, mixované a míchané nápoje, čaje, vína, likéry, octy, aj. Třetí vydání.
Přidat komentář
![Terva Terva](https://www.databazeknih.cz/img/users/87_/87261/m_terva.jpg?v=1733671589)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Nápoje slouží především k odstranění pocitu žízně neboli k vyrovnání ztrátové bilance vody v našem organismu, ale také k celkovému osvěžení. Někteří to řeší pivem, ale i pivo je dobré zapít vodou, aby nedocházelo k dehydrataci celého těla. Také musíte koukat na obsah bublin v koupených limonádách. Čím větší bublinky, tím více vás nafukuji, čím menší bubliny, tím více vám dráždí žaludek a ten má pocit ještě větší žízně. Nejlepší jsou tak koktejly vyrobené z neperlivé vody. Vladimír Kott vám zde přináší nepřebernou škálu nápojů. Vybírat tak můžete jak z ovoce nebo zeleniny a jako bonus jsou tu nápoje se zajímavých a mnohdy mě neznámých bylin. Nápoje jsou tak plné chutí, barev, vůní, vitamínů nebo minerálů.
Malá ochutnávka:
Torino vermut:
k 10 litrům dezertního jablečného vína přidáme macerát z 1,5 g hřebíčku, 1 g kardamomu, 3 g listů máty peprné, 4 g meduňky lékařské, 1 g skořice, 3 g pelyňku černobýlu, 12 g kořene hořce žlutého, 5 g pelyňku pravého, 3 g fenyklu a 4 g kořene děliky lékařské.
Drogy macerujeme asi 6 dnů v 0,3 litru lihu s obsahem 60 objemových % alkoholu.
Pravda, není to zrovna nápoj, který se dá pít hned a pokud nebudete těch šest dnů pít, kdoví, jak by to s vámi dopadlo. A proto si zalistujte dále touto knihou a připravte si mezi tím něco rychlejšího. Ať pak nemáte žízeň až bude vermut hotový.
Citát: Základní charakter a účel nápoje musí zůstat nedotčen.
Autorovy další knížky
1991 | ![]() |
1988 | ![]() |
1981 | ![]() |
1958 | ![]() |
1988 | ![]() |
Kniha ve které se dozvíte opravu mnoho a nabízí plno aktuáolních moderních receptů , jen terminologie je zastaralá ale profík jistě rád přečte a něco přidá na jídelní a nápojový lístek ..