Ovocné a zeleninové nápoje přehled
Vladimír Kott
Domácí výroba nápojů z ovoce a zeleniny. Šťávy, mošty, sirupy, džusy, mixované a míchané nápoje, čaje, vína, likéry, octy, aj. Třetí vydání.
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ovocné a zeleninové nápoje. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (2)
Nápoje slouží především k odstranění pocitu žízně neboli k vyrovnání ztrátové bilance vody v našem organismu, ale také k celkovému osvěžení. Někteří to řeší pivem, ale i pivo je dobré zapít vodou, aby nedocházelo k dehydrataci celého těla. Také musíte koukat na obsah bublin v koupených limonádách. Čím větší bublinky, tím více vás nafukuji, čím menší bubliny, tím více vám dráždí žaludek a ten má pocit ještě větší žízně. Nejlepší jsou tak koktejly vyrobené z neperlivé vody. Vladimír Kott vám zde přináší nepřebernou škálu nápojů. Vybírat tak můžete jak z ovoce nebo zeleniny a jako bonus jsou tu nápoje se zajímavých a mnohdy mě neznámých bylin. Nápoje jsou tak plné chutí, barev, vůní, vitamínů nebo minerálů.
Malá ochutnávka:
Torino vermut:
k 10 litrům dezertního jablečného vína přidáme macerát z 1,5 g hřebíčku, 1 g kardamomu, 3 g listů máty peprné, 4 g meduňky lékařské, 1 g skořice, 3 g pelyňku černobýlu, 12 g kořene hořce žlutého, 5 g pelyňku pravého, 3 g fenyklu a 4 g kořene děliky lékařské.
Drogy macerujeme asi 6 dnů v 0,3 litru lihu s obsahem 60 objemových % alkoholu.
Pravda, není to zrovna nápoj, který se dá pít hned a pokud nebudete těch šest dnů pít, kdoví, jak by to s vámi dopadlo. A proto si zalistujte dále touto knihou a připravte si mezi tím něco rychlejšího. Ať pak nemáte žízeň až bude vermut hotový.
Citát: Základní charakter a účel nápoje musí zůstat nedotčen.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Ovocné a zeleninové nápoje v seznamech
v Přečtených | 6x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 30x |
v Chystám se číst | 2x |
Autorovy další knížky
1991 | Méně známé ovoce |
1988 | Ovocné a zeleninové nápoje |
1981 | Zpracování ovoce v malých provozovnách |
1958 | Péče o sklizené ovoce |
1988 | Pěstitelské zpracování ovoce |
Kniha ve které se dozvíte opravu mnoho a nabízí plno aktuáolních moderních receptů , jen terminologie je zastaralá ale profík jistě rád přečte a něco přidá na jídelní a nápojový lístek ..