Padesát odstínů temnoty
E. L. James (p)
Padesát odstínů / Fifty Shades série
Poté co Anastasia Steeleová na vlastní kůži pocítí, jak temná jsou tajemství Christiana Greye, opouští ho. Přese vše, co se mezi nimi stalo, na něj stále nemůže zapomenout. Když jí tedy Christian předloží novou smlouvu, nemůže odolat a vrací se k muži, kterého miluje. Postupně odhaluje všechna tajemství a zjišťuje, že jeho padesát odstínů šedi je temnějších, než si kdy dovedla představit. A zatímco Christian bojuje se svými démony, Ana musí učinit nejdůležitější rozhodnutí ve svém životě…... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2013 , XYZ (ČR)Originální název:
Fifty Shades Darker, 2011
Ještě o stupeň horší než první díl. Dočetla jsem s obrovským sebezapřením. A pak jsem se, já kr☆va, koukla ještě na ten třetí. Ale tam už jsem řekla ne. To je snad poprvé, co jsem vděčná, že jsem si nekoupila nějakou knihu (měla jsem naštěstí pouze půjčeno).
první díl by stačil, u této knihy jsem se neskutečně nudila. Stále se opakující stejné situace, věty, příliš zdlouhavé a a o ničem
Ještě zajímavější, než první díl, má to konkrétnější obrysy, démony, co má Christian v hlavě vycházejí na povrch.. Hodně mě bavil humor v knize a taky maily mezi Anou a Christianem, které tomu dodávaly šmrnc. Super !
První díl jsem přečetla s nadějí v něco trošku jiného. Kamarádka mi to doporučila jako bezvadnou knížku. Když jsem dočetla první díl tak jsem si říkala, kde je ten extra tvrdý sex, jak mi bylo řečeno, který má v knížce být. Pořád jsem váhala jestli se mám pustit do druhého dílu. Opět na radu kamarádky jsem se rozhoupala ke čtení druhého dílu. Moje pocity: Jsem v půlce knížky a začíná se mí číst čím dál tím hůř. Néé že by byla špatně napsaná, ale postupně tím, že se většina scén opakuje dokola, tak mě začíná nudit. Jak zde již někdo napsala sexuální scény jsou psané metodou kopírování jedna druhé. Jediná zajímavá věc je jak to tedy dopadne s Leilou? A co se vlastně dělo mezi paní Elenou a Christianem? Pořád váhám jestli mám knížku dočíst, nebo ne. Vím že jí dočtu protože chci vědět jak to tedy dopadne, ale ani nemyslím moc hlavní hrdiny. Třetí díl už nejspíš číst nebudu, možná jen stylem přeskakování stránek. Na to jak tato trilogie je vychvalována, tak si myslím že by knížka byla zajímavější, pokud by se jednalo pouze o jednu knihu okolo 400 stránek. Přijde mi to až zbytečně roztáhnuté na tři knížky. To je podle mě ten důvod proč se hodně lidem knížka omrzí a je v ní použito dost časté kopírování. Jsem lehce zklamaná :( U mě rozhodně převažují mínusy než plusy.
Druhý díl je trošku lepší než první. Ale stále to je červená knihovna. Do třetího dílu se již nepustím :(
Třetí díl se mi líbil asi nejvíc, už tam nebylo tolik toho zvířecího sexu, ale víc pocitů :)
Dobrá kniha, takové odreagování od všedních starostí. Má i své nedostatky, ale nikdo není dokonalý? Nebo jo?
Druhý díl jsem přečetla ještě rychleji než první kniha se mi moc líbí za sebe mohu doporučit.Už se těším na třetí díl.
první díl byl nejlepší, druhý jakž takž a třetí????? ani nevím jestli jsem ho dočetla....
I druhý díl se mi moc líbil, hlavně pak pasáž s přiznáním. Vím o nedostatcích knihy, ale příběh, hlavní postavy a mé oblíbené maily, mi nedovolí hodnotit jinak než pozitivně. Jen začátek mě trošku zklamal, jak rychle to vyřešili. Pokud by jí opravdu silně zbil páskem, tak by se jí to za necelý týden nespravilo a měla by stále pěkné modřiny a nebo je neměla, ale pak jí nebil, tak silně, jak jsem si představovala. To bylo nedotažené a jedna strana navíc o tom by neuškodila. Jinak nic nevytýkám, sérii mám moc ráda.
Druhý díl se mi líbil o dost víc než první. Děj je bohatší a zajímavější, více se dozvídáme o jednotlivých postavách, jejich minulosti a motivacích. Christian, který mi byl v prvním díle celkem protivný, je mi teď sympatičtější a dovedu pochopit příčiny jeho traumat. Příjemná, čtivá oddechová kniha.
S druhym dilem uz jsem mela trochu problemy. To co bylo v prvnim dile nove, zajimave a drazdive se zde porad dokola opakuje a stava se uz i otravne. Eroticke sceny jsou napsane stylem ctrl+c, ctrl+v a uz jsem se i pristihla, ze uplne cekam az se tam objevi ty stejne vyrazy (mela jsem i nutkani si delat carky) a autorka nezklamala :D Zacala jsem si vice vsimat omezene slovni zasoby a pro caste opakovani uz umim jiste pasaze nazpamet a misty jsem se hodne nudila. Ale nudne casti mi vykompenzovaly casti napinave, ikdyz ta zapletka mohla byt vice propracovanejsi, ale prece jenom jde v prve rade o eroticky roman, tak co bych chtela, ze..
Druhý díl románu bych hodnotila asi na úrovni prvního, možná trochu hůře. Autorka se sice snažila zapojit do knihy trochu více děje, ovšem co přidala na ději, zase ubrala na erotických scénách. Román nemá čím překvapit, sexuální scény jsou všechny stejné, nehledě na chudou slovní zásobu autorky a neustálé opakování myšlenky. Když jsem v průběhu třech stran asi třikrát přečetla větu "Dívám se na muže kterého miluji", měla jsem trochu tendence zavřít ji a už neotevřít. Ale pro nenáročné na odreagování - proč ne.
sex sexuální úchylky láska pro ženy erotika bohatství psychická traumata erotický byznys BDSM romance Padesát odstínů erotické romány romány pro ženy erotické pomůcky sexuální vztahy
2012 | Padesát odstínů šedi |
2013 | Padesát odstínů temnoty |
2013 | Padesát odstínů svobody |
2016 | Grey |
2019 | Mister |
Nemám slov!!! Elena si zasloužila co proto! Už se těším až budu číst třetí díl.. :) :3