Paralelní světy: Poslední potomek

Paralelní světy: Poslední potomek
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544620/mid_paralelni-svety-posledni-potomek.jpg 5 6 6

O čem je kniha Paralelní světy Poslední potomek? Čekal jsem smrt, jenomže namísto ní přišlo vyhnanství. Opustil jsem nejlepšího přítele a dostal se do dalšího ze Siréniných světů: Edesu. Brzy se můj život střetl s člověkem, který mi byl v mé domovské zemi největší oporou, avšak tady jsem pro něj neznamenal víc než špínu společnosti. Co taky čekat od královské krve? Díky jedné nenapravitelné chybě se z nepřátel stávají přátelé a napovrch vychází proroctví Edesu. Dokážu odvrátit blížící se konec a všechny zachránit? Šlechta z Nicoty se před ničím nezastaví. Trhliny jsou větší, častější a další svět, který je zapotřebí pohltit, na dosah ruky.... celý text

Janettaku
23.09.2024 4 z 5

"Nicota je budoucnost. Nicota je život.
I když mé rozhodnutí znamenalo zradit a přejít na stranu temna. "
Musím říct, že tato kniha je mou prvotinou, alespoň co se zasvěcení do žánrů fantasy - scifi týče.
Nikdy jsem nic podobného nečetla. Za to marvelovky zbožňuju. Takže, když se ke mě dostala tato krásná novinka s ještě úžasnější anotací, neváhala jsem. Opravdu mě kniha velmi mile překvapila svou dravostí a neustálým napětím v příběhu.
(Edes,Yades) - Různé světy, překážky, nástrahy, nedůvěra a taky hodně zklamání a bolesti....
Postavy mezi sebou utvářeli a uzavírali jakési silné pouto a táhly za jeden provaz, až teda na vyjímky.
Od samého začátku se mi líbilo postavení Melona a tak nějak jsem doufala, že není špatný vládce - syn Sirény. Nebo že by jim nebyl ? Ovšem o Siréně jsem měla rozporuplné dojmy. Musela jsem si o každé postavě udělat obrázek zvlášť, abych jejich povaze propadla a zjistila to propojení mezi nimi a hlavně co každá z postav zamýšlí a zda se dotyčnému dá věřit.
Rozhodně to bylo velmi, velmi poutavé a napínavé čtení! Musím opravdu moc poděkovat autorce, za její bujnou a zářnou fantazií, která mě svedla na cestu poznání i jiného žánru.

Jita160
09.09.2024 3 z 5

Paní spisovatelka nám nabídla jeden ze svých splašených snů v podobě paralelního světa.
Povolila uzdu své fantazie opravdu bláznivě. Představa fantazie je u každého z nás odlišná, ale tady bylo zakomponováno skoro vše snad jen absence romantiké linky... tam mě chyběla.
Dávné přátelství ,které se přesouvalo z jednoho paralelního světa do druhého je obohaceno nadpřirozenými schopnostmi, zvláštními tvory, krutostí, proroctví a prokletím, přemísťování a hlavně chutí po moci a pomstě.
Za mě fantazie bylo až příliš, rušili mě přechody v kterých jsem se občas ztrácela i já .
Takže po dočtení jsem zmatená jak sáňky v létě. :-D:-D:-D