Perníčkování: Základní techniky a recepty
Tereza Semerádová
Tato knížka je výsledkem šesti let sbírání zkušeností a spousty pokusů a omylů. Na 332 stránkách jsem se snažila sepsat všechny základní techniky a recepty, které jsem za roky vedení své Facebookové stránky posbírala. Ve 12 kapitolách se seznámíte s historií perníkářského řemesla, různými druhy perníkového těsta, včetně vytlačovaného perníku z dřevěných forem, a především se způsoby práce s bílkovou polevou. Každá kapitola je doplněná o podrobné foto návody, šablonky či grafické nákresy. I když s perníčky teprve začínáte, díky této knížce se nebudete muset bát pustit například i do složitejších projektů, jako jsou vypouklé perníčky, nebo krajka zdobená bílkovou polevou. Zjistíte, že krásných krajkových výsledků dosáhnete i pouhým použitím zředěné polevy a malého štětečku.... celý text
Přidat komentář
Knihu jsem pořídila v předprodeji, přímo od Terezy Semerádové. Kniha je neuvěřitelně krásně zpracovaná typograficky i obsahově na dané téma . Rozhodně je to klenot do každé knihovny . Začínající perníkářky mnohé naučí, zkušené perníkářky ocení celistvost a nápaditost.
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2019 | Marketing na Facebooku a Instagramu |
2022 | Perníčkování: Základní techniky a recepty |
Zdobení perníčků je moje dlouholetá záliba, takže tahle kniha mi v knihovně nesměla chybět. Předčila má očekávání, spoustu rad, tipů, návodů a hlavně tolik inspirace na zdobení. Díky knize jsem se hecla už na několik nových technik zdobení. Doporučuji.