Písečný muž
Lars Kepler
Detektiv Joona Linna / Joona Linna série
Jedné chladné zimní noci se na železničním mostě ve Stockholmu objeví mladý muž. Je vychrtlý, silně podchlazený a má legionářskou nemoc. V nemocnici vyjde najevo šokující fakt: podle registru obyvatel má být mladík již sedm let po smrti. Jak je to možné? Vždyť z jeho vraždy je podezřelý sériový zabiják Jurek Walter, kterého před třinácti lety zatkl komisař Joona Linna a který byl odsouzen k doživotní izolaci na uzavřeném psychiatrickém oddělení. Starý případ je nutno znovu prošetřit. Sériový vrah je obestřen spoustou záhad. Je třeba jednat rychle, neboť čas je neúprosný. Co když je dosud naživu i mladíkova sestra, která tehdy zmizela spolu s ním? Lars Kepler svým čtvrtým románem překonává veškerá očekávání.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2013 , HostOriginální název:
Sandmannen, 2012
Skvělá kniha!! Můžu ji jen doporučit. Měla jsem ji přečtenou za pár dní, nejen díky krátkým kapitolám. Kniha má velmi zajímavý příběh (jsem zvědavá, jak bude osud Joony Linny dál pokračovat) a moc dobře se čte.
Paráda! Cely příběh byl od prvního slova neskutečně napínavý. Jsem hrozně ráda za prolog, kde se zrekapituloval ve stručnosti celý záměr/plán, proč vůbec byl pachatel takový. Písečný muž byl prvni kniha co jsem četla od dvojcie Lars Kepler a myslím, že od nich musím přečíst něco dalšího! Navíc plusove body dávám za krátké kapitolky, které nutily číst dál a dál....!
Jo, tak tohle já můžu. Celkově mám rád severské krimi. Dodnes čekám na další pecku od mého milovaného Samuela Bjorka, nicméně můžu stále jen čekat a tak si to čekání zpříjemňuji dalšími sever. krimi a musím říct, že tohle je kvalitativně jedna z těch nejlepších knížek. Zatím je to má druhá Keplerovka, ale asi si mě tato dvojice získává čím dál víc. Krátké kapitoly, které prostě vtáhnout do děje a nepustí vás, ať chcete nebo ne. Občas možná trošku až moc někteří riskují svůj život, dle mě více než by ve skutečnosti bylo reálné, ale jinak výborně stupňované napětí a upřímně, jdu si shánět další Keplerovku!
Už jsem skoro zapomněla, jak dokážou Keplerovky vtáhnout a nepustit... Děj odsýpá, krátké kapitoly tomu přispívají... Říkáte si ještě jednu, ještě jednu...
Některé okamžiky se jevily trochu přitažené za vlasy, ale i tak skvělé počtení...
SPOILER. Pokud se M. vyjadřuje tak, jak se vyjadřuje, po x letech vítekde a vzhledem k tomu, kolik mu v době vítečeho bylo, pak to byl asi malý genius. Jinak pěkná pointa, dobře vystavěné napětí... Každopádně tipuji, že serie skončí tím, že Linna se v tom autě zabije..
Jako další knihy z této série, čtivé, ale řešení příliš nerealistické, hlavní postavy působí jako superhrdinové, kteří se vrhají do životu nebezpečných akcí samostatně. Pohádky pro dospělé.
Písečný muž jako paperback mi přistál v kabelce, jako skladná knížka na dlouhou cestu metrem. A s první kapitolou se ze mě stala závislačka na severské krimi. co víc dodat, celá kniha i s postavami, prostředím, nápadem je pro mě mistrovské dílo a všem mohu jen doporučit. více méně, všechny knihy tohoto rázu po přečtení srovnávám s Písečným mužem a málo která dosáhne na tento level.
Písečného muže jsem doslova hltala od začátku až do konce. Děj byl tak napínavý, že jsem knihu měla přečtenou během jednoho dne.
Knihy ze série Joony Linny mám za sebou zatím dvě a mohu říct, že obě se mi velmi dobře četly. Už se těším na čtení dalších!
Vždycky si říkám lepší už to být nemůže a přece Kepler napíše něco ještě lepšího. Kdybych měla říct přečtěte si jednu knihu ze série, tak je to tahle. Opět děsivý, napínavý příběh, který nám ukáže více z Joony Linny. Závěr mě šokoval!!
První kniha, kterou jsem od Larse Keplera četla. Má napínavý děj a zajímavý příběh, jež vás donutí neustále číst bez přestání.
Skvělá kniha! Krátké kapitoly mi prostě nedovolili abych přestala číst, takže se četla vážně hodně rychle. Tuhle knihu určitě doporučuji.
Kniha s velmi rychlým spádem. Krátké kapitoly mě stále udržovaly v ději a hlavní záporák byl velmi tajemný (i-když se z něj v závěru stal trochu moc dokonalý zabiják a kladl jsem si otázku, jak se naučil takto zacházet s nožem a kde se naučil rozpoznat lidskou mysl, aby dokázal manipulovat s obětí). Jinak pro mě lepší dílo než Lovec králíků.
Tato kniha mi přišla zatím od této manzelske dvojice nejslabší. Ale i tak se mi líbila.
Knížka mě hodně bavila, pro mě zatím nejlepší z celé série. Zhltala jsem ji za víkend, nemohla jsem se od ní odtrhnout.
Naprosto skvele. Zvladla jsem knizku skoro na jeden zatah, musela jsem cist az do rana, abych se dozvedela, jak to teda dopadne. Samozrejme, ze jsem pak nemohla spat :) ale po cteni podobnych knizek u sebe pozoruji, ze mi v hlave bezi spousta myslenek typu, jak se co nejrychlechji dostat z pokoje, jestli mne nekdo nepozoruje, jak zavolat policii od sousedu apod. :D
Odzbrojený... tak som sa cítil po prečítaní tejto knihy. Jurek bol iba imaginárna postava, zato však tak reálna a literárne realisticky vycibrená, že som úzkosť jeho obetí pociťoval na každej strane. Svedkyňu ohňa som čítal už dosť dávno, ale v žiadnom prípade nebudem vyčkávať tak dlho, kým si prečítam ďalší diel. Obzvlášť po takomto konci...
severská krimi švédské detektivky
Skrýt reklamy
Další skvělá kniha do série. Nemohla jsem se odtrhnout, dokud jsem to nedočetla.