Písečný muž

Písečný muž
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184176/bmid_pisecny-muz-wry-184176.jpg 5 4698 4698

Jedné chladné zimní noci se na železničním mostě ve Stockholmu objeví mladý muž. Je vychrtlý, silně podchlazený a má legionářskou nemoc. V nemocnici vyjde najevo šokující fakt: podle registru obyvatel má být mladík již sedm let po smrti. Jak je to možné? Vždyť z jeho vraždy je podezřelý sériový zabiják Jurek Walter, kterého před třinácti lety zatkl komisař Joona Linna a který byl odsouzen k doživotní izolaci na uzavřeném psychiatrickém oddělení. Starý případ je nutno znovu prošetřit. Sériový vrah je obestřen spoustou záhad. Je třeba jednat rychle, neboť čas je neúprosný. Co když je dosud naživu i mladíkova sestra, která tehdy zmizela spolu s ním? Lars Kepler svým čtvrtým románem překonává veškerá očekávání.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Host

Sandmannen, 2012

lenysek69
08.05.2018 5 z 5

Naprosto dokonalý díl této boží série. Pro mě zatím nejlepší.. Jonna Linna je bezkonkurenční a celé pátrání v tomto díle Vám nedá spát. Opravdu jakmile začnete číst, nezavřete knihu, dokud ji nedočtete.

veronie
17.04.2018 5 z 5

Celá tato série je pro mě velmi zdařilá. Napětí srší od počátku až do konce. Žádný courák. Tady to prostě frčí. Příběh Vás na začátku lapí a pustí až s poslední stránkou. Joona je super sympaťák a doufám, že v dalších dílech se na něj už konečně usměje štěstí.

mi-380
15.04.2018 5 z 5

Tohle pátrání je nejen ďábelsky vypointované a náležitě krvavé, ale také plné působivých hororových scén. Kniha, od níž se čtenář těžko vzdálí. A dávno už jsem se nesetkal s takovým zloduchem, jako je Jurek.
90 % (zatím 2594 hodnotících s průměrem 91 %).

snupko
14.04.2018 2 z 5

S Keplerovkami to ide z kopca, ale určite tým paradoxne podchytávajú širšie masy čitateľov a o to predsa pri bestsellerov ide, pravda? Oceňujem šikovnú náväznosť na predchádzajúce časti. Takisto cit pre napätie a akciu sa knihe nedá uprieť, ale tam to končí. Švédska polícia sa správa ako v škôlke, keď sa deti hrajú na policajtov a Joona im je bohom, ktorý však takisto tápe ako slepý v kine. A pritom veľa situácii bolo tak jasných, že aj ja laik krimi čitateľ, som vedel odkiaľ fúka vietor, teda piesok..Takže čítanie hodnotím ako pričasto úsmevné, nereálne, naivné, priehľadné a nelogické ako keď sa v horroroch uteká hore po schodoch. Nechcem nikoho odrádzať, asi teda zväčša fanúšičky Keplera, ale na Nesba Kepler proste nemá a pocit, že predchádzajúce diely boli viac záhadné a prepracovanejšie ostáva.

Tereza299
14.04.2018 3 z 5

Kniha se díky krátkým kapitolám četla rychle, od děje a knihy samotné jsem ale čekala víc :/ průměrná.

martin3724
08.04.2018 5 z 5

Naprosto úžasná knížka. Předchozí díly od Keplera byly dobré, ale vždycky to jaksi nebylo ono. Ale Písečný muž si mě získal svým strhující příběhem už po prvních několika stránkách a nepustila, dokud jsem jí během chvíle nedočetl. Už teď se těšim, až si přečtu další díl.

planeta
08.04.2018 5 z 5

Perfektní čtení, napínavé, propracovaný příběh, prostě super. Kniha si žádá váš čas, nejde od ní odejít, dokud ji nedočtete. Vřele doporučuji. Lars Kepler je pro mne nejlepší autor detektivek.

Nela.Rob
05.04.2018 5 z 5

Přečteno jedním dechem, jako všechny předchozí i následující díly. Milovníkům detektivek můžu jen doporučit.

asam
26.03.2018 5 z 5

Pozor! Udělejte si čas na čtení! Jakmile jednou začnete, nebudete ochotni přestat. Propracovaný děj, vše zapadá do sebe, napínavé až do konce.

rekon
26.03.2018 4 z 5

Moc dobrá kniha, má spád a úplně mě vtáhla do děje, člověk skoro nemůže přestat číst. Půl hvězdy ubírám za příliš velké nadpřirozené schopnosti "vetchého a vrásčitého Jurka ". Za mě tedy 4* plus.

Pumpkin
21.03.2018 5 z 5

krásně napínavé. líbili se mi krátké kapitoly. dostala jsem se k ní náhodou a jsem ráda :) doporučuji :)

moudivlacek
14.03.2018 5 z 5

Další díl a mohu potvrdit, že napětí a hrůznost se stupňují. Joona je skvělý, ale ani on neumí zázraky. Obdivovala jsem Sagu, že nakonec šla do tajného úkolu, ale moc jsem se na ni zlobila, že neposlechla dobré rady Joony, málem se jí to vymstilo.
K Joonovi osud opravdu není milostivý a zas ho potká pohroma. Jeho stavu na konci se vůbec nedivím. Akorát s ním souhlasím v jednom, aby uvěřil v konec, musí se o tom osobně přesvědčit - nechci moc prozradit.
Každopádně tohle je opravdu pan spisovatel. Těžko se odtrhává od knihy. Milovníkům žánru a této série mohu jen doporučit.

Irika
11.03.2018 5 z 5

Jak čtu celou sérii, tak je to čím dál lepší. Tento díl bezprostředně navázal a objasnil nejasný konec z minulého dílu, zápletka byla vskutku originální a poslední odstavec zase pořádně zamíchal kartami.
Trochu mi chybělo vysvětlení některých detailů - keramické prsty, zblázněná doktorka s rodinkou ve sklepě atd., ale i tak knihu rozhodně doporučuju, ale určitě to chce číst postupně!

lucie7876
06.03.2018 5 z 5

Moje první kniha od této dvojice. Musím přiznat, že se mi nic takového jako u této knihy nestalo. Abych se těšila, kdy už budu doma ať už mohu dočíst. Velice napínavé i když smutné. Ale nemohla jsem odložit. Nejlepší kniha, co jsem kdy četla.

Jamilily
05.03.2018 3 z 5

Od Keplera jsem přečetla zatím jen Hypnotizéra a pak přešla na Písečného muže . jednoduše mě témata dvou předchozích knih nezaujaly. Na mojí orientaci v knize to ale vliv nemělo, Joony tu není tolik jako v Hypnotizérovi, ale Saga je skvělá. Jde vidět, že Keplerovci přitvrzují, tenhle díl mi přišel tak o 10000% krvavější a zvrácenější, než Hypnotizér. U scén z vězení mi bylo fyzicky špatně a knížku jsem několikrát odložila. Krátké kapitoly sice pobízejí ve čtení, knížka má vážně spád, ale téma a celkově jistá překombinovanost na mě byly už moc.

malen
02.03.2018 3 z 5

Ze Svědkyně ohně jsem byla nadšená , ale tohle mě moc nechytlo. Respektive chytlo, že jsem se nemohla odtrhnout, ale ten konec byl takový mišmaš, že jsem docela zklamaná. Ale od čtení neodrazuji .

Adhara
01.03.2018 2 z 5

Buď mi niečo uniklo, alebo nesadlo. Pripadá mi to ako vytrhnuté z dlhšieho celku, nedopovedané. Mnoho vecí, záhad a motivácií postáv, sa nevysvetlilo. Kniha trpí záplavou zbytočných postáv. Ako doplnok k charakterom hlavných postáv sú vedľajšie postavy v poriadku, no tu vznikla hromada scén vyprchávajúcich do prázdna a úplne zbytočný zmätok okolo vcelku jednoduchej zápletky. Okolo stredu sa mi kniha páčila viac, vtedy som to videla aspoň na tri, možno aj štyri hviezdičky. Má síce svojský štýl plný jednovetových odsekov, ale dá sa naň zvyknúť. Koniec bol však značne neuspokojivý.

evilunicorn
14.02.2018 5 z 5

Vůbec nechápu,jak mohl Písečný muž tak dlouho unikat mé pozornosti.Tahle kniha je skvělá!Brutální a zároveň chytrá,vtáhne vás a nepustí,nedá vám vydechnout do poslední řádky.To hodnocení zde je naprosto zasloužené.

Demonlover
13.02.2018 2 z 5

První knihy, které jsem od Lars Kepler četl, Hypnotizér a Svědkyně ohně se mně velice líbily. Lovec králíků už méně. Čtení Paganiniho smlouvy jsem považoval za ztrátu času a tolik vychvalovaný Písečný muž mě už úplně dorazil, škoda času i peněz. Objektivně vzato, možná tvůrčí krize autorů, která časem pomine. Osobně jsem zvědavý co bude dál?

Ebola
06.02.2018 4 z 5

Kniha o tom, že nic není ztraceno dokud to nevzdáte sami, schopnost naslouchat sám sobě a věřit že to dobře dopadne.. Kniha se čte velmi dobře, atmosféra je hustá, skoro hmatatelná. Konec je strhující - velké díky, jen tak dál :)