Písečný muž
Lars Kepler
Detektiv Joona Linna / Joona Linna série
Jedné chladné zimní noci se na železničním mostě ve Stockholmu objeví mladý muž. Je vychrtlý, silně podchlazený a má legionářskou nemoc. V nemocnici vyjde najevo šokující fakt: podle registru obyvatel má být mladík již sedm let po smrti. Jak je to možné? Vždyť z jeho vraždy je podezřelý sériový zabiják Jurek Walter, kterého před třinácti lety zatkl komisař Joona Linna a který byl odsouzen k doživotní izolaci na uzavřeném psychiatrickém oddělení. Starý případ je nutno znovu prošetřit. Sériový vrah je obestřen spoustou záhad. Je třeba jednat rychle, neboť čas je neúprosný. Co když je dosud naživu i mladíkova sestra, která tehdy zmizela spolu s ním? Lars Kepler svým čtvrtým románem překonává veškerá očekávání.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2013 , HostOriginální název:
Sandmannen, 2012
Super čtení...zase jsem div nejela na konečnou abych mohla číst a číst až do konce. Krátký kapitoly, takže výhoda a jedině doporučuji. Písečny muž je hubeňour až jsem se bala že ho potkám...:)
Úžasné, úžasné a ještě jednou úžasné. Pro mě opravdu skvělá detektivka, od které jsem se nemohla odlepit. Vyhovovalo mi členění do krátkých kapitol a tím pádem také rychlost a spád celé knihy. Za sebe mohu jen říct, kam se hrabe Harry Hole...
Dobré počtení, letím pro další díl s Joonem. Každý příběh má jinou osu, ale to mám ráda. Napětí až do konce, krásný styl psaní. Klobouk doků před překladatelem!!!
Pro mě za tím nejslabší knížka od nich. Od ostatních jsem se nemohla odtrhnout, od této až ke konci. A už mě bohužel čekají jen dva díly ze série...Ale jsem ráda, že jsem se taky dozvěděla něco o Jonoovo životě.
Opět skvělá kniha, četla se sama, ale Hypnotizer a Svědkyně ohně mi přišly lepší. Tak nějak se "nic moc nedělo" (na Keplery), až na posledních stránkách se to spustilo. Nejhorší na všem je, že už mě čekají zatím jen dvě knihy v sérii...
Opravdu se mi zdá každý další díl lepší a lepší. Pisecny muž byl hodně napínavý a hodně akční. Uznávám, že některé pasáže byly těžko uvěřitelné, ale v tomto směru nejsem hnidopich. Je to sice 500strankova kniha, ale díky krátkým kapitolám se čte opravdu dobře. Těším se na Stalkera a další informace ze života Joony.
Tak zatiaľ pre mňa najlepšia kniha od Keplera, akú som čítala. Dej je dosť prepracovaný a napínavý. Už od začiatku ma motív knihy zaujal a to je i dôvod prečo som sa na túto knihu tak tešila. Uvidím ako sa mi bude páčiť pokračovanie. Sama som zvedavá ako to dopadne takže teraz je jasné, že sa musím vrhnúť na Stalkera..:D
No, tak celkove bych rekla, ze nic moc. Cte se rychle a to diky kratkym kapitolam. Ale cely ten smysl deje mi nejak do sebe nezapadal. Ke konci uz jsem jen preskakovala stranky.
Cože? Co jsem to četla za totální kravinu?! Tuhle knížku jsem si vzala na dovču a opravdu jsem se u jejího čtení neskutečně nudila. Nesympatický postavy, děj totálně o ničem a dočetla jsem to s přeskakováním stránek. Už nikdy od tohoto "pana spisovatele" no dvojice (LOL) nic číst nebudu -_- knížku jsem tam nechala na lavičce s lístečkem ZDARMA - takovej odpad jsem fakt zpátky do ČR netahala :D
Výborný triler, ktorý sa ťažko odkladá. Na môj vkus trochu veľa postáv, no dá sa v nich orientovať. Trochu mi vadilo niekedy úplne nepremyslené konanie hlavného komisára, ktorý sa riadi okamžitými pocitmi. Na druhej strane až nadprirodzené schopnosti a myslenie sériového vraha. Záver ostáva úplne otvorený, musím si prečítať pokračovanie...
Opět výborné! Nemohla jsem se odtrnout a četla každou volnou chvíli. Napínavé od začátku. Někdy mal člověk problém se do knihy začít, u Keplera tento problém nikdy nemám. Mám spíš problém na chvíli skončit a jít spát. :) Na konci Jsem musela zatlacit slzu.
Další perfektní dílo od manželů "Lars Kepler". Opravdu mě to bavilo, konečně jsem se dozvěděla, proč vypadá Joonův rodinný život tak, jak vypadá. Vřele doporučuji
Už je to dlouho, co jsem knihu četla. Zde je můj upravený komentář z diskuze. Sorry, že jsem tam předtím nenapsala slovo spoiler.
SPOILER!!!!!
Pamatujete na pátera Knoxe a jeho pravidla jak má vypadat detektivka? Tady toho porušili fakt hodne a stejně to bylo bestiálni! Nejlepší ze série (zatím). A poslední stránky? Mě jenom jelo hlavou: to ho jako ten magor unesl? (protože si toho Linna nevytrpěl ještě dostatečně) nebo to se jako za nim vydal sám? (protože já sama nevěřím, že je ten psycho mrtvej, ale že by měl Linna dost síly, se mi taky moc nezdá). Já se zbláznim do dalšího dílu!!!!!!!!!!
Napínavé jako kšandy. Líbilo se mi to. Druhá kniha od téhle dvojice autorů, za mě super.
Strhující děj, četl jsem jedním dechem. Atmosféra byla velmi stísněná a depresivní, ale co jsem čekal? Prostě sever se vším všudy!
Opět severská krimi jak má být. Kepler to prostě umí a vlastně mu dávám vždy čtyři nebo pět hvězdiček. Tentokrát čtyři, ale je to spíš tím, že samotná zápletka mě osobně tolik nezaujala. A Saga... no policejní víla je fajn, ale Joona Linna je Joona Linna.
severská krimi švédské detektivky
Skrýt reklamy
Knihu jsem přečetl až na podruhé, začátek byl vždy těžký, pak se to rozjelo a já hltal stránku za stránkou. Doporučuji přečíst.